small.gif (2590 bytes)

Fakta om danske småcirkus

 

Danmark har en række mindre cirkus, som optræder mere eller mindre regelmæssigt - en del optræder kun i butikscentre, til byfester m.v.

Blandt de mindre cirkus er:

Benny Schumann (født 1945, barnebarn af den verdensberømte klovn Charlie Rivel) har i mange år optrådt rundt omkring i Danmark med en-mands artistforestillinger.

shumann1.jpg (31926 bytes)

Benny Schumann (th) med datteren Patricia

Benny Schumann blev oplært som hestedressør, rytter og multi-artist af sine forældre Albert og Pauline Schumann i Cirkus Schumann i Cirkusbygningen i København. I 1967 optrådte han med et jonglørnummer med tallerkener og glasskåle. Efter sæsonens afslutning forlod han familiens cirkus og turnerede de næste 10 år med sit jonglørnummer i Europa, USA , Canada og Afrika under kunstnernavnet Ric Benny.

I 1980 begyndte Benny Schumann og hans hustru Marianne at optræde i Danmark med et artist- og klovneshow. I 1984 havde Benny premiere på sit one-man "Hej Clown", hvor han optræder som jonglør, bugtaler, linedanser, tryllekunstner og klovn med gags og musik, han selv har skabt.

Senere udvidede Benny Schumann programmet til også at omfatte et ponyshow og/eller gæsteartister. Disse forestillinger præsenteres under navnet Benny Schumanns Mini Cirkus.

Ud over at optræde med sit one-man show blev Benny Schumann i 1996 kunstnerisk leder af Den Internationale klovnefestival, som i årene 1996 til 2006 blev afholdt hvert år i august på Bakken nord for København. Fra 2008 til 2012 bød Bakken i stedet på internationale klovne, præsenteret af Benny Schumann. Siden har der ikke været klovneshow eller anden artistoptræden på Bakken...

Link til hjemmeside: www.schumann.dk og www.cirkusschumann.dk

shumann2.jpg (38522 bytes)

 Fra klovnefestivallen på Bakken.Benny Schumann ses forrest til højre

Blandt andre småcirkus kan nævnes:

Cirkus Bella Donna

Link til hjemmeside: http://www.bella-donna.dk/

Cirkus Panik

Link til hjemmeside: http://www.cirkuspanik.dk/

Cirkus Mongo (Tonny Trifolikom)

Link til hjemmeside: www.cirkusmongo.dk

Tonny Trifolikum, hvis borgerlige efternavn er Pedersen, er født i 1956. I 1980 etablerede han gøglerforestillingen ”De gale gøglere”, og i 1981 til 1983 optrådte han tillige i Cirkus Krone. Fra 1984 til 1986 turnerede han sammen med Folmer Kristensen og dennes daværende kæreste Marie Netterstrøm ("Smukke Marie og Flotte Folmer”) med det lille hestetrukne Cirkus Freja. Yderligere var Janne Koefod og hendes nu afdøde mand Hugo med i foretagenet. I 1987 startede Tonny Trifolikom Cirkus Mongo.

Cirkus Fyr & Flamme (Jens Salomonsen, også kendt som troldmanden fra Samsø)

Link til hjemmeside: http://www.cirkusfyrogflamme.dk/home/index.asp

Det Flyvende Kuffertcirkus

Link til hjemmeside: www.kuffertcirkus.dk

Cirkus Big (Benjamin Breith Andersen)

Link til hjemmeside  www.cirkusbig.dk

Cirkus Aroma (Astrid Søndergaard)

Link til hjemmeside: www.cirkus-aroma.dk

Cirkus Skunk (David Skunk)

Link til hjemmeside: www.davidskunk.dk.

David Skunk, som er født i Puerto Rico, etablerede sit lille Cirkus Skunk i 1983 og har siden optrådt i Portugal, Spanien, Schweiz, Frankrig, Holland, Belgien, Tyskland, Norge og Danmark. Han er jonglør, linedanser, komiker og klovn.

Det mindste cirkus

Link til hjemmeside: www.detmindstecirkus.dk

Klovnen og skuespilleren Arne "Jody" Bjørks cirkus

Circus Luna

Link til hjemmeside: www.cirkusluna.dk

11.jpg (25332 bytes)

David Skunk (foto: Lise Kokholm)

Tilbage til forsiden