Fakta om Cirkus Trapez

Etableret:                         2016

Nuværende ejer:            Isabella Enoch Sosman og Bernhard Kaselowsky

Nuværende telt:             4-masters telt med plads til 550 tilskuere.

Sæson:                             fra midten af april til slutningen af september

Vinterkvarter:                  Tovskovvej 15, Mølby, 6560 Sommersted

Link til hjemmeside:      www.cirkus-trapez.dk

 

Cirkus Trapez har sine rødder i Isabella Enoch Sosmans Dinnershow Trapeze og de vintercirkusforestillinger, som hun siden 2014 har vist i en række haller i Jylland. I sommeren 2014 lå Cirkus Trapez fast i Madsby Legepark i Fredericia. I øvrigt i det samme gamle Baldoni-telt, som de brugte i 2016. Men den gang med et afsluttede ”e” i navnet. Som turnerende cirkus kom Cirkus Trapez for første gang i 2016 på landevejene.

Tidligere var Isabella Enoch Sosman (født 1960) og hendes sambo Bernhard Kaselowsky (født 1961) knyttet til Cirkus Dannebrog, hvor Isabella Enoch i mange år var artistisk direktør. I sine unge dage optrådte Isabella Enoch som trapezartist dels i Cirkus Dannebrog og dels i en række førende europæiske cirkus, blandt andet det store (nu lukkede) tyske Cirkus Barum.

Isabella Enoch Sosmans cirkusblod kan spores mange generationer tilbage. Medlemmer af Enoch-familien drev Cirkus Dannebrog fra 1897 til 1922 og igen fra 1977, hvor Isabella Enoch Sosmans far Haddy Enoch valgte at genåbne Cirkus Dannebrog. Det kørte indtil 2016, og fik i denne periode et internationalt navn, der vakte resonans over hele verden.

Nu er Cirkus Dannebrog ikke længere på landevejen og Cirkus Trapez har set dagens lys. Med etableringen af Cirkus Trapez vil Isabella Enoch og Bernhard Kaselowsky videreføre en familietradition, der går mere end 100 år tilbage.

I 2021 og 2022 har en del af Cirkus Trapez’ forestillinger været ca.1 time lange Open Air forestillinger eller forestillinger haller. De har også vist ca. 30 minutter lange forestillinger på plejehjem mv. Et julecirkus i Kolding måtte pga. coronaen helt aflyses i 2020 og i 2021 aflyses efter få dage.

Udover sit virke i Cirkus Trapez er Isabella Enoch et ofte benyttet jurymedlem til mange cirkusfestivaller verden over. Hun har bl.a. været i juryen til verdens største cirkusfestival, den internationale cirkusfestival i Monte Carlo, hvor hun side om side HSH Princess Stéphanie har skullet bedømme nogle af verdens bedste artister.

Teltet har Isabella Enoch for nogle år siden købt af Cirkusmuseet i Hvidovre, der igen havde købt det af Cirkus Baldoni.

Tilbage til forsiden