Sidste nyt fra cirkus-dk.dk 

På denne side kan du undertiden finde nyheder, som er modtaget i perioden mellem en  af de normale opdateringer af nyhedssiden. Alle nyheder vil - ofte i udbygget form og ledsaget af fotos - blive gentaget ved førstkommende opdatering af nyhedssiden. Samtidig slettes nyhederne fra denne side.

 23. april 2018

Cirkus Krone har premiere i Silkeborg den 18. maj, fredag før pinse. Frank Thierry skriver:  I managen i år vil I møde litauiske Kasparas Bujanauskas, som vi har været heldige at få lokket til vores lille cirkus. Han vandt Litauen Got Talent i 2017 med sin bemærkelsesværdige tempo-jonglering.

Sofia Popi Speratti fra Frankrig vil optræde med imponerende håndstandsbalance og hulahop.

Selvfølgelig vil Irene Thierry og Klovnen Alando, som altid, også være at finde i manegen.

Kom selv og oplev et styrket Cirkus Krone, når vi sætter sæsonen i gang med premieren d. 18. maj 2018.

22. april 2018

International Cirkusdag 2018. For 9. år i træk fejrede Danske Cirkusvenner med succes den internationale cirkusdag (World Circus Day) i samarbejde med Cirkusmuseet i Hvidovre og Cirkus Baldoni. Masser af børn til cirkusleg i Cirkus Baldonis manege, et spændende foredrag med Irene Thierry og en underholdende forestilling, som blev nydt at både børn og voksne, med Irene og hendes mand klovnen Allando. Samt super stemning til gallaforestillingen i Cirkus Baldoni.


 
Mange havde fundet vej til Auditoriet, hvor Irene Thierry fortalte om sit liv.
   Klovnen Allando fangede i den grad publikum i Fægtesalen.

 

Blandt de optrædende i Cirkus Baldoni var illusionisten Kim Kenneth, som efter mange succesrige sæsoner i udlandet har taget en sæson hos sin gamle ven René Mønster Baldoni
 
I Esbjerg blev dagen fejret i et samarbejde mellem Danske Cirkusvenner og Cirkus Trapez. Lørdag formiddag var der omkring70 børn og forældre, som så åben træning med dyrene og selv fik lov til at komme i manegen. Gallaforestillingen kl. 15 blev indledt med, at Finn Stendevad fra Danske Cirkusvenner fortalte lidt om Danske Cirkusvenner og om cirkus i 250 år.

22. april 2018

CIRKUSKRIG I HORSENS FORKLÆDT SOM EN TILFÆLDIGHED

Rud Kofoed skriver:

Det så ud, som om der var udbrudt cirkuskrig i Horsens i den forløbne uge. Cirkusplakaterne for både Zirkus Nemo og Cirkus Arena kæmpede om pladserne på lygtepælene på vej ind til byen. Der var ikke mange ledige pladser tilbage.

Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

-Cirkuskrig? Nej-nej, slet ikke. Det må skyldes en ren tilfældighed. Vi havde et lukket arrangement i kommunen, tog en dag mere og søgte derfor for længe siden om pladsen ved Langelinie. Vi havde fået lovning på den, siger Benny Berdino fra Cirkus Arena.

-Desværre viste det sig at være samtidig med, at Zirkus Nemo havde premiere og andre i kommunen havde reserveret Langelinie-pladsen til dem. Det var de kede af og lovede derfor at finde et andet sted til os. Det blev så her på Dyreskuepladsen, og det er helt fint, siger Berdino.

-Men i øvrigt har vi næppe det samme publikum, så det betyder ikke noget, at vi er her samtidig. Og nu skal Søren Østergaard jo også lige lære at stave til Zirkus først, siger en munter Berdino med slet skjult ironi.

 Før Søren Østergaard fik sit eget nye, sort-røde telt lejede han faktisk telt hos Arena, så de to cirkus har før arbejdet sammen.

 Nemo har i mange år holdt premiere i Horsens, men det er dog første gang, at det sker sammen med Arena.

 Horsens og omegns beboer var tilsyneladende glade for det dobbelte cirkusudbud. Der var fulde huse begge steder - 1800 hos Arena og 588 hos Nemo pr. aften.

 Og masser af gode miner til 'slet' spil, der ikke var så dårligt endda.


21. april 2018

Ny formand og ny kasserer i Danske Cirkusvenner

Efter dagens generalforsamling i Danske Cirkusvenner konstituerede bestyrelsen sig med en ny formand og en ny kasserer:

Ny formand blev Kim Thanning Olsen, Slagelse. Kim har været foreningens kasserer siden 2011. Den afgående formand Ole Simonsen, som fortsætter som næstformand, fortalte at bestyrelsen allerede sidste år ønskede at vælge Kim som formand, men den gang manglende en kandidat til kassererposten.

Det havde man fundet i år, hvor Søren Kastoft, Ringkøbing, blev indvalgt i bestyrelsen, som derefter udpegede ham som kasserer.

 

Tv: KimThanning Olsen. Th: Søren Kastoft

I forbindelse med generalforsamlingen udnævnte Danske Cirkusvenner den tidligere artist, teaterdirektør og lokalpolitiker Charley Kaye til æresmedlem af foreningen. Det var Charley Kayes mangeårige suffløse fra Røde Kro Teater. Bente Puggaard-Müller, der på Danske Cirkusvenners vegne fæstnede den lille sølvmedalje, som er det synlige bevis på æresmedlemsskabet, på Charleys bryst.