Sidste nyt fra cirkus-dk.dk 

På denne side kan du undertiden finde nyheder, som er modtaget i perioden mellem en  af de normale opdateringer af nyhedssiden. Alle nyheder vil - ofte i udbygget form og ledsaget af fotos - blive gentaget ved førstkommende opdatering af nyhedssiden. Samtidig slettes nyhederne fra denne side.

17. august 2022

Et dødsfald: Bo Bjerregaard. Bo Bjerregaard, bedre kendt som klovnen Charlie fra Cirkus 3, afgik ved døden den 15. august efter længere tids sygdom. Han blev 64 år. Land og rige rundt var han kendt som spasmageren Charlie fra Cirkus 3 samt fra klovneduoen Charlie og Binalto. En duo, som i januar sidste år kunne fejre deres 40 års jubilæum. Hundredetusindevis af danskere har oplevet duoens festlige entreer og mindes måske især lagkageentreen, som endte med at han fik en lagkage i hovedet. Gennem årene blev det til mere end 3.500 klovneshow i Danmark og udlandet. De har også været med i DR 1’s børneprogram ’Fjernsyn for dig” som “Klovnene på motorcyklen”. De har derudover medvirket i forskellige programmer på TV2 og i DR`s radioudsendelse “Olivias Højhus”. De har også optrådt i selve Folketingssalen på Christiansborg i forbindelse med Folketingets Juletræsfest. Tidligere på året tvang sygdom Bo Bjerregaard til at stoppe med at optræde, og som ny partner fik Binalto alias Jan Kierulf tredjemanden Alfredo fra Cirkus 3. Med Bo Bjerregaards død har vi mistet en sjov og dygtig artist, en livsnyder og en stor personlighed. Han efterlader sig døtrene Sofie og Laura.

Bisættelsen finder sted fra hans hjem på Forårsvej 35, Birkerød mandag den 22.8 kl 14,og alle er velkomne. Døtrene Sofie og Laura skriver: Hvis I påtænker at købe blomster, så vil det være i vores fars ånd, at pengene i stedet doneres til Kræftens Bekæmpelse. Selvplukkede buketter fra have og vejkant påskønnes selvfølgelig.

15. august 2022

Pressemeddelelse fra Den Danske Cirkuspris

Den Danske Cirkuspris går for første gang nogensinde til en kvindelig artist: Katja Schumann. Talentprisen til Francesco Fratellini, prisen for bedste nummer til Leosvel & Diosmani og den særlige indsatspris til folketingsmedlem Anders Kronborg. Særpris til Line Carol og legat fra Fonden efter Nelly Jane Benneweis til det 13-årige danske artisttalent Rasmine Tomasevic-Olsen

Den Danske Cirkuspris til Katja Schumann

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen overrakte i dag dansk cirkus- og artistverdens fornemste pris, Den Danske Cirkuspris, til Katja Schumann.

Katja er datter af Max og Vivi Schumann. 10 år gammel fik hun sin debut i Cirkus Schumann i Cirkusbygningen i København, hvor hun optrådte som ballerina til hest. I de følgende år oplevede man hende sammen med øvrige medlemmer af Schumann-familien med skoleridt og frihedsdressur. Da Cirkus Schumann stoppede i Cirkusbygningen efter sæson 1969, optrådte Katja Schumann i en række andre cirkus over hele verden. Ved den allerførste Cirkusfestival i Monte Carlo i 1974 blev hun tildelt La Dame du Cirque-prisen. I 1976 vandt hun guld ved den første Circus World Championship i London. Da hendes far Max Schumann i 1977 lagde ud med et teltcirkus, var Katja en af de bærende kræfter, både artistmæssigt og på andre områder. Da Cirkus M. Schumann stoppede efter sæson 1982, flyttede hun til USA, hvor hun i mange år stod for hestenumrene i Big Apple Circus og var gift med direktøren Paul Binder. Ægteskabet blev opløst i 2004. Katja kom så til det amerikanske Cirkus Flora, indtil hun i 2008 vendte tilbage til Danmark, hvor hun optrådte i Cirkus Dannebrog. Derefter var hun i nogle år knyttet til Luffe Bøghs No Name Cirkus-projekt i Solbjerg nord for Hadsund. I 2012 og 2013 turnerede Katja i sommersæsonen med Cirkus Mascot.

I 2015 købte Katja Schumann en nedlagt landbrugsejendom uden for Løkken, hvor hun sammen med Luffe Bøgh har skabt en imponerende cirkusgård med fokus på dyr. Der er også en hal med manege til forestillinger og et miljø, som hver eneste sommer tiltrækker mange besøgende.

Tidligere modtagere af Den Danske Cirkuspris:

1968 Albert Schumann

1969 Eli Benneweis

2016 Benny Berdino

2017 Søren Østergaard

2018 Martin Arli

2019 Benny Schumann

 
Årets talentpris til Francesco Fratellini fra Cirkus Arli.

FRANCESCO FRATELLINI er 8. generation af en berømt fransk artistfamilie. Han har i flere år arbejdet i det store franske Cirque Alexis Gruss, og direktørfruen Gipsy Gruss er hans gudmor. Der har han fået en allround artistsuddannelse, som gør at han med talent og dygtighed kan optræde med mange forskellige ting, herunder som klovn. Han har også optrådt i Schweiz i det berømte Cirkus Knie. Han fik sin danske debut i Cirkus Arli i 2016, og hans talent og udstråling gjorde, at han i år for 6. gang har været med i forestillingen i Cirkus Arli.


Prisen for årets bedste nummer tilfaldt Leosvel & Diosmani fra Zirkus Nemo.              

LEOSVEL & DIOSMANI kommer fra Cuba og optræder i kinesisk mast (pole). De fik en sølvklovn i Monte Carlo i 2013 og optrådte året efter i svenske Cirkus Brazil Jack. Den gang viste de det flotteste nummer i pole, som vi har set i Skandinavien, og det gør de stadig! Deres sluttrick, hvor den ene artist står i vandret håndstand på masten, medens den anden står på hænder på hans overkrop, er helt fantastisk. Det er første gang vi oplever dem i Danmark.

 
Indsatsprisen til MF Anders Kronborg

Cirkusdirektørforeningens formand Martin Arli overrakte Indsatsprisen til folketingmedlem Anders Kronborg. Prisen går til den politiker eller offentlige person, der har gjort mest for cirkus i det forgangne år. Anders Kronborg, som sin tid var med til at starte et børne- og ungdomscirkus i Esbjerg, har altid talt cirkus sag, både i forbindelse med arbejdet i Folketinget og i medierne.

En særpris, sponseret af Diana Benneweis, gik til Line Carol.

LINE CAROL er så at sige opvokset i Cirkusbygningen i København, hvor hendes forældre Toto og Norah Chabri i mange år optrådte med deres klovneentreer. Sin egen artistdebut fik hun i 1984, hvor hun ganske som hos Baldoni i år indledte sin jonglørnummer med en formidabel trommesolo. Siden har hun udviklet nummeret, som hun i dag viser med bistand af ægtefællen Stefan Platskov. Hun har en formidabel udstråling, og der er aften efter aften kæmpe bifald, når hun slutter sin entre med ved hjælp af bolde at spille på klaver.

 
Legat fra Fonden efter Nelly Jane Benneweis

I forbindelse med prisoverrækkelsen gav Fonden efter Nelly Jane Benneweis et legat på 10.000 kr. til den 13 år gamle trapezartist Rasmine Tomasevic-Olsen i anerkendelse af Rasmines interesse og talent samt som en tilskyndelse til Rasmine til at fortsætte med at dygtiggøre sig som cirkusartist. Rasmine har været elev på det Kongelige Teaters balletskole, været tilknyttet Cirkusmuseets cirkusskole, været både træner og elev på Cirkusfabrikken på Mors og har i sommeren i år optrådt hos Cirkus Trapez.

Prisoverrækkelserne fandt sted i Fægtesalen på Cirkusmuseet i Hvidovre.


***

Den Danske Cirkuspris 2022 bestod af et maleri, skabt og doneret af maleren Viggo Salting.

 
Talentprisen bestod af et diplom samt et beløb på 10.000 kr. Prisen er sponseret af Simon Spies Fonden.

Prisen for årets bedste nummer bestod af et diplom samt et beløb på 500 Euro. Prisen er sponseret af Danske Cirkusvenner og Cirkushusets Museumsforening.

Indsatsprisen bestod af et maleri af Viggo Salting.

Særprisen bestod af en tegning af Viggo Salting.