Sidste nyt fra cirkus-dk.dk 

På denne side kan du undertiden finde nyheder, som er modtaget i perioden mellem en  af de normale opdateringer af nyhedssiden. Alle nyheder vil - ofte i udbygget form og ledsaget af fotos - blive gentaget ved førstkommende opdatering af nyhedssiden. Samtidig slettes nyhederne fra denne side.

1. december 2019

Penge til pensionerede elefanter. Et stort flertal i Folketinget har oplyst, at de ønsker at indføre et forbud mod de såkaldt vilde dyr i danske cirkus, dvs. elefanter, søløver og zebraer. Det fik blandt andet Cirkus Arena til at pensionere elefanterne Lara, Djungla og Jenny i september. Af den netop indgåede aftalt om Finanslov for 2019 fremgår, at man på baggrund af lovforslaget om elefantforbud m.v. vil sikre dyrevelfærden for netop de "vilde" cirkusdyr i Danmark, når de pensioneres. Derfor afsætter man syv millioner kroner i 2019. Midlerne skal bruges til håndtering af "vilde" dyr fra cirkus med henblik på at sikre, at dyrene forbliver i Danmark under gode forhold. 

Efter planen fremsættes lovforslaget om elefantforbud m.v. til februar, og et forbud træder næppe i kraft før med udgangen af 2019.