Sidste nyt fra cirkus-dk.dk 

På denne side kan du undertiden finde nyheder, som er modtaget i perioden mellem en  af de normale opdateringer af nyhedssiden. Alle nyheder vil - ofte i udbygget form og ledsaget af fotos - blive gentaget ved førstkommende opdatering af nyhedssiden. Samtidig slettes nyhederne fra denne side.

21. november 2017

Benny Schumann har velfortjent fået meget medieomtale efter at han kom med i Wallmans 2917/18 show i Cirkusbygningen. I mange år har han først og fremmest været kendt for sine børnevenlige forestillinger Hej Clown og Benny Schumanns mini-cirkus. Men hos Wallmans viser han, at han optræden også kan fange et voksens publikum. 20. november var han med i TV2 Lorry i udsendelsen Så Danmark, som også sendes på andre af TV2 regionale kanaler. Klik her for at se udsendelsen.

19. november 2017.

Baldoni's Julecirkus. Jacob Boas Leitisstein var til premieren i går. Klik her for at se hans fotos.

   

Tv: Julemanden klar til Julecirkus. Th: Anton julegris og Nis klar til juledirkus. Fotos:Ole Simonsen

Tilskuere klar til  julecirkus. Foto:Ole Simonsen. Pigen th. er hans barnebarn Ida

18. november 2017

Årets Charlie er navnet på Sveriges fornemste cirkuspris, som uddeles af det svenske cirkusakademi. I år skete prisuddelingen lørdag den 18. november i Malmö i forbindelse med finalen i Albin Ganovic’s nye Cabaret Candy Club forestilling ”Ohtlala”. Prismodtageren var Johan Vinberg, og det var akadademiet direktør Roy Himsel og dets  Schreibstallmeister Hans Lindgren, som overrakte prisen, en statue af Charlie Rivel, til Johan Vinberg.

Juryens motivering lød: 

Årets Charlie 2017 går till en person, som har visat sig vara en hängiven cirkusvän
med enorm historiekunskap om cirkusens mångåriga roll som en levande kulturform.
Han besitter stor kännedom om cirkusföretagare och artistfamiljer i generationer.
Han är en stor kunskapskälla för bl.a. forskare i cirkus och underhållning.

Cirkusakademiens Prisjury har beslutat tilldela Johan Vinberg ”Årets Charlie” 2017 för
hans kulturella insatser till fromma för cirkuskonstens bevarande.

 

Nærmere omtale af arrangementet i Malmö, herunder omtale af årets Cabaret Candy Club, ved opdateringen af nyhedssiden på lørdag.. 

18.november 2017

Cirkus Arenas elefanter. Med Ritzau som kilde fortæller flere aviser, at Cirkus Arena fragter sine elefanter til udlandet om vinteren. I år skal elefanterne optræde i et cirkus i Piemonte i Norditalien. Tidligere år har elefanterne været i Rumænien, Frankrig, Polen og på Sicilien. Det er synd for dyrene, som har brug for at hvile ud om vinteren, hævder visse dyreeksperter, herunder Bengt Holst fra Københavns Zoo. Han ønsker et forbud mod at elefanter optræder i danske cirkus, men finder det i orden at der findes elefanter i zoologiske haver. Hans ønske deles af dyrevelfærdsorganisationen World Animal Protection.

På verdensplan findes der i dag omkring 200 cirkuselefanter, som alle er i alderen fra først i 30'erne til et sted i 60'erne. De indiske cirkuselefanter kommer typisk fra elefantfarme i Asien, hvor elefanter gennem flere hundrede år har været holdt som tamdyr. De afrikanske cirkuselefanter et typisk kommet til cirkus som helt små kalve, indfanget i afrikanske lande, der som led i vildtpleje (og måske også for at skaffe penge) valgte at sælge dem i stedet for at skyde dem. Det er mere end 30 år siden, at et cirkus kunne købe en elefantkalv, så bestanden af cirkuselefanter falder hver gang en af dem dør af sygdom eller alderdom.

Det er lidt uklart, hvad modstandere af elefanter i cirkus mener, at der skal ske med dem. Cirkuselefanterne har enten været tamdyr fra fødslen (indiske elefanter som eksempelvis de berømte Benneweis-elefanter) eller fra de var få år gamle. De kan derfor hverken sættes sammen med en elefantflok i en zoo eller sættes ud i et elefantreservat.

Publikum i cirkus vil gerne se elefanter, hvis de er trygge ved, at dyrene behandles godt. Og cirkuselefanter behandles godt og omsorgsfuldt. Dels fordi ejerne holder af deres store dyr, dels fordi ejerne mister deres levevej, når deres elefanter dør. Som nævnt kan de nemlig ikke som i gamle dage købe en ny elefant til erstatning for den døde. 

Såvel danske Cirkus Benneweis som amerikanske cirkus Ringling Brothers and Barnum & Bailey mærkede et klart fald i tilskuerantallet, da de droppede elefanterne.