Sidste nyt fra cirkus-dk.dk 

På denne side kan du undertiden finde nyheder, som er modtaget i perioden mellem en  af de normale opdateringer af nyhedssiden. Alle nyheder vil - ofte i udbygget form og ledsaget af fotos - blive gentaget ved førstkommende opdatering af nyhedssiden. Samtidig slettes nyhederne fra denne side.

21. september 2017Stående applaus til Benny Schumann. Der var stående applaus til Benny Schumann, da Wallmans den 20. september havde gallapremiere på showet Entourage, hvor det ene spektakulære shownummer fulgt efter det andet som perler på en snor. Et show, der helt klart er til de 6 stjerner, som er det maksimale en anmelder kan give. Nærmere omtale, når nyhedssiden opdateres 23. september. Foto stillet til rådighed af Wallmans.

18. september 2017

Cirkus Trapez har adskillige gange i årets løb været i mediernes søgelys. Omtalen har som regel - fortjent eller ufortjent - ikke været positiv. Under overskriften Cirkus klovner rundt: Sikkerhed for ansatte og publikum sejler skriver Ekstra Bladet i dag med Avisen.dk som kilde, at Cirkus Trapez i flere tilfælde har jongleret med sikkerheden i cirkusset. Henover sommeren har episoder med svigtende sikkerhed bragt både medarbejdere og publikum i fare. Det har medført en række påbud om at få orden i sagerne. Det viser en aktindsigt, som Avisen.dk har foretaget hos Arbejdstilsynet.

I juni kom tre personer til skade, efter en publikumstribune brasede sammen i Blokhus, og bare få uger senere blev en polsk mand, der er tilknyttet Cirkus Trapez, sparket ned af en kamel under opholdet i den midtjyske by Bjerringbro. Men sagsakterne fortæller også om medarbejdere, der manuelt skulle løfte tunge manegeafsnit, og en gaffeltruck med ødelagte tårnkæder, der ikke havde været til syn i ni år.

Iflg. Avisen.dk mener Isabella Enoch ikke, at der er et sikkerhedsproblem for publikum og de ansatte og betegner uheldene som småting. Arbejdstilsynet smiley-side giver Cirkus Trapez en gul smiley og fortæller, at de har fået 4 strakspåbud, hvoraf 2 ikke er efterkommet. Det kan føre til bøder, der godt kan være i størrelsesorden 100.000 kr. eller derover. 
 

Cirkus Trapez er ikke medlem af Cirkusdirektørforeningen. Foreningen finder det dybt beklageligt, at Trapez igennem den seneste tid har gjort sig uheldigt bemærket i diverse medier. ”Det er meget svært for folk at kende forskel på de forskellige cirkus i Danmark. Derfor rammer det spor af sager som Cirkus Trapez slæber efter sig os alle,” udtalte foreningens formand Martin Arli for nylig i en pressemeddelelse. Cirkusdirektørforeningens medlemmer har haft en arbejdsmiljøkonsulent med på råd for at målrette arbejdet med sikkerhed og udarbejdningen af Arbejdspladsvurderinger (APV) og dermed sikre, at der hverken er sikkerhedsproblemer for publikum eller de ansatte. Foreningens medlemmer arbejder i fællesskab på at stille krav til hinanden for at højne kvaliteten og sikkerheden og dermed oplevelsen af Cirkus i Danmark. Arena, Arli, Baldoni, Mascot og Krone er medlemmer af foreningen. Det samme gælder de to cirkus, der har holdt pause i år: Benneweis og Dannebrog.


14. september 2017Traditionen tro besøger Cirkus Arena i begyndelsen af oktober en række byer på Grønland. Af årets plakat kan man se, at Daniel Koscik udklædt som inder skal præsentere Indian Runner Ducks. Man kan også se kaskadørerne Patrick og Oliver Berdino, jongløren Kris Kremo, hula hopstjernen Yelena Larkina, klovnen Martin Arli, antipodisten Sylvana Biasini og klovnen Christian Folco. Derudover er det billeder af en ung diabolojonglør, som jeg ikke kender navnet på.Kris Kremo samt Patrick og Oliver Berdino var med i Arenas 2017-forestilling. Sylvana Biasini optrådte i sommer i Cirkusland.

12. september 2017

Cirkus Kæphøj 2017 - Cirkus i Farver – nu med dyr.

 Jacob Boas Leitisstein skriver:

Børnecirkusset Cirkus Kæphøj, der til daglig fungerer som en fritidsklub med cirkus som det helt store omdrejningspunkt, afholder hvert år en række forestillinger i deres eget lille cirkustelt. Cirkus Kæphøj har base på Vandtårnsvej i Holbæk, hvor det rød-gule cirkustelt også er sat op.


Alle fotos fra Cirkus Kæphøj er taget af Jacob Boas Leitisstein

Forestillingen i 2017 har fået navnet ”Cirkus i Farver”, men i weekenden var titlen udvidet til ”Cirkus i Farver – nu med dyr”. Grunden til dette var, at weekendens forestillinger var et samarbejde med Suzanne Berdino. Forestillingerne bød derfor både på indslag fra Kæphøj-børnene, Suzanne Berdino og hendes familie samt deres mange dyr.

Ved forestillingen lørdag d. 9. september kl. 13.00 var Kæphøjs telt nærmest helt fyldt. Forestillingen startede ud med et par numre med børnene fra Kæphøj. Første nummer var fem børn på ethjulede cykler, der både hoppede og cyklede arm i arm rundt i manegen. Derefter kom en masse diabolospillere ind, som på skift stod i midten af manegen for at lave tricks med diabloen.

Første indslag fra familien Berdino kom herefter. Det var Suzanne Berdino med hendes to lamaer. Lamaerne blev efterfulgt af en flok ænder, der løb en tur rundt i manegen. Ænderne blev præsenteret af Suzannes mand Daniel.

De næste numre kom fra Kæphøj. Først var det et fint tissue nummer, som blev udført af tre piger. Dernæst et jonglørnummer, hvor der blev jongleret med en masse forskellige genstande bl.a. cigarkasser. Efter jonglørerne indtog en hel akrobattrup manegen iført flotte farverige kostumer. Akrobaterne viste bl.a. en lille menneskelig pyramide og blev efterfulgt af en kort klovneentre. Inden der kom dyr i manegen igen bød forestillingen på endnu et luftnummer – denne gang i trapez og aerial ring.

Charmaine Berdino præsenterede herefter heste. I første omgang var det med en lille pony og senere kom også hesten Meloso. Meloso både stejlede og rullede sig i savsmuldet.

I pausen var der mulighed for ponyridning. Første nummer efter pausen var et kombineret line- og balancenummer – der blev gået på line og balanceret på ruller og bolde. Herefter kom Charmaine Berdino i manegen igen, nu med hendes hulahop-nummer.

Jonglørerne lavede endnu et nummer og i den forbindelse fremførte Oliver Berdino også sit tempofyldte jonglørnummer, hvor der både blev kastet bolde og kegler op i luften.

Forestillingens to sidste numre var et dansenummer, udført af tre Kæphøj-børn, samt Suzanne Berdinos hundenummer.

Det var alt i alt en rigtig hyggelig cirkusforestilling, der fuldt ud levede op til Cirkus Kæphøjs slogan: ”Børnecirkus for hele familien”. Det var tydeligt at se børnenes glæde og passion for cirkus, når man overværede forestillingen.

”Cirkus i Farver – nu med dyr” spillede i alt tre gange. Én forestilling fredag d. 8. september og to forestillinger lørdag d. 9. september.   

Klik her for at se flere af Jacobs fotos fra forestillingen. Lysforholdene i teltet var desværre ikke de bedste.

9. september 2017


I forbindelse med arrangementet "Strøm til bymidten" i Hvidovre havde Cirkusmuseet lavet en særudstilling om Cirkus Benneweis i museets lille telt. Udstillingen viste bl.a. to af de flotte kostumer, museet for nylig har fået: den lille kjole er en gave fra prinsesse Eleonore-Christine zu Schaumburg-Lippe, som fortæller at det var Diana Benneweis' første kostume. Den flotte blå kjole er en gave fra familien Benneweis. Den har været brugt af Diana Benneweis og senere af Judy Glosted. Nåede du ikke at se Diana Benneweis kostumer, kan du heldigvis nå det endnu, da de er blevet en del af museets udstilling.

"Strøm til bymidten" i bymidten bød desuden på optræden af dygtige børn og unge fra Hvidovres børne- og ungdomscirkus Arcus og fra Cirkusmuseets Cirkusskole. Her er foto af nogle af de unge artister.

Der var også optræden af en professionel artist: Anders Stehr, der netop har afsluttet sin uddennelse på cirkusskolen AMoC, og som i øvrigt har en fortid i Cirkus Arcus.