nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris

Senest opdateret 19. maj 2018

Opdateringerne dækker denne gang perioden 12. til 18. maj. Næste opdatering lørdag den 26. maj. sidste nyt-siden, kan du evt. finde nyheder, som er modtaget efter 18. maj 2018 

18. maj 2018

Argentinsk artist i Esbjerg. Lørdag den 26. maj er der markedsdag i Sædding Centret. Ud over gode tilbud til kunderne har centret sørget for poetisk gadegøgl på centertorvet med den argentinske artist Martin Denda, som kommer og optræder, og han lægger stor vægt på at få børn og voksne til at grine sammen.

Martin Denda står også for aktiviteten Mission of Smile - hvor han optræder gratis for fattige børn i Asien, Sydamerika og Afrika. Ifølge Martin Denda er der en særlig værdi i skabe morskab uden materielle ting og i at tilbyde latter mod smerte og had.

Den 26. maj kl. 19 kan du opleve Martin Denda på Cirkustorvet ud for Cirkus og Teatergruppen Fugl Føniks Cirkus/Teater og Kulturhus på Amagervej 10-12 i Jerne, Esbjerg.

 klovn.gif (1460 bytes)

18. maj 2018

Walmanns dinnershow Entourage kan opleves i Cirkusbygningen i København til og med den 23. juni. I det både publikums- og anmelderroste show kan du blandt andet opleve Benny Schumann og Duo Creative, som sidste år var blandt de nominerede til prisen for årets bedste nummer.

Benny Schumann har hans snurrende tallerkener. Foto stillet til rådighed af Wallmans

Duo Creative. Smartphonefoto. Forud for tiden hos Wallmans har de to dygtige artister bl.a. optrådt i Great Yarmouth Hippodrome Cirkus i England og på Caesar Palace i Las Vegas.

Fra 24. juni er der sommerpause frem til 24. august, hvor der er forpremiere på Wallmanns nye show Urban Nights. Wallmans skriver:

NYT SHOW FRA 24. AUGUST 2018

Gør dig klar til at tage på en forførende rejse i Wallmans Cirkusbygningen sammen med vennerne, kollegerne eller familien.

Showet URBAN NIGHTS åbner med et overraskende shownummer, der sparker gang i festen i Cirkussalen. Med sangen ”Come Alive” fra musicalfilmen The Greatest Showman vækkes hele byen – og Cirkussalen – til live!

FRA ADELE TIL SEXEDE ACDC

Hold godt fast, mens vi herefter overvælder dig med det ene spektakulære shownummer efter det andet. Oplev blandt andet en fantastisk hyldest til en af tidens allerstørste stjerner, sangerinden Adele, og lad dig rive med af et sexet og hæsblæsende AC/DC-medley.

Glæd dig også til en medrivende og moderne fortolkning af højdepunkter fra musicalklassikeren West Side Story, og til vores populære Celebrationnummer, hvor vi denne sæson fejrer vores gæster med charmerende og legendariske crooner-klassikere såsom ”Sway” og ”Volare”.

NERVEPIRRENDE AKROBATIK

Spektakulær akrobatik og artisteri er der heller ikke sparet på i denne sæson. Oplev bl.a. en jonglør i verdensklasse, en overmenneskeligt stærk luftakrobat og en yndefuld cirkusartist, der sætter helt nye standarder for smidighed!

POWERFUL POPFINALE

URBAN NIGHTS kulminerer i et brag af en farverig pinball-popfinale, hvor store kvindelige artister som Ariana Grande, Katy Perry og P!nk forenes og samtidig bliver en forrygende start på festen i natklubben!

URBAN NIGHTS SPILLER FREM TIL JUNI 2019.

 klovn.gif (1460 bytes)

18. maj 2018

Forbud mod elefanter og søløver. Tirsdag den 22. maj om eftermiddagen førstebehandler Folketinget et beslutningsforslag fra Enhedslisten, SF og Alternativet om at pålægge regeringen at sikre, at der inden udgangen af 2018 indføres forbud mod brug af vilde dyr i cirkus. Konkret handler det om elefanter, søløver og zebraer, idet alle andre vilde dyr har været forbudt siden 1963.

Ifølge forslaget skal et forbud træde i kraft uden nogen form for overgangsordning. Et folketingsflertal bestående af regeringspartierne, Socialdemokrater og Dansk Folkeparti har dog aftalt, at der skal være et forbud, men samtidig en vis overgangsordning. Hvordan den kommer til at se ud er uvist.

Cirkus Arenas 3 afrikanske elefanter Lara, Djungla og Jenny er sidste nummer i årets forestilling. Elefanter, som et flertal i folketinget nu vil have væk fra danske cirkus, dog med en vis overgangsordning. Det er uvist, hvilken skæbne de 3 elefanter går i møde den dag, de ikke længere må optræde i Cirkus Arena.

 klovn.gif (1460 bytes)

17. maj 2018

Cirkustur til tyske Cirkus Krone. Martin Lasson Berglund skriver:

Se Cirkus Krone for sidste gang i dets helt store format! Jeg arrangerer en tur til Leer i Tyskland i dagene 20. til 22, juli. Leer er en by i Ostfriesland og ligger ca. 225 km. vest for Hamborg. Cirkus Krone gæster Leer i dagene 18. til 23. juli. I år gæster de hverken Slesvig-Holsten eller Lübeck/Rostock-området.

Der bliver 2 overnatninger med mulighed for at se en af Krones aftenforestillinger samt 2 andre cirkus. I 2019 vil Krone til at få et noget mindre telt, og der er allerede skåret ned i antallet af dyr, personale og transportflåde. Du kan dog stadig opleve det store rovdyrnummer med ca. 30 dyr. Årsagen til ændringerne er blandt andet, at ikke alle byer har de meget store cirkuspladser, Cirkus Krone med det nuværende telt og udstyr skal bruge. Så der er behov for tilpasninger. Hvis du er interesseret i en sidste gang at opleve Cirkus Krone i det nuværende kæmpeformat, så kontakt mig snarest muligt og senest 4. juli pr. e-mail på antilop80@hotmail.com. Der bliver afgang fra Malmö med mulighed for opsamling ved Clarion-hotellet ved lufthavnen i Kastrup! Der er et begrænset antal pladser i den minibus, vi kører i. Så først til mølle …"

Cirkus Krones nuværende telt har plads til 4.500 tilskuere. Til sammenligning har Cirkus Arena plads til 1.800 tilskuere. Det telt, Cirkus Krone vil bruge fra 2019, forventes at have ca. halvt så mange pladser som deres nuværende telt.

klovn.gif (1460 bytes)

16. maj 2018

Planck. Lise Kokholm så NyCirkus forestillingen Planck på havnen i Odense i et helt nyt cirkustelt placeret inden i en stor gammel havnebygning. Lise skriver:

Rune byder publikum velkommen og sender os ned på knæ for at komme ind i dette lille intime telt.

På vej ind i teltet. Alle fotos: Lise Kokholm

Inden i telter var der helt mørkt og magisk, og hvor Gry sætter forestillingen i gang. En forestilling blandet af klassiske cirkusnummerer, fra pauseklovnen, tryllekunstneren, hesten, akrobaten, luftnummer... det hele bare sat sammen til en sjov, komisk, syret og fantastisk lille teaterforestilling. Kun stor ros til de 3 artister Rune Vadstrøm Andersen, Gry Lambertsen, der til sammen normalt driver TinCanCompany, og Camilla Bang, som var hyret ind specielt til denne forestilling.

   

   

Fra forestillingen. Du kan se flere af Lises billeder på hendes facebookside.

Planck spillede i Odense i dagene 9. til 16. maj. I dagene 31. maj til 2. juni kan københavnerne opleve forestillingen på Cphstage.dk, Nørrebrogade 37, København N. Se nærmere i Cirkuskalenderen.

 klovn.gif (1460 bytes)

16. maj 2018

Crazy Wilson kommet til skade. Mange danskere har set colombianeren Crazy Wilson Dominguez, som i mere end 10 år har været en af hovedattraktionerne i det tyske Cirkus Krone og før da hos amerikanske Ringlings.  Han har et flot, men meget dristigt nummer i dødshjul, som de senere år har været ”maskeret” som motorcykel. ”Det går galt en dag,” sagde Nelly Jane Benneweis for mange år siden. Og det gjorde det under en eftermiddagsforestilling 13. maj i Bad Kreuznach, hvor Crazy Wilson fra ca. 4 meters højde styrtede ned i manegen. Han kom alvorligt, men heldigvis ikke livstruende, til skade. En redningshelikopter bragte ham til hospitalet. Det det er uvist, hvornår han kan genoptage sit nummer. Crazy Wilson har tidligere haft mindre alvorlige styrt.

Crazy Wilson Dominguez var den første dødshjulsartist, der lavede en salto på ydersiden af hjulet. Foto fra marts-forestillingen i Cirkus Krones cirkusbygning i München.

 klovn.gif (1460 bytes)

15. maj 2018

Trylle-Michael på Cirkusmuseet. Omkring 40 tilskuere fordelt på 8-10 voksne (primært bedsteforældre) og 25-30 børn havde fundet vej til Cirkusmuseet i Hvidovre, da de søndag 13. maj bød på magisk søndag med en af Danmarks sjoveste og mest fingerfærdige tryllekunstnere i form af Michael Frederiksen. Michael leverede et godt og underholdende show af ca. 45 minutters varighed, og to af mine børnebørn, som var derude med deres far, hyggede sig. Showet fandt sted på 2. sal i Cirkusmuseet.

   

Smartphonefotos, taget af Lars Simonsen

 klovn.gif (1460 bytes)

13. maj 2018

DET SKER I PARIS - TEATER COMEDIE NATION presenterar en MAGIC SHOW, kallad ZYGOMAGIQUE /  namnet refererar till att föreställningen är humoristisk och munter/, den framföres av CLEMENT LE MAGICIEN -  en ung, mycket duktig trolleriartist.

CLEMENT är dynamisk, entusiastisk, har tålamod med barnen - och deras föräldrar - han har god kontakt med hela publiken och uppträder i en elegant kostym - det tackar vi för!!

Foto: Olivier Pendu. Alle fotos stillet til rådighed af Clement

Givetvis har han en stor del interaction, både med barnen i salongen och de - nödvändigtvis få - vilka får medverka på scen.

Fint samspil med børn. Foto: Olivier Pendu.

Jag noterade speciellt: en lustig entré, god scen-plastik, fint min- och mim-spel samt effekter som intresserade barnen, exempelvis PARAPLY ILLUSIONEN, med en sekvens av regn /från en vattenflaska som fanns ovanpå paraplyet ../  den mjölk /mælk/  som en flicka /pige/ från publiken - nyss drukkit - återkommer ur hennes ena armbåge /albue/ , visserligen en klassiker, men just därför får denna sekvens alltid stor succé.

Final med en dam från publiken på scen, där röda ljus/lys/   blinkar och framkommer - till synes i all oändlighet och överallt!

Tricket med mælk ud af albuen. Foto: Olivier Pendu.

Väl värt att se - och hela familjen får ...  en god och glad eftermiddag.

DET SKER I PARIS!!!

Venue:  COMEDIE  NATION, 77 rue de Montreuil, 75011 Paris. Metro: Nation.

Se mer: www.clementlemagicien.fr

......................................reported by  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes) 

10. maj 2018

Sommerens artister i Lalandia Rødby kommer fra Bulgarien: Veselka, Nedyalko og deres datter Yana.  I Danmark er de kendt fra Cirkus Baldoni 2013 og Cirkus Krone 2015, 2016 og 2017. Yana er også kendt fra tv-udsendelsen, hvor DR ramasjang og Motor Mille besøgte Cirkus Krone. De optræder i perioden 29/6 til 12/8 på Cirkusscenen, hvor også Hr. Plys er at finde.

Yana i Cirkus Krone 2017.

Veselka og Nedyalko i Cirkus Krone 2017

 klovn.gif (1460 bytes)

9. maj 2018

Mindesmærke for Trio Hoganas. Trio Hoganas (danskfødte Bente og hende ægtefælle Egon Larsson sammen med Gert Karlsson) var et svensk artistnummer af verdensklasse. De havde deres storhedstid i slutningen af 1950’erne og frem til 1975, hvor de valgte at trække sig tilbage.

Trio Hoganas. Fra Per Arne Wåhlbergs samling

Nu rejser Höganäs kommune et mindesmærke for dem. Det svenske Cirkusakadami skriver:

Välkomna till Höganäs lördagen den 26 maj 2018!

Då kommer äntligen den officiella avtäckningen av Höganäs kommuns fotografiska minneshyllning av Trio Hoganas att ske kl. 11.00.

Detta högtidliga ögonblick kommer att äga rum framför idrottshallen i Höganäs Sportcenter i Lerberget. Verket utgörs av tre enormt förstorade svart/vita Hoganas-fotografier, som med polyuretanlack är monterade, d.v.s. klistrade, på en platta av aluminium. Verket mäter cirka 40 kvm och är signerat av konstnären Thommy Svensson och teknikern Henrik Rasmusson.

Efter högtidligheten visas inne i hallen en ny dokumentär om Hoganas. Filmen är gjord av dokumentärproffset Torbjörn Dencker.

Vem som blir avtäckare av minneskonstverket är ännu inte offentliggjort.

 klovn.gif (1460 bytes)

8. maj 2018

Ny udstilling i Rold. Jørgen Lorenzen skriver

Den 3. maj kl. 14 indbød Cirkusmuseet i Rold til indvielse af to nyrestaurerede beboelsesvogne. Vognene har været Olga og Alfred Fiedels hjem. De har næppe sat deres hjul i et omrejsende cirkus, men de er et fint eksempel på, hvordan ”de rejsende” boede og levede.

   

Alle fotos stillet til rådighed af fra Cirkusmuseet i Rold

Museumsdirektør Lars Chr. Nørbach bød de ca. 70 gæster velkommen, inden konservator Per Hadsund redegjorde for vognenes restaurering og indretning og beskrev beboelsesvognen som ”en helt almindelig lejlighed i et ualmindeligt hjem.”

Museumsinspektør Dorte Kook Lyngholm takkede familien Fiedel, som beredvilligt havde givet oplysninger om slægten. En særlig tak gik til Olga og Alfreds barnebarn Reno Fiedel, som var til stede – sammen med andre af familiens medlemmer.

Formanden for cirkusmuseets museumsforening Jørn Rasmussen fortalte, hvordan de to vogne var kommet fra Århus til deres blivende sted i Rold.

Jørn Rasmussen

Dernæst ridsede tidl. skoleinspektør Kurt Christensen ridsede museets historie op og nævnte, at ”private personer siden 60´erne havde arbejdet på at få det (ridehuset) bevaret.” Han har sikkert tænkt på cirkushistorikeren Anders Enevig samt museumsdirektør Peter Riismøller, som var ildsjælene i de første faser af kampen for at sikre, at ridehuset, som oprindelig stod bag Rold Brugsforening og tjente som lager for brugsforeningen, blev reddet.

Derefter var der adgang til de to vogne, og i pakvognen er der en lille, men meget instruktiv plancheudstilling om de rejsendes liv og virke på landevejene.

   

Blandt gæsterne sås museumsinspektør Lykke Olsen, Brønderslev museum, som er i gang med et forskningsarbejde om det, der med en samlebetegnelse kaldes for ”de rejsende”.

klovn.gif (1460 bytes)

7. maj 2018

DET SKER I PARIS -- intressanta, muntra och berikande förställningar.

COMEDIE SAINT MICHEL – presenterar OPERA MAGIQUE, där trolleri-artisten ALFREDO, vilken också är framstående sångare – utför en fin show, där sång och musik från VERDI'S opera LA TRAVIATA - blandas särdeles utmärkt med en rad häpnadsväckande magiska effekter. Denna show är färgrik, överraskande, estetisk och synnerligen originell, som journalist menar jag att den antagligen är den enda i sitt slag.

Foto: Michel-André Drode. Alle fotos stilles til rådighed af La Comédie Saint-Michel

Det positiva intrycket understödes av att ALFREDO bär en tidstypisk kostym, med tillhörande peruk, och en del av de magiska effekterna är - sällan sedda, till ex. sekvensen där hans handskar skiftar färg - flera gånger, det stämmer med helhetsintrycket då färger spelar en stor roll i denna show.

Alfredo. Foto: Michel-André Drode

Vid barn-och-familje-föreställningar brukar de uppträdande artisterna använda "interaction" d.v.s. att ett antal barn, eventuellt också vuxna, inbjudes att komma upp på scen och - medverka.

Så icke här - och egentligen fann jag det positivt och lämpligt i sammanhanget - då hela föreställningen sålunda kunde utföras utan de oförutsebara element som "audience participation" nödvändigtvis innebär, man vet aldrig hur en person/barn eller vuxen/ kommer att uppföra sig när vederbörande/vedkommende/ - står på scen!

En originell, estetisk och munter MAGIC OPERA SHOW!

Alfredo. Foto: Michel-André Drode

Föreställningen kan ses på valda datum till 27 juni. Klicka här för länk till biljettorder

DET SKER I PARIS!!!

Plats: COMEDIE SAINT MICHEL, 95 Boulevard Saint Michel, 75005 Paris.  RER/lokal tåg/ station Luxembourg.

Se mer: http://www.comediesaintmichel.fr/?q=node/439

................................   reported by   ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

4. maj 2018

Cirkus Mascot 2018. Jørgen Lorenzen så forestillingen i Stevnstrup den 1. maj kl. 18. Jørgen skriver:

Det er altid en god ide at slå et slag rundt på pladsen inden forestillingen – som en ouverture. Man fornemmer den særlige stemning på pladsen, og man studerer materiellet, som skal være både robust og velholdt for at holde til sliddet.

En rundtur inden forestillingen i teltet viser, at Mascot er veldrevet. Alt skinner og udstråler kraft og overskud. Og så er der jo selve teltet – indkøbt sidste år. De to farver, der i sin tid blev valgt som grundfarve, har en historie. Den mørke farve er identisk med den ene af cirkus Morenos to farver. Og i forestillingens løb bliver den grønne farve pludselig gennemgående: Daniel Deleurans uniform og plumerne på de 4 ponyer, som er grønne og hvide. Tidligere var klovnens hat også grøn. Jamen det er da cirkus Sarrasanis farver! Er det tilfældigt? Det ved kun den, der har valgt dem. Men de beviser, at cirkus er historie. Meget i et moderne cirkus peger tilbage til dem, der lavede cirkus i fortiden. Her altså farver.

Forestillingen har to ”fremmede” artister – det polske makkerpar Waldemar og Pawel. I første afdeling udfører de par terre-akrobatik på måtte – med et islæt af kaskadørteknik. Og i forestillingens sidste nummer er de trampolinspringere. Trampolin er et festligt nummer – et fyrværkeri i hop og spring og gags, som er egnet til at skabe humør og glæde. Det er et velegnet nummer at sende publikum hjem på. Og det bekræfter, at en forestillings slutnummer gerne må være et stærkt nummer – som et klimaks.

Waldemar & Pawel. Alle fotos stillet til rådighed af Cirkus Mascot

Og så står familierne Deleuran og Primachenko/Gulyamov for de øvrige løjer. Klovnen Gulio har i mange år været husklovn i Mascot. Men han fornyr sig. Hans entreer er originale, og man smittes af hans humør. Han ser ud til at more sig sammen med sit publikum. Og han rækker ud mod børnene, men vi andre med et barnligt sind ler med, når han deler ud af sit skæve klovneunivers. I år er det særlig en entre, hvor han lokker en mand ind i manegen og med sin stemme imiterer alverdens lyde, som man hører, når man drikker af en flaske. Og efter at de to aktører har drukket sig mod til, ender det i en hjertelig boksekamp. Gulios virkemidler er enkle – men netop det karakteriserer jo en god klovn

Gulio

Den skønne Tetyana er luftakrobat – i et æstetisk stofnummer. Husik videreudvikler sit jonglørnummer, som vi også så sidste år, og hans søster Julia laver sammen med sin far Gulio et tryllenummer.

Husik

Og så er der dyrene! Der var mange, der så Marianne Deleuran i TV-serien Damark har talent. Hendes medvirken i flere udsendelser var en god reklame for cirkus – og et bevis på, at dyr i cirkus bliver behandlet godt. Ingen var i tvivl om, at dyrene var Mariannes kæledyr. Hundenummeret er – igen i år - fyldigt og alsidigt, og med en nyskabelse: to hunde kører rundt i en selvkørende minibil. Og det blev til et gensyn med regnehunden Bobby, som ikke har glemt sin børnelærdom. Og naturligvis grisebassen Yrsa, som ikke altid vil i den rigtige retning. Men det er jo det, der er sjovt – især når den finder målet til sidst. Cirkus Mascots ponyer var med – 4 stk. Og gederne var der. For man kan godt lave cirkus uden dyr. Men dyrene liver op – og minder om eventyrene, hvor dyr optræder, som om de havde menneskeforstand og egen vilje. Og kan det ikke blive de store dyr – pga. manegens diameter – så i hvert fald mindre dyr. 

   

Marianne Deleuran med hunde og grise

Der var næsten udsolgt – og optimisme at spore. I lørdags var cirkus Charles Knie i Flensburg. Der var næsten udsolgt til begge forestillinger – altså 2.000 tilskuere på en dag. Det skaber lys på vejen, som ligger ude i fremtiden. Mascot er et uundværligt indslag i den danske cirkuskultur – nu på 25. år. Og Mascot er, som Per Schultz-Knudsen slog fast i sin anmeldelse i Amtsavisen den 24. april, en af de tre største landsdækkende cirkus. Og det passer jo, når man lægger vægten på landsdækkende.  

klovn.gif (1460 bytes)

3. maj 2018

Nyt fra Cirkusmuseet i Hvidovre.

Museet skriver:

MAGISK SØNDAG

Søndag d. 13. maj kl. 12.30 kan du opleve en af Danmarks sjoveste og mest fingerfærdige tryllekunstnere i form af Michael Frederiksen. I et show, der vil få kæberne til at falde og smilerynkerne til at brede sig, vil han underholde hele familien. Entré til showet er 20 kr. + entré til museet. Inden showet kan du f.eks. deltage i Cirkusleg eller gå på opdagelse i museets trylleafdeling, hvor du bl.a. kan blive klogere på Truxas tankelæsernummer.

THE CLOWNS SHOW

Sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 3/6 kl. 12.30, hvor museet får besøg af The Clowns Show. Her kan du opleve en række underfundige, sjove og skæve klovneentréer, når nogle af Danmarks mest talentfulde performere fra den anerkendte Commedia School vil opføre The Clowns Show. Her er plads til gode grin og eftertanke, når de viser, hvad man kan med klovnekarakteren. Showet er gratis for museets gæster

CIRKUS ARCUS

Husk at du fra d. 13.-19. maj kan opleve det fantastiske børne- og ungecirkus "Cirkus Arcus" i teltet på Grønningen i Avedørelejren. Du kan give familien den bedste cirkussøndag ved at kombinere Magisk Søndag på museet med Arcus´ forestilling der d. 13. maj spiller kl. 14.

CIRKUSMUSEET SOM CASE

Det er ikke kun skoler, der fatter interesse for Cirkusmuseet. I maj måned får vi således også besøg af Teater og Performancestudier fra Københavns universitet, der vil høre om, hvordan vi formidler om kunstarten cirkus. I maj tager vi også ud af huset og fortæller på CPH Business School om museet som virksomhed.

 klovn.gif (1460 bytes)

3. maj 2018

Zirkus Charles Knie 2018. Da Charles Knie efter et par sæsoner hos tyske Cirkus Barum og Cirkus Fliegenpilz i 1995 etablerede sit eget tyske cirkus, var det en pæn, mellemstor forretning. I 2006 solgte han sit cirkus til Sascha Melnjak, som i 1999 havde startet Heilbronner Weichnactscirkus, der hurtigt blev Tysklands førende julecirkus. Sascha investerede betydelige midler i nyt udstyr til Cirkus Charles Knie og fik hurtigt drevet det frem til at være et af de tre førende cirkus i Tyskland. De to andre er Krone og Roncalli.

Dyrenumre med flotte og velplejede dyr er væsentlig element i Zirkus Charles Knies forestillinger. Chefdressøren hos Charles Knie hedder Marek Jama. Øverst ses han med 5 hvide arabere, som oprindelig tilhørte Cirkus Arena. De solgte dem til Cirkus Maximum, som så igen har videresolgt dem til Cirkus Charles Knie. Også nogle eksoter stammer fra Cirkus Maximum. Nederste billede viser Marek Jama med skoleridt.

I håb om at slippe for de dyreværnsaktivister, der altid står uden for de store tyske cirkus, forsøgte Zirkus Charles Knie sig sidste år med en sæson uden rovdyr. Men demonstranterne kom stadigvæk, da de også mener at heste, hunde m.v. skal ud af cirkus. Og samtidig blev en stor del af publikum væk, da tyskerne holder meget af flotte rovdyrnumre. I år har Cirkus Charles Knie fået fat i Alexander Lacey, som var hos dem i adskillige sæsoner inden han tog til USA, hvor han i 6 sæsoner var hovedstjernen i Ringling-forestillingen Legends. Efter at Ringling lukkede sidste år kom Alexander Lacey tilbage til Europa og Zirkus Charles Knie, hvor han nu viser et fremragende nummer med 11 løver og tigre. Man mærket klart det tætte og kærlige forhold mellem Alexander og hans store katte.

Mange danskere husker Messoudis, som var hos Dannebrog i 2008 og 2014.  Svenskerne kender dem fra Maximum 2010 og Brazil Jack 2015. Og finnerne fra Finlandia 2013. Normalt er der 3 brødre, som undertiden er assisteret af deres far. Den ene bror er for nylig kommet til skade, så ved forestillingerne i Flensborg udgik deres jonglørentre og kun 2 af brødrene var med håndstandsentreen. 2-personers udgaven var først blevet klar 5 minutter før forestillingen lørdag eftermiddag.  Men de 2 brødre gjorde det fremragende. De, der ikke kendte den originale entre, opdagede slet ikke, at der manglende en artist i nummeret.

Forestillingens klovn hedder Henry og præsenteres som The Prince of Clowns. Han kommer fra Venezuela. I Flensborg havde han måske lidt for mange repriser, herunder en ikke særlig original udgave af orkester-entreen. Forklaringen var, at Messoudis jonglørnummer var udgået og Henry derfor sat til at lave en ekstra entre. Størst succes havde han med den kendte spaghetti-entre, som han havde tilføjet et par originale elementer: der blev spaghetti-kamp mellem ham og publikum, og han brugte et trick med at gå ned i en kælder, som jeg kun har set en enkelt gang før.

Duo Medini viste et flot og tempofyldt rulleskøjtenummer

Flying Wulber viste et flot nummer i flyvende trapez. Entreen inkluderede både en fejlfrit udført tredobbelt salto med skrue i tilbagespring, dobbelt passage og dødsspringet, hvor en artist hænger i en trapez med fødderne og lader sig falde ned i nettet. De mandlige medlemmer af truppen viste tillige et nummer i trampolin.

Tatiana optrådte på slap line.

Kan du kende hende? Katie Azzario-Lacey er den ene halvdel af de berømte Azzario Sisters, døtre af klovnen José Michel og hans kone. Azzario sisters gik i opløsning, da Katie for nogle år siden blev gift med Alexander Lacey. Hos Charles Knie viste hun sig som en dygtig sangerinde. At hun ikke som sin søster Quincy optræder med et håndstandsnummer skyldes, at hun venter sig. Klik her for at se flere fotos fra forestillingen.

 klovn.gif (1460 bytes)

2. maj 2018

Som tidligere nævnt fejrede Cirkus Trapez den 21. april den internationale cirkusdag ved at invitere en masse børn fra Esbjerg ind i deres manege og træne med dem. Det var en fantastisk dejlig dag med masser af glade og talentfulde børn! Klik her for at se en 1 minut lang video David Sosman fik lavet fra cirkusdagen.

 klovn.gif (1460 bytes)

Link til ældre nyheder fra 2018

Link til nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden