nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris

Senest opdateret 27. november 2020

Opdateringerne dækker denne gang perioden 21. til 27. november. Næste opdatering lørdag 5. december. sidste nyt-siden kan du eventuelt finde nyheder, som er modtaget efter 27. november.

27. november 2020

Cirkus Baldoni 2021. De skriver:

Cirkus Baldoni kan med stolthed fejre 20 års jubilæum i 2021. Vi har valgt at kalde forestillingen DET FOR VILDT !!! og det bliver det. Vi har sammensat et brag af et show med topartister på rulleskøjter, kraftfulde akrobater, gysende luftnumre, svære balancenumre og naturligvis har vi masser af klovnerier og Løven Leonardo.

Teltsæsonen starter op i påsken den 4. april i Lyngby. Derefter går turen i telt rundt på Sjælland, Fyn og Øerne indtil slutningen af august. Derefter foregår det indendørs i sportshaller først på Færøerne, dernæst Nord, Midt- og Østjylland, hvorefter der sluttes af på Bornholm i slutningen af september.

Vi åbner op for vores billetsalg den 1. februar og vi forventer at offentliggøre turnéen i løbet af december.

Vi glæder os til at se Jer igen til et par fornøjelige timer.

Cirkus Baldoni ændrede i år farven på vognene. I år var de hvide med blå kanter og Baldoni-navnet i rødt. Tidligere var de røde med blå kanter og Baldoni-navnet i gult. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Cirkusdirektør René Mønster Baldoni har tidligere oplyst, at han ikke selv regner med at være i manegen i 2021, da han vil prioritere sin karriere som coach inden for personlig udvikling. Det er ikke afklaret, hvem der skal afløse ham. En mulighed kan være Daniel Dimitrijevic, som i adskillige år var Baldonis populære klovn Danilo, og som nogle gange i sæsons løb har vikarieret for René.

 klovn.gif (1460 bytes)

25. november 2020

Et dødsfald : Walter Galetti. Den schweiziske klovn Walter Galetti afgik ved døden 20. november i sin østrigske hjemby Rankweil. Han blev 89 år.

Walter Galetti var oprindelig uddannet som murer. Men det var ikke det liv, han drømte om, og 21 år gammel skiftede han karriere og blev dyrepasser i Cirkus Knie. Hans ambition var imidlertid at optræde, og han begyndte at træne med optræden på elastisk line. I 1966 udviklede han sammen med sin kone Mary nummeret The clown and the ballarina, som hurtigt blev bemærket af cirkusdirektører og agenter. Parret oprådte i de følgende mange år i en lang række at de store cirkus i Europa og også flere gange på tv. Danskerne oplevede Galetti i Cirkus Benneweis i 1970, 1975 og 1983. I 1991 optrådte han på plænen i Tivoli. I 1972 turnerede han med den svenske Cirkus Scott, og han var også med i tv-produktionen fra 1973 med klovnegalla fra Djurgårdscirkus i Stockholm.

Galettis ikoniske klovne-ansigt har igennem hans lange artistkarriere prydet mange cirkusplakater. I 2005 udgav han selvbiografien Ein Clown geht um die Welt.

Klik her for at se en video med hans nummer, optaget i Cirque d'Hiver i 1973.

Mary og Walter Galetti. Foto fra Cicopedia

Galetti. Foto fra Cirkus Benneweis 1975-program

 klovn.gif (1460 bytes)

24. november 2020 

Legater til omrejsende artister. Der er snart ansøgningsfrist for de to private legater for artister, der har arbejdet indenfor cirkus :

Victor Petersen & Hustrus Legat

Fru Nathalie Kajés Legat

Legaterne vil blive uddelt til trængende personer, der har haft deres levebrød som markedsrejsende, været tilknyttet cirkus, omrejsende forlystelsesselskaber og lign. Også personer, der har været tilknyttet faste etablissementer, kan komme i betragtning.

Skriftlig ansøgning vedlagt kopi af indkomstopgørelse skal sendes til advokat Carsten Hove, Advokatfirmaet Skjøde Knudsen og Partnere, Rendebanen, 6000 Kolding. Den skal være fremme senest den 15. februar 2021. Legatuddelingen vil ske i midten af marts 2021 og modtagerne vil få særskilt underretning.

 klovn.gif (1460 bytes)

23. november 2020

Sæsonslut for Cirkus Bambino. Billy og Ariane Weisheits lille Cirkus Bambino startede deres sæson i Sverige i april og havde planlagt sæsonslut i Steffanstorp ved Malmø i dagene 20. til 22. november. De valgte dog valgt at aflyse disse forestillinger og tager nu tilbage til deres hjemland Tyskland. De skriver: « Vi tackar alla besökare för denna säsongen.Vi hoppas att vi ses nästa år. »

Der var måske lidt færre medvirkende end vist i dette PR-foto.

Cirkus Bambino har sæsonen igennem levet med efter de svenske corona-restriktioner kun at måtte have 50 tilskuere i teltet. Med en billetpris på 100 svenske kroner har den maksimale dagsindtægt være 5.000 svenske kroner (ca. 3.600 danske kroner) + indtægter ved kiosksalg. Med en turne på 8 måneder er de måske det europæiske cirkus, som har haft årets længste turne.

Klik her for et se en video fra deres ankomst til cirkuspladsen i Sankt Olof. Deres rullende materiel består af 3 lastbiler, hvoraf den ene trækker to beboelsesvogne.

Klik her og her for at se korte videoklip fra årets forestilling

 klovn.gif (1460 bytes)

23. november 2020

DET SKETE I PARIS  -- men det skedde sannerligen även i STOCKHOLM - det var 40-talet - jag var 14 --, 88 idag - jag minnes det som det var nyligen timat :

DET INDISKA MUSKEL-FENOMENET ABDULLAH (Abdullah El Hag)/ han var egyptier/ , född 1910, hade föreställningar NÖJESFÄLTET, LILLA VARIETEEN - sommaren 1946 - det var varmt, dammigt/stövet/, värmen producerade dofter av smink - och svett - det var exotiskt/ publik dragande - Stockholms-publiken strömmade till - ABDULLAH presenterade en unik show med muskel stunts och fakir-konster - jag var hänförd - hade aldrig sett liknande !

Abdullah. PR-foto fra hans optræden på Nöjesfältet, Lilla Varieteen, i 1947. Zarro Zarros affotografering af fra Cirkusmuseet i Hvidovres samling.

Abdullah kom till Sverige i början på 30-talet och uppträdde på tivolin fram till 1980.

Efter ett /snart/ helt liv med olika shows - kan jag betyga att detta var det som gjorde störst intryck - oförglömligt : överraskningar, sports-prestationer, exotism, manlig styrka, otroliga stunts: ABDULLAH sprängde kedjor och kättingar med biceps/ han var den levande muskel-modellen, the grande finale : han lade sig ned mot en spikbräda/sömpude/, varefter en planka placerades ovan hans kropp, ett tio-tal väl vuxna män fick ställa sig däröver - men det blev HAPPY ENDING - allt väl !!!

ABDULLAH kunde även stoppa sina hjärt-slag, en fakir-konst som även idag är sällan sedd !!

ABDULLAH och hans show finnes beskriven i boken Berdino – et cirkusdynasti – fra Danmarks mindste til Nordens største cirkus.

Han var i TYSKLAND med en trupp akrobater, men eftersom EGYPTEN, via UK, var i krig med Tyskland, blev han fängslad, kom senare till DANMARK och SVERIGE, var han uppträdde vid TIVOLIN och CIRKUS.

(Red. anm : I Danmark optrådte han blandt andet på Bakken hos bakkekongen Frode Jensen. Han var også i flere sæsoner hos Cirkus Arena, senest i 1973,hvor han også medvirkede i den lidt uartige film « The hottest show i town », som blev optaget i Cirkus Arenas telt).

Abdullah med kæderne. Ukendt år

Han bodde slutligen i GÖTEBORG, gift med en svensk flicka, verkade som yoga-lärare, talade en blandning av danska och svenska. Han dog 1984 och begravdes på Västra kyrkogården i Göteborg.Hans grav är prydd med en - sprängd kedja.

Se mera på https://www.gravsted.dk/person.php?navn=abdullahel-hag

--------------------------------------------

DEN STARKE MANNEN - ett klassiskt cirkus-nummer:

DENIZ ILCHENKO känd i DANMARK och SVERIGE//

avdöda: URSUS, ISLAND// ROSLAGS BJÖRNEN OCH STARKE ARVID, /SVERIGE/.

Strongman och tältmästare HERKULES var hos CIRKUS ASTORIA, Sverige, i fyrrerne.

De förtjänar alla att minnas !!!

-----------------------------------    ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

18. november 2020

Baldoni’s Julecirkus 2020. Jacob Boas Leitisstein så forestillingen 14. november og skriver:

Julen nærmer sig, og traditionen tro er Baldoni’s Julecirkus klar med en hyggelig juleforestilling. Julesæsonen blev skudt i gang lørdag d. 14. november, hvor Fægtesalen i Avedørelejren som altid dannede rammerne om julepremieren. Premieren foregik trygt og sikkert med god afstand mellem publikum.

Forestillingen præsenteres som altid af Nis og Nisseline (Daniel Dimitrijevic og Cindy Binau), der i år har taget en ny nisseven med: Nissenova (Debbie Binau). Omdrejningspunktet i årets forestilling er, at julebarometeret er gået helt i bund og derfor skal der samles en masse julestemning sammen, så julebarometeret igen kan gå helt til tops.

Nisseline (Cindy Binau) og Nissenova (Debbie Binau) sammen med Daniel Dimitrijevic, der har dobbeltrollen som Nis og Julemand. Alle fotos: Jacob Boas Leitisstein

Første nummer i manegen var Trio Janecek med et tempofyldt jonglørnummer. Trioen bestod af far Eddie sammen sønnerne Kaya og Rudi, der både fik jongleret med kegler, bolde, ringe og bordtennisbolde.

Trio Janecek

Herefter kom Nis og Nisseline med sang og tryl og præsenterede den næste artist: Ernita Ronzalli. Ernita viste et fint nummer med hula hop og blev afløst af julesang med Nis og julegrisen Anton. Og så stod Duo Platschkov - Aline Caroll Chabri og Stefan Platschkov – klar i manegen. De viste et flot stigebalance-nummer fyldt med balance, præcision og jonglering.

Stefan Platschkov med stigebalance

Sidste nummer inden pausen var et gensyn med familien Janeceks cowboynummer fra Cirkus Baldonis 2019-forestilling. Et nummer der både byder på højlydte piskesmæld, store lassosving og nervepirrende knivkast.

Familien Janecek som cowboys

Efter pausen kom Julemanden (Daniel Dimitrijevic) ind gennem tæppet og præsenterede det næste nummer. Denne gang kom Stefan Platschkov alene i manegen og viste sit nummer med cube juggling.

Cube juggling med Stefan Platschkov

Derefter kom Nis og Nissenova og viste et kort tryllenummer inden de bød velkommen til Eddie Janecek. Eddie indtog salen med sit humoristiske tallerkennummer.

De snurrende tallerkner blev efterfulgt af et powerfyldt nummer fra dette års Baldoni-forestilling: den stærke mand Denis Ilchenko. Her blev den ene kraftpræstation overgået af den anden. I nummeret kan man bl.a. opleve Denis bøje jern og løfte en træstamme med tænderne og nummeret afsluttes med, at hele 10 personer står ovenpå Denis.

Muskelmanden Deniz Ilchenko med 10 personer på maven. Lidt ældre cirkusgængere kan huske, at Abdullah lavede lidt i samme stil i Cirkus Arenas spæde barndom. Abdullah lå dog på en sømpude, når han udførte nummeret.

Inden forestillingens sidste nummer var Nisseline og Nissenova klar med et dansenummer. Herefter viste Duo Platschkov deres flotte jonglørnummer, hvor der bl.a. blev jongleret med bouncing balls. Nummeret blev afsluttet med en imponerende klaverkoncert, hvor Aline Caroll Chabri spillede flere forskellige melodier med boldene på tangenterne.

Duo Platsckov. Klik her for at se flere fotos fra forestillingen

Baldoni’s Julecirkus kan opleves indendørs i haller på Sjælland og Lolland-Falster frem til og med søndag d. 20. december.

klovn.gif (1460 bytes)

17. november 2020

Et dødsfald: Arild Arnardo. Den norske cirkusdirektør Arild Arnardo sov stille ind i hjembyen Lillesand 16. november om eftermiddagen. Han blev 78 år.

Arild Arnardo var syv år gammel, da hans far Arne Arnardo i 1949 startede Cirkus Arnardo, som i dag er Norges både største og ældste cirkus. I 1987 overtog Arild og hustruen Bjørg driften af Cirkus Arnardo. Ingen har drevet cirkus i Norge så længe som Arild Arnardo, og med hans bortgang har cirkusbranchen mistet en nestor og læremester.

Sin cirkuskarriere startede han som teltarbejder i sin fars cirkus. Senere udviklede han et artistnummer, hvor han som vagabond optrådte på line. Et nummer, han havde lært af den danske artist Linon. I de seneste mange år er det dog driften af cirkus han har taget sig af, de senere år med god støtte af sønnen Are.

Som eneste nordmand har Arild Arnardo to gange optrådt ved Cirkusfestivallen i Monte Carlo: en gang med sit linenummer og en gang med elefanten Sandra. I 2015 modtog han og Bjørg kongens fortjenstmedalje med efterfølgende audiens hos kongen og dronningen på slottet i Oslo.

Arild Arnardo efterlader sig sin kone Bjørg, sønnen Are, datteren Helen, svigerdatteren Paoline og hendes og Ares to børn.

Arild Arnardo

klovn.gif (1460 bytes)

16. november 2020

René Mønster Baldonis danske cirkus er ikke det eneste med Baldoni-navnet. I Tyskland findes nemlig et cirkus, som kalder sig Baldoni Kaiser. Ejeren er Anton Kaiser. I modsætning til det danske Cirkus Baldoni kalder han sit forretning for cirkusset med de mange dyr. De har dog ikke vilde dyr som rovdyr eller elefanter. De har i løbet af sommeren og efteråret haft forestillinger i Bogenhausen (en bydel i München). Flere gange med gratis entre. Selvfølgelig i håb om frivillige bidrag fra tilskuerne. – Det tyske cirkus er vist nok ældre end Renés cirkus. Han anede dog ikke at andre brugte Baldoni-navnet, da han valgte det i 2002. For et par år siden tog René efternavnet Baldoni.

 klovn.gif (1460 bytes)

16. november 2020

Cirkusnyt om sæson 2020 i Norge. Vi har tidligere omtalt Sirkus Jesper i Kristiansand Dyrepark. Thorbjørn Klæbo Flo har sendt os information om et norsk nycirkus. Han skriver:

Sirkuslandsbyen (Cirkus Xanti) har vært på miniturne. Sandvika og Oslo. Med bare de tre minste telt. De to litt større telt ble ikke brukt da de er tungbygde og manglet proffe telt arbeider.

Sirkuslandsbyen med de 3 telte. Alle fotos: Thorbjørn Klæbo Flo

Verdens mindste 2-masters telt med en diameter på kun 6 meter.

Den danskfødte artist Palle Bay Henriksen alias Mr. Toons var blandt de optrædende. Her ses han på cirkuspladsen

Sverre Waage fra Cirkus Xanti har fortsatt samarbeid med Rune Berny og han hadde bare to telt arbeidere på jobb. Sandvika 28 - 30 august Oslo 4 - 6 august. De var og på miniturne i Oslos bydeler x 4. En ble avlyst pga. regn da de jobbet uten telt. Etter telt turné var på nytt ute i en bydel og Norske i Danmark kjente Kaptein Frodo jobbet i forestillingen. Sirkus landsbyen med 5 telt er Norges største ny-cirkus og er drevet av kulturmidler. Derfor ikke vanlig 6 mnd turne som de fleste klassiske cirkus har. De har ingen corona støtte men som sagt drift er søknads basert på kultur midler som de fleste nordiske ny-cirkus kompanier driftes av

Figur teater forest. Animal R. I. O. T. Mr Toons fra Danmark nå Oslo adresse jobbet også. Men den forest rakk jeg ikke. Men det var tid til en hyggelig prat. - Animal R.I.O.T. is a group of people from all over the world advocating for an Animal Resurgence In Our Time.

Du kan læse mere om Cirkus Xanti / Sirkuslandsbyen på https://www.cirkusxanti.no/

 klovn.gif (1460 bytes)1

15. november 2020

DET SKEDDE I PARIS -- och annorstädes  -- MAGICAL STUNTS & EFFECTS 2:

Det gällde här att finna den smala vägen till landet som heter ENTERTAINMENT - om man inte ville hamna i diket vid sidan av vägen.

Jag uppfattar ENTERTAINMENT som en eller flera unika, sympatiska UPPLEVELSER.

Efter analys, sorterade jag bort KORTKONSTER.

Jag vet att jag är tämligen ensam om dessa synpunkter, men "att finna ett draget/trukket kort" - skulle komma nederst i ett val av UPPLEVELSER, i en sociologisk undersökning med vetenskaplig metod.

Det torde entusiasmera - ett ringa antal personer, handlingen förefaller mig ointressant.

Kortkonstnären väljer ofta en ung, flott kvinna som tillfällig partner, när hennes valda kort uppenbarar sig, tackar hon med ett stort leende/smil.

Hon är antagligen likgiltig för handlingen, hon tilldrager sig möjligtvis / ringa uppmärksamhet i vardagen/ - NU fick hon allas blickar och intresse - därav den positiva reaktionen: en booster för hennes person !!

Jag har funderat mycket om/hur man skulle kunna göra en kortkonst intressant - och kom fram till att metoden KAN vara att presentera den med ett ANNAT NAMN:

GOING FISHING  !!

Kortet som fiskas upp ur en hatt medelst ett rep - kan friskas upp:

En shopping bag dekorerad med fiskar, visas tom, ett antal kort kastas i denna bag, en person uppmanas att säga STOP, kortet vändes för senare identifikation, kastas i denna bag, den utförande fiskar med ett rep,  ...... och med synbarliga besvär drager han upp en leksaks-haj - vilken har kortet i munnen !!

Zarro Zarro med rekvisitterne til Going Fishing. Foto: Marie Louise Djomguem

GOING FISHING kräver ett minimum av acting, det fungerar fint för vuxna och barn/man kan refera till "fiskdammen ""!

Det kan prepareras med JUMBO CARDS, väl synliga i stora lokaler.

I DID IT MY WAY -  och publiken hade en god UPPLEVELSE !!!

-----------------------------ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

13. november 2020

Baldoni’s julecirkus. Der er premiere i Fægtesalen ved Cirkusmuseet i Hvidovre 14. november. Derefter besøges 24 byer på Sjælland, Lolland, Falster og Møn inden turneen slutter 20. december i Gilleleje.

Der er sket enkelte ændringer i forhold til de medvirkende, jeg omtalte her på siden den 24. oktober, fordi det var tvivlsomt om nogle lettiske artister kunne komme til landet. I stedet for har Cirkus Baldoni engageret Duo Platschkov alias Aline Chabri og hendes mand Stefan Platschkov.

Aline er datter af klovnen Toto Chabri. Under kunstneravnet Line Carol havde hun sin debut hos Benneweis i Cirkusbygningen i 1984 med et formidabelt jonglørnummer, hvor hun startede med at spille på trommer. Med samme nummer var hun hos Arena i 1986 og 1987, hos Dania i 1989 (kort sæson, da cirkus krakkede), hos Benneweis i bygningen i 1990 og i teltet i 1998 og 2001. I efteråret 2004 oplevede københavnerne hende hos Charley Kaye på Røde Kro teater.

Undertiden bruger hun kunstnernavnet Lynn Carol eller Lynn Caroll Chabri. Aline har mange gode minder fra sæsonerne i Danmark, og hun har længe drømt om at komme tilbage. Hun er storesøster til Martyn Chabri, som var hos Baldoni i sommer.

   

Line Caroll Chabri . Fotos fra Benneweis trykte programmer 1984 og 1998

Et af hendes ægtefælle Stefan Platschkovs specialer er at jonglere (eller rettere sagt roterer) store kvadrater og kuber. Han var medlem af Moisseeva-truppen, som rejste med Cirkus Dannebrog i 2002, og optrådte lige som Aline på Røde Kro Teater i 2004, det sidste sted under navnet Stefan Kubik.

I dag optræder parret under navnet Duo Platschkov. Under dette navn mødte danskerne dem i Cirkus Arena i 2012, hvor de viste et jonglør/bounching-nummer, hvor Alina blandt andet spillede ”klaverboldkoncert” med fem tennisbolde hamrene ned på et stort klaviatur. I parrets entreer indgår i dag også stigebalance med jonglering fra den fritstående stige.

Årets juleforestilling præsenteres af Daniel Dimitrijevic, også kendt som klovnen Danilo, og hans kæreste Cindy som Nis og Nisseline.

Nærmere omtale af forestillingen med fotos ved næste uges opdatering. Inden da håber vi også at kunne lægge lidt fotos på sidste nyt-siden.

 klovn.gif (1460 bytes)

13. november 2020

Cirque du Soleil udskyder endnu en gang besøget i København. Cirque du Soleil skulle have spillet i Royal Arena i København i dagene 23. til 26. april 2020 med forestillingen Corteo. På grund af coronaen skubbede de besøget til 18. til 21. februar 2021. Nu er besøget skubbet yderligere, nemlig til 13. til 16. januar 2022. De skriver: ”Sikkerheden for vores fans, artister og personale er altid vores højeste prioritet og udskydelsen er planlagt i overensstemmelse hermed.” 

Billetkøbere kan beholde den nuværende billet og møde op til showet på dén ugedag og samme tidspunkt, som billetten angiver. Siddepladsen og placeringen forbliver den samme. De kan dog også vælge at få et tilgodehavendebevis hos Ticketmaster eller at få billetterne refunderet.

 klovn.gif (1460 bytes)

12. november 2020

Minne ord til Audrey Dorothy Dahls bortgang.

f. 21.09. 1951 - d. 14.10 2020

Artist som arbeidet med dresserte hunder og hester.

Arbeidet første gang i Norge med Rosaires hunderevy i Cirkus Bernys manesje i 1973. Samme år var hun også assistent for David Rosaire da han opptrådte med Benneweis i Cirkusbygningen i København.

Kom til Merano under navnet Miss Audrey Duval med 12 hunder. Direkte fra Cirque du Hiver, Bouglione i Paris.

Cirkus Meranos første sesong i 1975. Det ble kjærlighet og hun ble i Norge, giftet seg med Knut Dahl. I 1977 framførte hun cirkusets 8 Shetlandsponnier. Hun fortsatte å arbeide med hester i Meranos manesje i mange sesonger. Norske fjordinger og araberhester. Så designet hun og sydde kostymer av høy kvalitet. Blant annet til Jan Ketil Smørdals aller første cirkus sesong hos Merano i 1982, Seinere også kostymer til magikeren Roy Bjerke.

Audrey Dahl. Foto: Turid Beth Hansen, presscjef hos Merano

Seinere trakk hun seg tilbake fra manesjen og drev en blomsterbutikk berømt for kreative oppsatser.

Jeg minnes deg som en alltid blid og imøtekommende varm person. Takker deg for gode samtaler i Fredrikstad og Oslo med Cirkus Merano i mange sesonger og når jeg var på besøk hos Knut på Fetsund.

Audrey Dahl sammen med sønnen Knut André og et barnebarn. Foto: Thorbjørn Klæbo Flo

R.I.P. Audrey, føler med Knut, Knut Andre og Merete og barnebarna. Og hennes familie i England i sorgen.

Hjerteligst

Thorbjørn Klæbo Flo og familie.

   

Fra Fet kirkegård i Fetsund.

 klovn.gif (1460 bytes)

11. november 2020

Julegaveideer. Her er en oversigt over nogle bøger om cirkus og/eller artister, som stadig kan købes, og som måske er en gaveide eller fortjener plads på din egen ønskeseddel. De fleste af bøgerne kan også købes i boghandlen, hvor priserne kan afvige fra nedenstående. Nogle af bøgerne er på tilbud.

Helle Abildgaard og Viggo Salting: Kom Klovn – en cirkuskrønike.

Bogen er en velskrevet krønike med mange sjove anekdoter om parrets rejse med Cirkus Benneweis i ni sæsoner. Den er flot illustreret med en lang række af deres skønne tegninger og malerier fra cirkusmiljøet. Først og fremmest af klovne, som ikke mindst Viggo faldt for i et sådant omfang, at han i dag i malerverdenen er kendt som Klovnens Mester. Udgivet 2019. Paperback. Pris 300 kr. Link til bestilling

Diana Benneweis: Alting har sin pris.

Diana Benneweis fortæller i sin selvbiografi fra 2002 “Alting har sin pris” om sit usædvanlige og begivenhedsrige liv som cirkusprinsesse og cirkusdirektør. Men “Alting har sin pris” er også fortællingen om den psykiske sygdom, der har spillet en stor rolle i hendes liv. Indbundet. Kan købes på Cirkusmuseet i Hvidovre for 125 kr. Medlemmer af Danske Cirkusvenner kan købe bogen for 50 kr. + porto på https://danskecirkusvenner.dk/koeb-salg.html

Arne Bjørk: Den stille klovn

En poetisk beretning om klovnens væsen. Fiktive, rørende, til tider barske små fortællinger som binder klovnens væsen, historien og forfatteren sammen i en tidløs enhed. Paperback. Udgivet 2018. Kan købes i boghandlen samt over nettet hos fx Saxo eller Gucca. Pris typisk 149,95 kr.

Arne Bjørk: Emil der ville være en kanin

Historien om drengen Emil, som drømte om at blive en kanin. Og det man drømmer om kan gå i opfyldelse. Det er ganske vist. Udgivet 2020. Kan købes i boghandlen samt over nettet hos fx Saxo eller Gucca. Pris typisk 129,95 kr.

Anders Enevig: Danske Rejsende - cirkus- og gøglerslægter.

Den seneste, kraftigt udvidede udgave af stamtavler og slægtshistorie for 38 danske cirkusslægter. Indbundet. 431 sider. Masser af fotos. Udgivet 2011. NEDSAT NU: 298,00 FØR 399,00. Link til bestilling En række opdateringer til bogen findes her.

Anders Enevig: Fakta om Elvira Madigan og Sixten Sparre

Der er mange myter om Elvira Madigan. De fleste af dem er noget romantisk sludder. Her er hvad der virkelig skete, dokumenteret og vist med affotografering af de originale papirer.

Spændende og historisk korrekt, masser af illustrationer. Indbundet, illustrationer delvist i farver, 200 s., 17x24 cm. Udgivet 2005. NEDSAT: NU 99,00 kr. FØR: 199,00. Link til bestilling

Anders Enevig: Sigøjnere, Tatere og danske Rejsende

De Rejsende - med stort - er en mindre gruppe mennesker i samfundet, som oprindeligt ikke havde fast bosted. Det kan de godt have i dag, selv om de føler sig som rejsende. Anders Enevig fortæller med stor viden og indføling deres historie. Mange enestående fotos. Indbundet, 270 s., 15x21 cm. Udgivet 2007. NEDSAT NU 99,00 FØR 199,00. Link til bestilling

Anders Enevig: Cirkus Hinné – det sejlende cirkus

I 1814 fandt et ungt par, Johann og Franzisca Hinné, sammen i Sydtyskland og dannede en lille akrobattrup, der udviklede sig til det anerkendte Cirkus Hinné. Paperback. Udgivet 1992. Kan købes på Cirkusmuseet i Hvidovre for 20 kr.

Michael Frederiksen: Truxa - en biografi

Truxa trak store overskrifter i Skandinavien, ryddede forsider i 5 årtier og var en sand mester til PR (public relations). Indbundet med mange fotos. ”Bogen er en sober, sikker gennemgang af et spændende og spraglet artistliv. Og bogen er rigt illustreret med fotos, plakater og avisannoncer. Der ligger et omfattende og grundigt researcharbejde bag,” skrev Jørgen Lorenzen i en anmeldelse. Indbundet. Udgivet 2020. 199 kr. Link til bestilling

Klas Grönqvist: En dråbe faldt – Elvira Madigan

Den svenske cirkushistoriker Klas Grönqvist bog om Elvira Madigan. Fortæller ikke blot historien om Elvira Madigan og Sixten Sparre, men også om Elviras og Sixtens Sparres fortid. Bearbejdet og opdateret dansk oversættelse af svensk bog. Udgivet 2017. Pris 175 kr. Link til bestilling

Ole Simonsen (red.): Københavns Cirkusbygning

6 artikler om cirkus og artister: Om Cirkusbygningens historie fra Renz til Wallmans. Om artister, der fik deres danske debut i bygningen: Showcowboyen Jack Joyce, som senere i 10 år drev sit eget cirkus, og den danske skolerytter Anna Stennis, der blev et stort navn internationalt. Om et stort tysk cirkus’ forgæves forsøg på at besøge Danmark i 1930, herunder forsøg på at låne cirkusbevillinger af andre. Om Benneweis-elefanterne og om ‘Den Danske Cirkuspris’. Ole Simonsen, der er formand for ‘Den Danske Cirkuspris’ og tidligere artistisk og kunstnerisk rådgiver for Cirkus Benneweis, har redigeret bogen. Indbundet. 253 sider. Udgivet 2017. NEDSAT NU: 199,00 kr. FØR: 399,00. Link til bestilling

Jon Vedel: Miehernes cirkus

Dansk cirkustradition belyst gennem Cirkus Miehe. Paperback. Udgivet 1998. Kan købes på Cirkusmuseet i Hvidovre for 30 kr.

 klovn.gif (1460 bytes)

11. november 2020

Cirkusplakater til salg. Holder du er cirkusplakater, så besøg butikken på Cirkusmuseet i Hvidovre. De har en lang række skønne plakater til salg til særdeles rimelige priser: 50 kr. pr. plakat. Det er muligt at få tilsendt plakater. Det koster 35,- i ekspeditionsgebyr + porto. Nogle af plakaterne er originale, andre genoptryk. Se https://cirkusmuseet.dk/butik/plakat/

Blandt de plakater du kan købe er denne skønne Erik Stockmarr-plakat, som han lavede til Cirkus Benneweis i 1957.

 klovn.gif (1460 bytes)

10. november 2020

Ingen Superkidsforestillinger. Flying Superkids fra Aarhus skriver:

Efter lang tids venten kan vi nu melde ud, at de dygtige Flying Superkids ikke optræder resten af 2020. Den seneste tids udvikling med Covid-19 er alvorlig, og vi synes derfor ikke, det er forsvarligt at optræde resten af året. Det betyder, at vores sædvanlige shows i november og i Valby Hallen mellem jul og nytår er aflyst.

Det er vi selvfølgelig rigtig ærgerlige over og kede af. Vi lever for at optræde, inspirere, sprede glæde og skabe gode oplevelser. Det har vi desværre ikke kunne gøre så meget i år, og det knuser vores gymnastikglade hjerter.

Men der er sol over skyerne, og det hele skal nok blive godt igen! Vi håber inderligt, at vi hurtigt kan komme ud og optræde igen til næste år

Vi er i fuld gang med at forberede os og udvikle et nyt show til 2021. Det kommer til at bestå af en række nye og vildt seje numre, og vi øver os på livet løs, så showet står helt skarpt.

 klovn.gif (1460 bytes)

9. november 2020

Den stille klovn. Jørgen Lorenzen så forestillingen på Odense teater, 6. nov. kl. 15 og skriver

En skuespiller spiller roller, som man tager op, lever sig ind i – og forlader igen, når stykket tages af plakaten. En klovn er anderledes. Er man først blevet klovn, slipper det aldrig en igen, men klovnen bliver integreret i ens person. Klovnen følger en livet igennem; derfor skifter man ikke navnet ud, for man er den samme klovn. Klovnen kan udvikle sig – og må nødvendigvis gøre det, fordi alder og livserfaring spiller ind – som en del af personligheden. Den personlighed, der sættes i spil, når klovnen går i manegen eller på scenen.

Arne Bjørk er skuespiller og klovn. Han har spillet mange roller i sit liv, men klovnen Jody blev født, da Arne fandt ud af, at skuespilfaget er en fortræffelig tilgang til klovnefaget – en tilgang blandt mange. I de år, hvor han var husklovn i cirkus Benneweis (1983-87), var han en poetisk, lyrisk klovn – ung af sind og skind. Nu har alderen indhentet ham, og Jody er med alderen blevet lidt vemodig, eftertænksom, og hans hat er slidt og brøstfældig. Men først og sidst er han varm, menneskelig og human – og som sådan tidløs.

Da forestillingen begynder, kommer Jody ind fra mørket (=evigheden). Og efter halvanden time går han igen – ud i Odenses gader. Under hele forestillingen er der en andægtig stilhed, hvor publikum suger til sig – af hans fortælling, hans øjne, hans mimik, hans visdom og hele hans udstråling. Faktisk er der kun åben latter to gange i forestillingens forløb. Ellers er der den samme ro og koncentration, man kunne måske tale om andægtighed, som under en koncert, når solisten spiller sin kadance. Publikum suger til sig, så det næsten kan mærkes fysisk. Tilmed er forestillingen i den grad gennemarbejdet med lys, lyd og enkelte effekter (stjerner på bagtæppet). Alt er tænkt igennem. Det er levende teater – og professionel i ordets bedste betydning.

Billede fra forestillingen, stillet til rådighed af Arne Bjørk. Foto Kim-Yen Nguyen

Arnes monolog følger i store træk teksten i hans eventyrbog Den stille klovn (2018). Klovnen træder ud af paradis – ind i verden, som den blev efter syndefaldet – en verden på godt og ondt, med glæder og sorger, uforstand og kløgt, kærlighed og had.  Klovnen vil skabe sig sin egen verden. For han vil have mennesker til at le, og han vil have dem til at græde. Le, fordi latter forløser og gør fri. Græde - dels af glæde, og dels, fordi menneskene ofte ødelægger tilværelsens uanede muligheder, forkludrer livet og spænder ben for hinanden.

Billede fra forestillingen, stillet til rådighed af Arne Bjørk. Foto Kim-Yen Nguyen

Vi følger klovnen på hans lange vandring. Han er med på den første langfredag i den første påske, han er til stede, da Commedia dell`Arte bliver skabt, han er et vend inde hos William Shakespeare. Han lærer af Joseph Grimaldi (1778 – 1837), som har dannet skole for mange moderne klovne. Han er medlidende i verdenskrigens kz-lejre, hvor han skaber lys i mørke. Han er naturligvis i cirkus Medrano og han giver klovnefaget videre til en dreng, som hedder August – og det vil jo sige alle de klovne, der har båret klovnenavnet August – og som i fremtiden vil blive en ny August.

Billede fra forestillingen, stillet til rådighed af Arne Bjørk. Foto Kim-Yen Nguyen

Men hvor er det dog ærgerligt, at en forestilling, som har krævet mange hundrede timers arbejde, kun kan spille for 25 mennesker ad gangen. P.g.a.  corona, kunne der ikke lukkes flere ind til den lille intimscene. Tilmed måtte Odense Teater aflyse de to første forestillinger p.g.a. smittefare hos teaterpersonalet. Trist at en så god forestilling kun kan ses af nogle få – når den burde opleves af mange. Og ud over oplevelsen med skuespilleren, forfatteren og klovnen Arne Bjørk får tilskueren lejlighed til at tage tilværelsens bærende spørgsmål op til overvejelse. Hvad er nemlig det bærende i livet: er det glæden eller sorgen, kærligheden eller hadet, livet eller døden. Klovnen har svaret: det er det første. Arne Bjørk er et eksempel på det. Værd at se på, lytte til og læse om.  Så forhåbentlig bliver der et ekstranummer. Når forestillingen nu er indstuderet, må det være muligt at hente den frem af mølposen, så mange kan få lov at opleve klovnen Arne Bjørks univers. I Odense eller på en af landets andre intimscener, fx i Aarhus, Aalborg eller København. 

 klovn.gif (1460 bytes)

6. november 2020

Cirkus i Norden 2020. Det eneste store cirkus, som kom på turne i år, var finske Cirkus Finlandia. De startede sæsonen 6. august og sluttede 1. november i Helsingfors. Blandt de optrædende var Fumagalli, kattemanden Vlad Olander og superjongløren Alan Sulc.

Danskerne oplevede Fumagalli og hans bror Darix i Cirkus Benneweis i 2003 og 2006. Svenskerne i Cirkus Scott i 2002 og 2012. Parrets kendteste entre er Fumagallis fuldemandsversion af den klassiske Lille bi, giv mig honning. Billedet er fra tyske Cirkus Krone i München 2018.

Vlad Olander og en af hans katte. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press. Vladislav Olander var hos Benneweis i 2009 og 2013 og hos Arli i 2018. Svenskerne mødte ham i Cirkus Maximum i 2008 og i Cirkus Brazil Jack i 2011. I 2012 oplevede det finske publikum ham for første gang i Cirkus Finlandia. Hans kattenummer regnes for et af markedets allerbedste. I 2018 var det nomineret til prisen for årets bedste nummer af Den Danske Cirkuspris.

Kun 12 år gammel vandt Allan Sulc guld ved European Youth Circus festivalen i Wiesbaden. I januar 2004 fik han som en af de yngste artister nogensinde en bronzeklovn i Monte Carlo. Senere samme år var han i Cirkus Benneweis, hvor han til tonerne af Safri Duos musik bouncede boldene ned i sit podie med ufattelig hast og sikkerhed og blev årets topnummer. I 2019 var han hos Cirkus Arli og var blandt de nominerede til Den Danske Cirkuspris’ pris for årets bedste nummer. Han kan netop i dag (6. november) fejre sin 30 års fødselsdag.

Det lille Sirkus Tähti var også på turne i Finland med turnestart i juni. Sæsonen slutter 7. november i Koskue. Blandt årets optrædende er Di Lello-klovnene, kendt fra Cirkus Dannebrog 1999 og 2004.

Alan og Jenny Di Lello i Cirkus Dannebrog 2004

Det første cirkus. der kom ud i Norden, var den tyske Weisheit-families ganske lille Cirkus Popcorn, som turnerede i Skåne fra 7. til 19. marts.

Cirkus Popcorn. Foto taget af Martin Lasson Berglund i 2017

Længere levetid fik Billy og Ariane Weisheits lille Cirkus Bambino, som siden april har turneret i Sverige og levet med, at der efter de svenske regler maksimalt måtte være 50 tilskuere i teltet. De optrædende har vist nok været Billy og Ariane Weisheit og deres børn. 5. november var de nået til Kivik i Skåne. Uvist om det var sæsonstop eller om sæsonen fortsætter.

Som det kan ses af billedet betød coronaen, at det kun var opsat ganske få stole i teltet.

Eneste cirkus i Norge var det stationære Sirkus Jesper i Kristianstad Dyrepark. De havde premiere 16. juni og sluttede sæsonen 9. august.

Lasse “Bonbon” Nørager fortæller, at Sirkus Jesper spillede i 8 uger og havde næsten 100 forestillinger i "corona-edition version 2.1.", dvs. med et begrænset antal pladser i teltet. Trods dette har de med 2 (undertiden 3) daglige forestillinger haft flere tilskuere end i 2019. Sirkus Jespers forestillinger var ca. 1 time lange tema-forestillinger bygget op om persongalleriet i Thorbjørn Egners Folk og Røvere i Kardemomme by.

I Danmark kom kun Cirkus Arli og Cirkus Baldoni på turne. Begge måtte leve med, at de kun måtte lukke et reduceret tilskuerantal ind i teltet, da der kun måtte være 1 tilskuer pr 2 m2.

 klovn.gif (1460 bytes)

5. november 2020

Kolding Julecirkus. Cirkus Trapez satser på at vise julecirkus ved Slotssøen i Kolding fra 19/12 til 3/1. David Sosman skriver:

Cirkus Trapez præsenterer det 1. Kolding Julecirkus. For første gang nogensinde, kan I opleve en vaskeægte Jule Cirkusforestilling ved Slotssøen i Kolding i et hyggeligt godt opvarmet cirkustelt. En forestilling af en lille times varighed, med selveste Julemanden. Glæd jer til at opleve fantastiske Nisse Artister, og ikke mindst vores dejlige geder og heste. Træd ind i vores magiske juleunivers og nyd vores forestilling sammen med dem, I holder af.

 klovn.gif (1460 bytes)

5. november 2020

Færre juleforestillinger hos Wallmans. Normalt har Wallmans vist en særlig juleudgave af deres show alle onsdage, torsdage, fredag og lørdage i november og i december indtil jul. Coronaen har betydet, at mange julefrokoster er aflyst. Derfor har Wallmans også valgt at aflyse en del af forestillingerne. I november spillet således kun fredage og lørdage. Fra 3. til 19. december spilles torsdage, fredage og lørdage. På grund af coronaen er der er kun et begrænset antal pladser pr. aften.

Wallmans tager sikkerheden alvorligt: Cirkusbygningen er desinficeret ved ankomst. Alle gæster bliver feberscannet ved indgangen. Hvert selskab bliver vist direkte til garderoben og dernæst til deres bord ved ankomst. Selskaber på min. 4 personer får eget bord med god afstand til øvrige gæster. Distance controllers & Corona Maids søger for afstand, sikkerhed og afspritning. Alle skal bære mundbind, dog ikke når de sidder ned. Alle medarbejdere bliver dagligt scannet for feber og tjekket for øvrige symptomer på COVID-19.

 klovn.gif (1460 bytes)

4. november 2020

Forestillinger i Cirkus Flik-Flak. Når man iagttager Covid-19 reglerne om afspritning, mundbind, afstand og loft over tilskuerantal, er det fortsat muligt at vise forestillinger, hvor tilskuerne sidder ned ved siden af hinanden på faste pladser med retning mod f.eks. en scene eller en manege.

Odenses børne- og ungdomscirkus Cirkus Flik Flak udbyder i den kommende tid to sådanne arrangementer:

Søndag d. 15. november kl. 14.00 kan du møde superjongløren Kasper Jensen og trommefænomenet Laurent Fricault

 

Med tempo og fart fremføres utrolige cirkustricks, klovnede krumspring og gakkede gangarter! Masser af morskab, for børn og voksne! Med humor og snak præsenteres en lang række fantastiske tricks som udføres med største behændighed. En bred vifte af mime, jonglering, akrobatik og multiartisteri i verdensklasse, som kan nydes af absolut alle.

Billetpris: Børn kr. 40,-. Voksne kr. 50,-

På grund af Covid-19 er der et begrænset antal billetter. Link til billetbestilling

Søndag d. 13. december kl. 14.00 kan du opleve Nisseshow med Herr Von Grangren og Hilmer Halmkvist

Julen nærmer sig, og det glæder vi os til. Vi får vi besøg af gøgler nisserne Herr Von Grangren og Hilmer Halmkvist. De to voksne nisser har i årevis optrådt på pladser og torve i Aalborg.

I nisseforestillingen opleves blandt andet lavteknologisk jonglering, balancekunst, til tider vellykket dyredressur, marionetdukke i stram snor, snevejr og stolebalance. Alt sammen fremført til musik og sang af kapelmester Herr Von Grangren. Glæd jer til en hyggelig forestilling.

Billetpris: Børn kr. 40,-. Voksne kr. 50,-

På grund af Covid-19 er der et begrænset antal billetter. Link til billetbestilling

 klovn.gif (1460 bytes)

4. november 2020

DET SKEDDE I PARIS  - men även här och där ute i världen - att jag uppträdde i cabaret-miljö. Nu inspirerad av OLE SIMONSEN, editör av www.circus-dk.dk

har jag samlat ett antal av de - skenbart/tilsyneladende magiska stunts och effekter vars modus operandi /VAD PUBLIKEN SER/ jag nedan beskriver
Inga avslöjningar/afslöringer, de finns rikligen i böcker och YouTube, för alla att se.

Hela min verksamhet som artist /semi-pro/ har riktats mot en vanlig publik, nyckel-ordet = ENTERTAINMENT !

Mina comments är mina -  grundade i  erfarenheter i snart ett helt liv, med PUBLIK, ups and downs.

Kollegor har säkert andra idéer, vilka jag respekterar, utan att deltaga i en steril polemik.

RESPEKT !

ZARRO ZARRO

MAGICAL STUNTS AND EFFECTS 1

DET SPIRITISTISKA KABINETTET

Beskrivning av numret/  VAD PUBLIKUM SER :

Det utföres av två personer, i regel en man och en kvinna, varav mannen är presentatör och kvinnan agerar inne i kabinettet, dessutom inviteras en man från publiken att medverka som kontrollant.

Kabinettet inspekteras, mannen från publiken får binda den kvinnliga artisten till händer och fötter, allt kontrolleras - och hon stänges/lukkes/ in i kabinettet tillsammans med diverse föremål, t. ex. visselpipa/fløjte - tamburin, stearinljus, långt rep, bollar, tidning med en sax.

Ridån drages för kabinettets öppning  - omedelbart höres visselpipan och tamburinen, repet kastas ut men har nu massor av knutar, bollar kastas ut, och tidningen, i vilken det nu är klippt en stjärna.

Kabinettet öppnas, allt kontrolleras, damen är bunden som från begynnelsen !!

Handlingen upprepas, men nu får damen en trumpet med sig, kabinettet stänges, presentatören spelar några takter från operan AIDA på sin trumpet, men slutar plötsligt, man hör  nu samma melodi innifrån kabinettet, som öppnas för ny kontroll - bindningarna är som vid begynnelsen!!!

Sista delen: mannen från publiken får en väst på sig, den är svart på utsidan, vit på insidan, dessutom blir hans händer bundna  och hans ögon förbundna -- och han får gå in i kabinettet samman med damen.

Efter några sekunder hörs en signal, kabinettet öppnas och man ser att mannen har på sig västen, men nu avigvänd /vänd ut och in.

En variant är att mannen har på sig sin jacka när han går in i kabinettet, när kabinettet öppnas har damen hans jacka på sig - UNDER rep-fängslingarna !!!

Bindningarna kontrolleras, allt är som vid numrets begynnelse.

Den hjälpsamme mannen avtackas och  --   STOR APPLÅD !!!

Det skall nämnas att numrets succé beror dels på en livlig, precis och humoristisk presentation, dels på att den medverkande damen är en smula contorsionist/ ormmänniska/ slangemenneske.

Klicka här för att läsa mer om det spiritistiska kabinettet.

   

   

Det spiritistiske kabinet hos Cirkus Arli 2011. Nummeret blev udført af Martin Arli med artisten Miss Evgeniya som medie. De brugte den version, hvor den jakkeklædte tilskuer går ind i kabinettet og der trækkes for. Når der blev trukket fra var det mediet, som havde jakken på.

 klovn.gif (1460 bytes)

29. oktober 2020

Forsamlingsforbud og cirkus. Forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer gælder ikke for cirkus, teatre og biografer. Her må der være 1 besøgende pr. 2 m2 gulvareal, dog maksimalt 500 personer. Der er krav om mundbind. Kravet gælder dog ikke, når publikum sidder ned.

Det anbefales at holde mindst 1 meters afstand til hinanden og 2 meter ved fysisk aktivitet, fysisk anstrengelse samt ved kraftig udånding. Det betyder, at der i et cirkus bør være mindst 2 meters afstand mellem de optrædende og de nærmest siddende tilskuere.

klovn.gif (1460 bytes)

29. oktober 2020

Besøg på Cirkusmuseet i Hvidovre. Det skal være trygt og sikkert at besøge Cirkusmuseet, som derfor har opdateret deres tiltag i forhold til udviklingen af Covid-19:

Cirkusmuseet har igen indført timeslots når du besøger museet. Det betyder at du inden dit besøg skal købe billetter til museet her til kl. 10, 11, 12, 13 eller 14.

Er du medlem af Danske Cirkusvenner vælger du billettypen ”adgangskort”, som giver dig gratis adgang mod forevisning af dit medlemskort. Gratis adgang gælder kun dig selv, ikke voksne ledsagere. Børn under 18 år kommer altid gratis ind ifølge med voksne. Men billetbestilling er nødvendig, også for dem som har gratis adgang!

Cirkusmuseet er som kulturinstitution omfattet af det nye forsamlingsforbud på 10 personer. Grupper på mere end 10 personer, må derfor hverken samles inde på eller uden for museet.

Fra torsdag d. 29/10 skal ALLE gæster over 12 år bære mundbind eller visir.

 klovn.gif (1460 bytes)

27. oktober 2020

René Mønster Baldoni stopper som cirkusdirektør. René ejer fortsat Cirkus Baldoni, som kører videre med Renés kæreste Camilla Frimann som daglig leder. Men René selv vil ikke længere være i manegen som den, der præsenere forestillingen – det har man fundet en anden til. I stedet vil René hellige sig sin karriere som foredragsholder og coach inden for personlig udvikling. Han fortæller, at han altid har drømt om at komme ud at fortælle andre om, hvordan de kan udleve deres potentiale.

   

Fra cirkusdirektør med løven Leonardo til foredragsholder og coach. Fotos: Jacob Boas Leitisstein

 klovn.gif (1460 bytes)

27. oktober 2020

Intet julemarked i år. Siden 2014 har familien Arli stået for H.C. Andersen julemarked i København. De første par år på Højbro Plads, et enkelt år på Axeltorv og de sidste tre år på Nytorv.

Men i år må de aflyse markedet. Martin Arli skriver:

”Det er med bedrøvelse at vi må meddele at pga. Covid-19 er H.C. Andersen julemarked på Nytorv i København aflyst i år. Forsamlingsforbuddet på maksimum 10 personer, inklusive personale, vil ikke gøre det muligt at kunne gennemføre markedet.

På gensyn til H.C. Andersen Julemarked 2021”.

Markedet skulle været åbnet 13. november og fortsætte til 20. december.

Martin Arli på julemarkedet i 2019

Det er ikke tvivl om, at man landet over vil opleve mange andre aflyste julemarkeder. Fx er også julemarkedet på Højbro plads, som drives af Michael Deutsch og Henrik Mortensen, aflyst. Det samme gælder eksempelvis julemarkedet i den Grå Hal på Christiania, julemarkedet i Avedørelejren ved Cirkusmuseet i Hvidovre, julemarkederne på Koldinghus og Trapholt, Egeskov Julemarked, julemarkedet på Gavnø, jul i den gamle kongeby Nyborg samt jul på fængslet i Horsens.

Et af provinsens største julemarkeder har været H.C. Andersen Julemarked i Odense. I mere end 15 år har det de førte to weekender i december tiltrukket mere end 50.000 gæster fra ind- og udland. I år skulle navnet været ændret til Eventyrligt Julemarked med holdet bag SPIS! Odense Food Festival som ny operatør og med et kommunalt tilskud på 700.000 kroner. Covid-19 har dog betyder, at også dette marked er aflyst.

 klovn.gif (1460 bytes)

26. oktober 2020

Flere fotos fra Cirkus Trapez Mini show. David Sosman har sendt mig lidt fotos fra efterårsforestillingerne i Arrild Ferieby. De ses nedenfor med lidt supplerende tekster om de medvirkende. Finn Stendevad-Nielsen skrev om forestillingen her på siden den 23. oktober.

De medvirkende i forestillingen: Fra venstre til højre David Sosman, Simona Rhodin, Gabriel, Nynne Hulsig Samuelsen og rekvisitøren Magnus. Ud over dem var også Bernhard Kaselowsky i manegen

Startnummeret med artisten som samlesæt. På billedet ses David Sosman, Bernhard Kaselowsky og inde i den næstnederste kasse hovedet af Simona Rhodin

   

David Sosman med hhv. bolde og glasbalance

Gabriel og Nynne med gederne. Nynne, som er fra Frederikshavn, havde rollen som indianerdrengen Yakari i Cirkus Trapez’ 2019-forestilling og skulle også havde været med i år. Det var om hende Finn Stendevad-Nielsen skrev: ”Pigen fra gedenummeret lavede nu et forrygende solotrapez nummer. Man så tydeligt, hun havde haft en god læremester i Isabella Enoch.”

 klovn.gif (1460 bytes)

26. oktober 2020

Casselly-familen har mistet to elefanter. I cirkuskredse har det et stykke tid været kendt, at to af Casselly-familiens elefanter er døde. Casselly-familien og deres elefanter optrådte i mange år i Cirkus Arena, senest i sæson 2013. Deres nummer har i mange år været cirkusverdenens bedste elefantnummer. Det indbragte dem en guldklovn ved Monte Carlo festivalen i 2012.

I Arena-årene havde Casselly-familien 4 elefanter i mangen. De har siden erhvervet yderligere elefanter. Den ene af de døde elefaner er den store hanelefant Mambo, som var med alle årene hos Arena. Den blev 37 år gammel. Den anden af de døde elefanter er Betty, som var en af de elefanter Casselly-familien erhvervede efter at have forladt Cirkus Arena.

Den store elefant Mambo står til venstre for de øvrige elefanter på dette foto fra Monte Carlo festivallen i 2012. Foto Rud Kofoed/Ajour Press

Der har verseret flere rygtet om dødsårsagen. Det er dog værd at pointere, at dødsårsagen bestemt ikke var vanrøgt fra familien Cassellys side. De har altid tages sig eksemplarisk af deres elefanter. 

Når Casselly-familien ikke er på turne med deres dyr er de ofte opstaldet i Szada Safari park i Ungarn. Parken ejes af familien Richter.

klovn.gif (1460 bytes)

26. oktober 2020

DET SKER I PARIS LA SCALA, prestigefylld teater i Paris, har nedkommit med en mindre version: LA PICCOLA SCALA !!!

Efter stor succé under LA BELLE EPOQUE, blev densamma ombyggd till biograf, underbart vackert dekorerad, men gjorde konkurs och slutade som porno-biograf, vilken skrotades, när publiken kunde se allt: INTERNET.

2018 öppnades en ny, magnifik teater, ett initiativ av MELANIE och FREDERIC BIESSY med tanken att denna teater skulle mottaga artister av alla discipliner; inkluderande cirkus och alla slag av visuella artister, och - naturligtvis - musik.

900 personer kan sitta i den stora salen, en attraktion är en inbyggd restaurang/bar.

Emellertid stod det klart att en mindre teater-lokal var nödvändig - och VOILA -

LA PICCOLA SCALA skulle se dagens ljus, en mindre teater i amfi-form, vilken skall bjuda välkommen till artister och program av alla slag.

Jag fick just nu mail signerad DOMINIQUE RACLE, public relations, om att hela deras team arbetar för att skapa en ny och bättre planning för att klara alla de problem som dyker upp i denna tid av pandemi, vilket allt kräver initiativ för att möta de krav som de aktuella situationerna ställer, TEATER har idag besvärliga restriktioner.

   

Salen i La Piccola Scala. Foto: Alexei Vassiliev, stillet til rådighed af Dominique Racle

Jag kommer tllbaka senare i detta ämne: www.cirkus-dk.dk nämligen när VISUELLA artister är programmerade.

LA PICCOLA SCALA är en liten ädelsten - mycket sympatisk och väl värd succé!

Se mer: https://lascala-paris.com/

--------------------- reported 2020 OCT, Paris by ZARRO ZARRO.

klovn.gif (1460 bytes)

24. oktober 2020

Mr. Toons fylder 50 år. Den danskfødte artist Palle Bay Henriksen, bedre kendt som Mr. Toons, fylder 50 år den 24. oktober. Han fik sin første ethjulede cykel som 10 årig og startede som 11-årig sin karriere som gadeartist i Cirkus Changhigh. Mr Toons optræder både som solist og med forskellige duo shows. Han er måske først og fremmest kendt for sit Megaballon-nummer. De seneste år har han boet i Oslo.

Mr. Toons fotograferet under klovnefestivalen i Svendborg 2018. Foto: Lise Kokholm

klovn.gif (1460 bytes)

23. oktober 2020

Cirkus Baldoni sluttede sommersæsonen 18. oktober med en forestilling i AVK Hallen i Galten. Sæsonen skulle være startet i Lyngby med landspremiere 24. marts. På grund af corona-restriktioner kom de først i gang 6. juni. Teltsæsonen sluttede 24. september og planen var oprindelig derefter at gæste Færøerne. Det umuliggjorde coronaen. I stedet valgte René Mønster Baldoni at slutte sæsonen med nogle halforestillinger.

René Baldoni fortæller, at det har været en god sæson, som i teltet gudskelov stoppede dagen før forsamlingsforbuddet blev sat ned til 50. Selv om den sænkede grænse på ikke gjaldt for antallet af tilskuer i cirkus, biografer og teatre, så fik det en tydelig effekt på besøget. ”Folk går i frygtmode når statsministeren buldrer frem,” fortæller René. Besøgstallet rettede sig dog siden lidt op igen.

Baldoni’s Julecirkus. I december 2006 præsenterede Cirkus Baldoni julecirkus på Trianglen i København. I 2007 og 2008 præsenterede Cirkus Baldoni julecirkus i diverse haller på Sjælland. Derefter kom nogle år, hvor der kun var julecirkus i den sidste weekend i november i Fægtesalen ved Cirkusmuseet i Hvidovre. Siden 2016 har de igen vist julecirkus i en række haller på Sjælland, og det gør de igen i år i perioden fra 14. november til 20. december.

Årets juleforestilling præsenteres af Daniel Dimitrijevic, også kendt som klovnen Danilo, og Camilla Frimann som Nis og Nisseline. I øvrigt medvirker familien Janacek samt Gena, Katya og Polina, som også var med sidste og forrige jul, samt Deniz Ilchenko og Ernita med hhv. stærk mandsakt og hula hop.

Tidligere år har børnene mod betaling kunne få taget et billede sammen med julemanden. Der er aflyst i år under henvisning til de restriktioner, cirkus skal overholde. Der vil heller ikke være anden publikumsmedvirken i forestillingen.

Fra finalen ved Baldoni’s Julecirkus 2019. Foto: Jacob Boas Leitisstein

På grund af coronaen kører Baldoni i år kun med en afdeling af Nissesjov-forestillingerne for institutioner m.v. Det er med familien Janacek, Cindy og Debbie Binau. Sidstnævnte er Cindys lillesøster.

 klovn.gif (1460 bytes)

23. oktober 2020

Finn Gervin in memoriam

Finn Gervin, Bjerringbro, døde den 19. oktober – efter halvandet års alvorlig sygdom. Han blev 73 år.

Finn var et retlinet, alsidigt, nysgerrigt og videbegærligt menneske, som var vellidt overalt, hvor han kom. Han var uddannet murer, tog uddannelsen som folkeskolelærer, inden han startede en karriere i Civilforsvaret (i dag: Beredskabskorpset). Efter nogle år blev han redder i Falcks Redningkorps, inden han uddannede sig videre og i 1984 blev beredskabs- og brandchef i Bjerringbro kommune. Da Bjerringbro og Viborg kommuner blev lagt sammen, gik han på pension.

Hans store historiske interesse viste sig i hans store interesse for historiske museer, og især Falckmuseet, Sporvejsmuseet og Beredskabskorpsets museum i Frøslevlejren havde hans kærlighed. Det sidste sted var han jævnligt frivillig kustode.

Og hans cirkusinteresse var stor. Han kendte alle de cirkus, der besøgte Bjerringbros store, velegnede cirkusplads. Alle blev mødt af hans hjælpsomhed og forståelse, og han fik nære relationer til Enoch-familien. Og på de indre linier var han en utrættelig forkæmper for, at kravet om obligatorisk brandvagt til cirkusforestillinger blev erstattet med mere fleksible regler.

Finn var gift to gange. Hans anden partnerske, Gitte, levede han sammen med i 24 år, og de blev ægteviet ved en stor familiefest nogle måneder før hans død.

Æret være Finn Gervins minde!

JØRGEN LORENZEN

 klovn.gif (1460 bytes)

23. oktober 2020

Cirkus Pink. Finn Stendevad-Nielsen så Cirkus Pink (Cirkus Big) i Broen i Esbjerg og skriver:

Fredag den 16. oktober kl. ca. 11:30, var cirkus Pink i Indkøbscentret Broen. Denne gang lavede de ikke forestilling fra et fast sted, som de tidligere år. I år bevægede de sig rundt i centrets gader og etager og lavede små improviserede forestillinger rundt omkring. Deres udsendte medarbejder så et fint ballonshow. De var i deres nye, nærmest selvlysende pink tricot’er. Knud var sprechstallmeister, idet han besørgede snakken. Professionelt og solidt show. Børnene i centret morede sig rigtigt godt. Det gav liv i hele huset.

Cirkus Pink i Broen. Klik her for også at se videoklip

 klovn.gif (1460 bytes)

23. oktober 2020

Cirkus Trapez Mini Show. Finn Stendevad-Nielsen så forestillingen fredag den 16. oktober og skriver:

På plænen, bag cafeteriet i Arrild ferieby, havde cirkus Trapez slået sit telt op. Vi blev budt velkommen i forteltet. Indenfor i selve teltet var der en god varme. Store rør blæste god varme ind i teltet.

Forestillingen startede kl. 17. David Sosman førte os igennem forestillingen og leverede en række gode numre. Han er efterhånden en god all-round artist. Der var ca. 50-55 tilskuere, hvilket er godt, da cirkus havde ligget der siden forrige fredag.

De åbnede med et frisk nummer om, at de havde købt en artist i IKEA og, at David og Bernhard nu skulle samle vedkommende. Vedkommende var i 4 kasser, som de selvfølgelig, med en vejledning fra IKEA ikke kunne få sat rigtigt sammen, når lågerne åbnedes. Endelig med en masse fumlen og skubben rundt, kunne de, efter mange forsøg lukke alle lågerne op, og en hel artist trådte ud. (Den svenske artist Simona Rhodin, Diana Rhodins adoptivdatter).

Næste nummer var et nummer, der gik helt i gederne, fremførtes af de to børn fra Århus, som skulle have været hovedpersoner i den aflyste sommerforestilling. Hyggeligt og elskværdigt nummer.

Berhard Kaselowskys geder. Alle fotos: Finn Stendevad-Nielsen. Lysforholdene inde i teltet gjorde desværre fotografering meget problematisk

Nu overtog David manegen, hvor han klovnede dejligt rundt, spillede på flasker, jonglerede med flasker, balancerede med glas i flere etager og til sidst med glas ovenpå et par store suppesker.

Herefter kom der en roterende trapez ind. Heri gjorde Simona Rhodin en række gode figurer.

Herefter kom den ene af de unge fra Århus og lavede en god parterre entré med mange svære tricks. Fornemt.

David Sosman overtog nu igen med et forrygende jonglørnummer med bolde. Mor var assistent. Han brugte op til en 8-9 bolde, lavede både byge, kaskade og meget mere. Helt i top.

Simona Rhodin lavede et gedigent nummer med stadig flere og flere hulahoop ringe. Godt og i en tilpas længde.

Pigen fra gedenummeret lavede nu et forrygende solotrapez nummer. Man så tydeligt, hun havde haft en god læremester i Isabellas Enoch. Intet at sætte en finger på.

Til slut serverede Bernhard en sikker træffer: Stor og lille. Børnene jublede over den lille pony og den store shire-hingst.

En times rigt god, kærlig, varm, dejlig og elskværdig underholdning.

 klovn.gif (1460 bytes)

22. oktober 2020

DET SKER I PARIS -- trots en ilsken pandemi -- CIRQUE D'HIVER BOUGLIONE spelar i den traditionsrika, historiska, helt renoverade fasta cirkusbyggnaden, Metro FILLES DE CALVAIRE/ denna show bär namnet DINGUE = otroligt/tokigt/tosset /i dessa ords positiva betydelse! 

Som sedvanligt öppnar BOUGLIONE med CHARI VARI BALLET, nu utförd av en del av artisterna+ andra dansare, medryckande och en fin upp-värmning, kommer igen i 2:a avdelningen.

REGINA BOUGLIONE framför hästarna MAXI och MINI/ stor och liten/ alltid ett populärt nummer.

Regina Bouglione. Foto stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione

ADELA FAME i ett imponerande strap-nummer/

SERGI BUKA, shadowgraphy, skuggspel, körande en 3-hjulig cykel och framkallande figurerna mot en rund skärm/screen/ vilken är fastgjord vid cykelns framsida, ljuset kommer av en ljuskälla/lyskilde, fästad vid cykelns baksida. ORIGINELLT !!

Sergi Buka. Foto: David Ruano, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione

GERALDINE PHILADELPHIA, mycket skicklig med hula hoop, + jonglering.

Det danske publikum oplevede Geraldine Philadelphia i Zirkus Nemo i 2018. Foto stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione

DUO EBENEZER, Nardelus och Rey, handstand, adagio-rythm- har sin plats vid Operan.

GEORGE FAINIG, super contorsion, smiling artist född i ACCRA, GHANA, otrolig !

FRANCOIS BORIE, fransk tempo-jonglör i dans-och - akrobatik-stil, sympatisk!

Francois Borie. Foto stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione

THU HIEN NGUYEN, flott och elegant akrobatik, slack wire.

ALEX MICHAEL, spindel-man/edderkop-man/, promenad upsidedown +  jumping salto mellan 2 trapetser, högt upp under kupolen, thrilling ! ORIGINELLT !!

Alex Michael. Det svenske publikum mødte ham i 2013 i Cirkus Olympia og danskerne året efter i Cirkus Arena. Foto stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione

DUO SHOCK, Sonny och Petrica, fantastisk performance i DÖDSHJULET.

CLOWN TOTTI, känd i Skandinavien, har en personlig charm, poetisk, musiker, comedian - han är publikens gunstling - vad han än gör , flera entréer i olika fantasifulla kostymer, han bär upp en redan utomordentlig show.! Hans succé är säkrad eftersom han uppenbarligen --  älskar sin publik !!!

Sprechstallmeister/ Ringmaster MICHEL PALMER följer oss sympatiskt genom hela denna show.

Michel Palmer er forestillingens elegante sprechstallmeister eller Monsieur Loyal som det hedder på fransk. Foto stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione

Kapellmästare PIERRE NOUVEAU, 9 musiker, varav kvinnlig violinist /BRAVO/ ackompanjerar denna minnesvärda cirkus-show elegant och flott !!

Vi bugar och tackar/ bukker og takker !!!!!

Se mera på www.cirquedhiver.com/en/

--------------------------- reported by ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

17. oktober 2020

INCIDENTS, EVENTS and ACCIDENTS - an international review by ZARRO ZARRO

4. og sidste del

Flere upplevelser i AFRIKA:

ZAIRE, nu igen CONGO: Staden LUMBUMBASHI , ex ELISABETHVILLE: en cabaret hade engagerat mig, jag begav mig i bil efter mörkrets inbrott, vilket man annars icke gärna gör i AFRIKA, körde vilse, kom till en polis-station och kom fram med militär eskort, k-pistar skjutklara, jag var fint skyddad !

TANZANIA, cabaret mest INDIER, BEIRA stad i MOZAMBIQUE, cabaret med kameler,

KENYA, NAIROBI, cabaret STAR LIGHT varest MILES DAVIS  spelade med den congolesiska orkestern, MOMBASA show i maansken och under palmer, ZAMBIA, HOTEL MOSHE OU TUNYA, lokalt namn för VICTORIA FALLS, LUSAKA lyxhotell med internationell publik.

Djupt tacksam att faatt uppleva allt detta och mycket annat -  ser jag tillbaka fraan mitt liv nu som pensionär, bockar och tackar : THANKS FOR THE RIDE !!!

Paris, SEPT 2020 , ZARRO ZARRO.

Zarro Zarro elsker at invitere andre, ikke mindst børn, med i cirkus. Her er han fotograferet i 2017 i Cirque Alexis Gruss sammen med Malik og Sarah, som er børn af hans trofaste it-hjælper Noufou og dennes kone Valentine

 klovn.gif (1460 bytes)

16. november 2020

Isabella Enoch Sosman 60 år. Torsdag den 22. oktober fylder Isabella Maybritt Enoch Sosman, Mølby, Sommersted, 60 år. Siden 2016 har hun sammen med sin sambo Bernhard Kaselowsky drevet Cirkus Trapez, som turnerer i Jylland og på Fyn. På grund af coronaen har Cirkus Trapez dog ikke været på en egentlig turne i år, men kun haft nogle korte forestillinger i Madsby Legepark, på plejehjem og i efterårsferien i Arrild Ferieby.

Isabella er født i København og var artistægteparret Haddy og Solveig Enochs tredje barn. Haddy og Solveig turnerede den gang verden rundt som cykelekvilibristerne The Haddies. Isabella og hendes søskende kom derfor til at tilbringe deres barndom på rundrejse fra land til land. I 1972 optrådte The Haddies i Ecuador, hvor det cirkus de var med pludselig manglende en trapezartist, idet deres hidtidige trapezstjerne rejste hjem. Isabella fik derfor sin artistdebut som trapezstjerne i en alder af kun 11 år. Mama og papa Enoch var ikke begejstrede – det var jo farligt! Men Isabella brændte for at optræde i trapez, så Haddy og Solveig måtte give sig.

Siden blev Isabella en trapezstjerne af internationalt format, ganske som de ligeledes danskfødte La Norma Fox og Greta Frisk var blevet før hende, og udførte alle de flotte og farlige tricks, som man kan lave i en svingtrapez: knæhang (også i et ben), hælhang, at glide fra knæhang til hælhang, nakkehang, abfal (fald fra siddende eller rygliggende stilling, således at benene griber trapezens snore) osv.

Ved den prestigefyldte franske Festival Mondial du Cirque de Demain fik Isabella en fornem pris, manegeprisen, og i de følgende år optrådte hun i en række førende cirkus og varieteer over store dele af verden. Fx var hun ikke mindre end 3 sæsoner i det store tyske Cirkus Barum. Efter at Haddy og Solveig Enoch genstartede Cirkus Dannebrog i 1978 optrådte Isabella i nogle sæsoner hos Cirkus Dannebrog og i andre sæsoner i udlandet. I flere sæsoner var det hende, der satte Cirkus Dannebrogs forestillinger i scene.

I 1989 blev Isabella gift med den fremragende franske klovn Eddy Sosman, med hvem hun har børnene Edward og David. Eddy døde i en alt for ung alder i 2002.

Udover sit virke i Cirkus Trapez er Isabella Enoch et ofte benyttet jurymedlem til mange cirkusfestivaller verden over. Hun har bl.a. været i juryen til verdens største cirkusfestival, den internationale cirkusfestival i Monte Carlo, hvor hun side om side med prinsesse Stéphanie var med til at bedømme nogle af verdens bedste artister.

 klovn.gif (1460 bytes)

15. oktober 2020

Cirkusland er et oplagt udflugtsmål for familier og bedsteforældre med børnebørn. Her er mere at opleve – noget, om sommerlandene, feriebyerne og tivoliparkerne har glemt, overset eller skubbet i baggrunden: underholdning af ægte gøglere og artister. Men her er det alt sammen. – Foto: Jacob Boas Leitisstein

Jørgen Lorenzen besøgte den 13.oktober Cirkusland i Årslev ved Slagelse sammen med Danske Cirkusvenners formand Kim Thanning Olsen og Cirkusprisens formand Ole Simonsen.

Jørgen Lorenzen (th) i snak med Jackie Berdino og Kim Kenneth. Foto: Ole Simonsen

Jørgen Lorenzen skriver:

De ældste af os husker endnu, hvordan der hver aften var artistoptræden på plænen i Tivoli. 3 flotte numre ledsaget af musik fra Tivolis Big Band. Den tid er forbi - sparet væk sammen med promenadeorkestret. Samme skæbne led artisterne og den levende musik i Tivoli Friheden i Århus.

Og de allerældste af os har kendt nogen, der har oplevet Bakken, da der var varieteer og sceneoptræden – en del af oplevelsen. Nu er den folkelige scenekunst næsten helt væk. Det er vel kun Pjerrot og Bakkens Hvile, der har overlevet. Og den store scene øverst i haven bruges kun af og til – og mest til koncerter.

I nogle år havde BonBon-Land cirkusforestillinger i løbet af dagen – i et ægte cirkustelt. I en årrække lå cirkus Charlie i perioder i Jesperhus blomsterpark. Tina Dubsky var i nogle år Fårup sommerland med sine søløver.

Men det er historie. I dag er det kun cirkus Mascot, der hver sommer ligger i Sommerland Sjælland i skolernes sommerferie. Og Lalandia har af og til engageret artister til at underholde børnene. (Red.anm.: Pga. coronaen var begge dele aflyst i år)

Men i Arena Cirkusland er det hele forenet: cirkus, gøgl, gynger, karusseller, rutsjebaner, hoppeborge, boder – og stalde med levende dyr af mange slags. Det hele er der, og de kendte Arena-farver går igen overalt. Man er ikke i tvivl om, at man befinder sig i cirkus – i et cirkusvinterkvarter. Og der er museums-indslag fra fortiden, som skal minde os om, at den folkelige cirkus- og gøglerkultur har en lang historie bag sig og er en del af vores kulturhistorie.

Billetprisen er ganske rimelig, og forude venter en hel dags oplevelser med et bombardement af alle sanserne og mulighed for at slå sig løs og fylde vitaminer på den del af sjælen, som tørster efter det utrolige, usandsynlige, skønhed og undren over alt det, man er så god til i cirkus. Og først og sidst latter og glæde.

Om formiddagen var der opvisning i, hvorledes man træner med dyr i cirkus. Enhver kan se, at det sker med kærlighed, godhed, opmuntring og belønning. Aldrig tæsk og trusler.

Laura Berdino var blandt dem der viste lidt om træning af dyr. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Kl. 11:40 var der trylleshow med Kim Kenneth og hans 3 assistenter i på den store showscene i den hal, hvor der tidligere var søløvebassin. Han viste nogle af sine illusionsnumre, hvor kort og kvinder kommer og forsvinder – som dug for solen.

Elegant magi med Kim Kenneth og assistenterne Veronika, Jessica og Pip. Fotos: Jacob Boas Leitisstein.

Kl. 13 var der en kort forestilling på den lille scene, som lå i den hal, hvor der er cafeteria og legeland. Kim Kenneth var vært og sprechstallmeister. Klovnen Bonbon faldt ind i forestillingen sammen med sine to børn Julia og Joachim. Og man fik en forsmag på, hvad den dygtige Ernesto-familie kunne præstere: Hula-hop med Veronika og diabolo med sønnen Daniel.

   

Tv. Veronika Ernesto. Th. hendes søn Daniel. Fotos: Jacob Boas Leitisstein.

Julia og Joakim. Foto: Ole Simonsen

Efter forestillingen var der en gammeldags parade, hvor artisterne gik gennem Cirkusland. Som artister gjorde i gamle dage, når cirkus kom til byen og artister og dyr gik parade gennem byen – for at vække interesse for aftenens forestilling på cirkuspladsen. Klik her for at se et kort videoklip fra paraden.

Kl. 14 kom det cirkusmæssige højdepunkt, da cirkus Landino gav en lille times cirkusforestilling i den store hal, hvor der var en rigtig stor manege og et gradin, hvorpå der sad op mod 500 mennesker. Kim Kenneth var igen en oplagt, professionel og kyndig guide, som ledte publikum gennem forestillingen. Bonbon og Tiina viste deres komiske badmintonentre, som er lattervækkende og humørfremkaldende. Sidst i forestillingen kom Bonbon ind med sin mekaniske, selvkørende og musikalske sumpskildpadde.

   

Bonbon med henholdsvis sin kone Tiina og sin skildpadde. Fotos: Jacob Boas Leitisstein

Familien Ernesto kørte på rulleskøjter, rundt og rundt på en lille, ophøjet scene. Et pudsigt nummer, for rulleskøjter er vist ellers forbundet med fremdrift lige ud af landevejen. Men ikke i cirkus. Her kører de i ring og med mulighed for, at der kan vises flot akrobatik, hvor hastighed, centrifugalkraft og styrke forenes i tempo og akrobatik. Den kvindelige del af Ernesto havde et godt nummer i nedhængende ”gardiner”.

Skating Ernestos. Paolo er søn af klovnen Bubi Ernesto JR. Veronika kommer fra Faltiny-familien, kendt for deres cykelnummer. Parret mødte hinanden i Cirkus Dannebrog i 2005, hvor både Bubi Ernesto JR og Faltiny-familien var blandt de optrædende. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Jessica Caveagna viste sit flotte balancenummer, hvor hun balancerer med sabler, som står lodret på en dolk, hun holder i munden. Og i denne balance kravler hun op ad en fritstående stige – og ned ad stigens modsatte side. Og en gang til, hvor der er anvende ildeffekter, så det ser ekstra farligt ud.

Jessica med sabelbalance. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Og et par gode dyrenumre var der også. Store dyr, kameler, som blev fremført af Karsten Berdino, og små dyr, legesyge hunde, som boltrede sig i selskab med Patrick Harrison – Harrisons Hot Dogs.

Karsten Berdino med dromedarer. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Pat Harrison og hans hot dogs. Et nummer han år tilbage overtog fra sin fra Pete Harrison. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Cirkus Landinos forestilling sluttede med et par af Kim Kenneths illusioner, herunder hans signaturtrick hvor han på motorcykel kører gennem en kabine med den lænkede Jessica.

Klar til at køre gennem kabinen. Foto: Ole Simonsen

Gennem kabinen. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Og hvis man ikke var mæt, kunne man kl. 16 opleve Bubber i fuldt skrud inden scenen blev overladt til sangerinden Silja Okking sammen med hendes akkompagnatør.

Børnene, som kendte hende fra SommerSummarum, DR’s Ramasjang og som vært ved børnenes MGP, sang lystigt med på alle melodierne.

Silja Okking og Bubber. Foto: Jacob Boas Leitisstein. Klik her for at se flere af Jacobs fotos fra Cirkusland.                     

Arena Cirkusland er et oplagt udflugtsmål for familier og bedsteforældre med børnebørn. Her er mere at opleve – noget, om sommerlandene, feriebyerne og tivoliparkerne har glemt, overset eller skubbet i baggrunden: underholdning af ægte gøglere og artister. Men her er det alt sammen.

klovn.gif (1460 bytes)

12. oktober 2020

   

Restriktioner som følge af Covid-19 har betydet, at butikscentre ikke som tidligere år kan invitere til cirkusforestillinger i efterårsferien. I Frederiksberg Centret har man i stedet engageret klovnen Gulio og hans kone Tatyana, kaldet Tanya, til at lave korte optrin med fx jonglering og hula hop, lige som de laver ballondyr til børnene. Gulio og Tanya er kendt fra Cirkus Mascot, som på grund af coronaen opgav at være på turne i år. Fotos: Jacob Boas Leitisstein. Klik her for at se flere fotos fra Frederiksbeg Centret.

 klovn.gif (1460 bytes)

12. oktober 2020

Cirque d'Hiver Bouglione. I år har cirkus overalt i verden haft det uhyggeligt svært og mange har helt opgivet sæsonen. I Frankrig ser det for tiden ud som om teltcirkus ikke må spille. Derimod synes det muligt at lave forestillinger i stationære cirkusbygninger som Paris’ berømte vintercirkus Cirque d'Hiver, som drives af Bouglione-familien. Med ca. to timer lange forestillinger og spilletidspunkter der typisk er kl. 14 og kl. 17:15 er de ikke ramt af det seneste udgangsforbud mellem klokken 21 og 06.

Cirque d'Hiver i Paris blev åbnet af kejser Napoleon III den 11. december 1852 som Cirque Napoléon. Teatret blev omdøbt til Cirque d'Hiver i 1870. Henri de Toulouse-Lautrec fandt ofte inspiration til sine billeder fra prøver og forestillinger i Cirque d'Hiver. Foto stillet til rådighed af Cirque d'hiver Bouglione

Med mindre der kommer yderligere restriktioner i Paris har de premiere på deres nye forestilling Dingue den 17. oktober med forpremiere dagen før. Frem til udgangen af oktober er der forestillinger onsdag til søndag. Fra november og frem til 20. december er dersom tidligere år kun forestillinger lørdage og søndage. Derefter og frem til 3. januar spilles der hver dag.

Foto stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione

Hovedstjernen i årets forestilling er klovnen Totti Alexis, som danskerne oplevede i Cirkus Dannebrog i 2011 samt i Jimmy Enochs vinterforestillinger i Odenses Rosengårdscenter i 2014 og 2015. Svenskerne oplevede ham i Cirkus Maximum i 2012 og finnerne i Cirkus Finlandia i 2013 og 2014.

Totti Alexis. Foto stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione

Sit talent som klovn har han ikke fra fremmede: han er 5. generation af en kendt spansk artistfamilie og søn af klovnen Toni Alexis, som danskerne oplevede hos Benneweis i 2002, hvor papa Toni i øvrigt også havde den dengang 19-årige Totti med i sin trup.

   

Tv: Totti Alexis hos Dannebrog i 2011. Th: Totti Alexis hos Finlandia i 2013

Forestillingen byder også på en lang række andre stjerneartister. Min trofaste Pariser- korrespondent Zarro Zarro har fået en anmelderbillet til en af de første forestillinger, så du kan glæde dig til Zarro Zarros omtale.

 klovn.gif (1460 bytes)

11. oktober 2020

INCIDENTS, EVENTS and ACCIDENTS - an international review by ZARRO ZARRO

3. del

Saa upplevelser i AFRIKA:

MAURITIUS ISLAND: kraangel med att införa 2 duvor, THE DRAGON CABARET med en för landet representativ publik: creoler, kineser, indier, afrikaner, de roade sig, dansade och spisade, men - blandade sig inte.

Min 30 meter streamer ur JAPAN-SCHATULLET, blev dragen ut bland publikum, och försvann, men blev dock lämnad tillbaka...

Skattefar/the tax man ringde upp mig och hotade med att hindra mig att lämna ön, men, som alltid, allting ordnar sig i den afrikanska kontexsten.

ABIDJAN, den ekonomiska huvudstaden, ELFENBENSKUSTEN/ COTE D'IVOIRE/ bjöd maanga möjligheter att uppträda: EDI/ det statliga el-bolaget hade stor julfest paa det prestige-fyllda HOTEL IVOIRE, jag skulle just göra entré - och ljuset gick ....

panik i salen, det var en av de faa gaanger jag var illa till mods, det kunde gaatt galet

med en stor publik i panik.

Min dotter MADELEINE / som hade ett eget litet nummer/ och jag var engagerade till Presidenten's julfest, jag tog fel vid en del dörrar och befann mig i Presidenten's hustrus privata bostad, det kunde ha gaatt illa, men jag kom rätt till slut.

Min tid var 1975 - 1985, efterhand blev SECURITY mindre och mindre, vid en del fester fanns det lokala vakter med pilbaage och /förgiftade/ pilar, dessutom var en del av de manliga gästerna beväpnade med pistol,, jag höll ibland - andan - mindre festliga ting kunde hända.

   

Til ære for fotografen viser Zarro Zarro hvordan hans show begyndte, når han optrådte som street performer: Han blæste på trompet for at gøre opmærksom på, at der nu var noget spændende at kigge på. Hans assistent er datteren Madeleine. Fotos BONNET, Arles.

klovn.gif (1460 bytes)

9. oktober 2020

Et dødsfald: Paulina Schumann. Paulina Schumann afgik ved døden 9. oktober om morgenen efter kort tids sygdom. Hun ville være fyldt 100 år til februar. De sidste mange år boede hun i Barcelona og klarede sig selv, indtil hun for et år siden valgte at flytte på plejehjem.

Paulina Schumann blev født i Barcelona 17. februar 1921. Døbenavnet var Paulina Luisa Andreu Busto. Hendes forældre var den verdensberømte klovn Charlie Rivel og hans ægtefælle Carmen Busto. Paulina fik som sine tre yngre brødre en allround artistuddannelse. Sit gennembrud fik hun kun 5 år gammel i 1926, hvor hun begejstrede publikum i Empire Circus-Theatre i Paris med en parodi på Josephine Baker.

I de følgende år optrådte hun sammen med familien i cirkus og varieteer over hele Europa. Hun var således allerede et kendt navn, da hun sammen med sin familie kom til Cirkus Schumann. Albert Schumann faldt for den flotte spanske pige, og i november 1946 blev parret gift i Oscarskyrkan i Stockholm. I Schumann-familien lærte hun at optræde med heste, og i 1949 fik hun sin manegedebut i Cirkusbygningen med skoleridt. Paulina viste sig hurtigt at være et supertalent inden for fremføring af heste og ikke mindst skoleridt. Hertil kom, at hun var mesterlig til det, man dag kalder koreografi og derved tilføjede Schumann-familiens teknisk fremragende hestenumre en ekstra elegance. Til og med sæson 1968 oplevede et begejstret publikum den flotte Paulina i pragtfulde rober og med skoleridt og frihedsdressur at en kvalitet, som man ikke så nogen andre steder, og hun hørte i mange år blandt ugebladenes darlings.

Paulina Schumann. Foto fra Benny Schumanns samling

I Kurt Møller Madsens bog ”Cirkus” fra 1964 fik hun følgende præsentation:

Hvad folkeyndest angår, kan dog næppe nogen bærer af navnet Schumann måle sig med Paulina, gift med Albert. Der er flere grunde til denne popularitet, først og fremmest den, at hun kan noget. Som datter af en af historiens største artister, Charlie Rivel, har hun fået en opdragelse, der gør hende vel skikket til at bære dronningeværdigheden, og med en dronnings værdighed fører hun sig i manegen. Ingen skal beskylde hende for at lefle for publikum. Havde hun været lidt mere imødekommende, ville hun være blevet en myte. Hendes skønhed ville have fordrejet hovedet på selv den mest stivnakkede mandsperson, og kvinderne ville have efterabet hende. Hun har i nogle år været en af de mest fotograferede kvinder i det københavnske forlystelsesliv, og hendes udseende – i forbindelse med en charmerende accent – har skaffet hende rollen som dronningen i filmen ”Gøngehøvdingen”, hvor hun i jagtscenerne fik lejlighed til at demonstrere sin fornemme ridning.

Paulina Schumann. Foto fra Benny Schumanns samling. Klik her for link til kort mindevideo lavet af Benny Schumann

Sammen med ægtefællen Albert og hans bror Max og senere sønnerne Benny og Jacques og niecen Katja gjorde Paulina Schumannship til et begreb for de flotteste hestenumre, man så nogetsteds. Ud over i Cirkusbygningen i København mødte man Paulina, familien og deres heste i cirkusbygningerne i Göteborg og Stockholm, i Bertram Mills vintercirkus i London samt flere andre steder.

Paulina Schumann havde sin debut med heste i frihedsdressur i Cirkusbygningen i Göteborg i 1951. Foto: Bengt Wall. Venligst udlånt af Lennart Strandner

Sæson 1968 blev Paulina og Albert Schumanns sidste i Cirkusbygningen. Parret var samtidig gledet fra hinanden og blev senere skilt. De bosatte sig begge i Barcelona-området og bevarede kontakten med hinanden til Alberts død i 2001. Trods mange tilbud fra cirkus verden over, var der ingen af dem, der efter 1968 genoptog arbejdet med heste. Paulina påtog sig derimod en anden rolle: hun blev assistent for sin far Charlie Rivel og bistod ham fra 1972 frem til han kort før sin død i 1983 indstillede karrieren. Også i rollen som sin fars medspiller viste Paulina et klart talent.

I 2008 hædrede Spanien hende med Medallas de Oro al Mérito en las Bellas Artes, som er den fornemste pris Spanien hædrer en kulturpersonlighed med.

 klovn.gif (1460 bytes)

7. oktober 2020

En helt speciel jubilæumssæson. Søndag den 4. oktober sluttede Cirkus Arli deres 50. sæson. Det blev en noget anderledes sæson, end familien Arli havde forestillet sig. De havde regnet med at have landspremiere søndag den 28. marts på Møllebakken i Fløng. Men det tvang coronaen dem til at opgive, og i lang tid så det ud, som om det var umuligt at komme på turne i år.

Med de lempelser, som trådte i kraft i begyndelsen af juni viste det sig dog muligt at gennemføre en turne, dog med et lavere loft over antallet at tilskuere end normalt. De fleste cirkus opgav årets turne, men lige som kollegaen fra Cirkus Baldoni besluttede familien Arli sig til at tage på turne, selv om sæsonen blev kortere end normalt. Så de lagde ud på Møllebakken i Fløng den 20. juni, næsten 3 måneder senere end normalt. Til gengæld forlængede de sæsonen med 6 uger.

Cirkus Arlis sæson varede i år fra 20. juni til 4. oktober. I løbet af sæsonen besøgte de 65 byer og spillede 106 forestillinger.

Martin Arli fortæller: ”Jeg var bare 7 dage gammel, da mine forældre tog mig med på turné. Jeg startede med at optræde som 2-årig og har gjort det lige siden. Cirkus er vores erhverv, men samtidig så indgroet en livsform for os. Så stor var glæden, da vi fik muligheden for trods Covid-19 / Corona, at tage på turné med vores 50. jubilæumsforestilling, med 3 måneders forsinkelse. Vi blev pålagt visse restriktioner, som vi naturligvis har overholdt - bl.a. med begrænset tilskuerkapacitet, afstandskrav til publikum etc.

Selvfølgelig var det en stor chance at tage - turde folk gå i cirkus? Vi fik heldigvis en overvældende, opbakkende og varm modtagelse af publikum, så vi har på intet tidspunkt fortrudt, at vi rejste ud. Jeg er medlem af “Sektorpartnerskab for siddende underholdning” under Kulturministeriet og vi har sammen med biografer og teatre fået stor ros for at administrerer gældende regler på sikker vis.”

Der var både håndsprit og opfordring til at holde afstand ved indgangen til teltet

Coronaen nødvendiggjorde en enkelt ændring i Arlis program: Russiske Diana Vedyashkina og hendes gravhunde skulle have været med i årets Arli-forestilling. Men selv om både kontrakt og arbejdstilladelse var på plads, forhindrede russiske corona-restriktioner hende i at komme ud af Rusland. I stedet engagerede familien Arli Helena Rapolli med en lille hund og sammen med sin mand Antonin i jonglørnummeret Duo Rapolli. Parret var ellers engageret til et stort tysk cirkus, men coronaen betød, at de pludselig stod uden job og derfor sagde ja tak til tilbuddet fra Cirkus Arli.

Duo Rapolli. Klik her for at se video fra finalen i årets Arli-forestilling.

”Vi håber, at situationen udvikler sig sådan, at vi kan få en normal sæson i 2021, hvor planen er at vi starter sæsonen på Møllebakken i Fløng den 27. marts,” fortæller Martin Arli. Han giver mig samtidig lov til at røbe, at klovnen og multiartisten Francesco Fratellini også i 2021 vil være blandt de optrædende.

Også til næste år kan du opleve multitalentet Francesco Fratellini i Cirkus Arlis manege

Dette siger reglerne/anbefalingerne om forestillinger i teatre, biografer og cirkus. Regler/anbefalinger, som nøje er overholdt af såvel Cirkus Arli som Cirkus Baldoni:

·         Der kan maksimalt tillades adgang for op til 500 personer til de enkelte arrangementer. Dette er inklusiv personale og optrædende.

·         Hver 2. sæde bør være tomt, eller der bør sikres 1 meters afstand mellem publikum målt fra midten af sædet. Grupper, der i forvejen har tæt kontakt, kan sidde ved sammenhængende sæder, også selvom der er mindre end 1 meter mellem dem.

·         Der må maksimalt tillades adgang for 1 besøgende pr. 2 m2 gulvareal i lokalet/teltet. Dette er eksklusiv personale og optrædende. Gulvarealet opgøres væg til væg uanset inventar, scene m.v.

Både Cirkus Arli og Cirkus Baldoni har flere gange i sæsonens løb haft myndighedsbesøg, og myndighederne har været tilfredse med deres overholdelse af regler og anbefalinger.

klovn.gif (1460 bytes)

4. oktober 2020

Cirkus Trapez i efterårsferien. Ud over de efterårsarrangementer, som var omtalte her på siden 2. oktober, kan du møde Cirkus Trapez med mini-forestillinger i Arild Ferieby ved Toftlund. David E. Sosman skriver:


Desværre så blev årets cirkusturné aflyst i april måned 2020 pga. Covid19. Dog mener vi ikke, at I skal snydes for god cirkusunderholdning i 2020. Vi har derfor trænet hårdt gennem sommeren for at kunne fremvise et minishow i efterårsferien. Showet vil blive afholdt i Arrild Ferieby. Kom og få en hyggelig stund sammen med os med alt hvad der hører til et traditionelt familievenligt cirkus. Oplev bl.a. jonglering, akrobatik, trylleri, klovneri/comedy, geder og heste – en miniforestilling på 45 min.

Vi følger naturligvis sundhedsstyrelsens retningslinjer for at hjælpe med at forebygge smittespredningen af Covid19. Der vil være 1 meters afstand mellem publikummerne, med mindre man er kommet i familier/grupper, så er man velkommen til at sidde sammen.

Mundbind skal bruges når I står op – men mens I nyder forestillingen må mundbindet gerne tages af. Husk at medbringe eget mundbind.

Der er forestillinger fra 9.-18. oktober. Billetpris 75 kr. Showtider
: Fredage - 15:00 & 17:00, Lørdage - KUN 10:30, Søn, man, ons, tors, - 11:00 & 14:00

   

Pressefotos fra udendørs forestillinger i Cirkus Trapez

 klovn.gif (1460 bytes)

3. oktober 2020

INCIDENTS, EVENTS and ACCIDENTS - an international review by ZARRO ZARRO

2. del

Till Italien, CABARET KURSAAL, LIDO DI JESOLO hade en kolerisk direktör,vars ursinne och vrede lätt kunde aktiveras ....men turist publiken, mest fraan GREAT BRITAIN var glada !!

Paris: street shows: där ALLT KAN HÄNDA  - och händer: Vid ett tillfälle visade jag LADY WHO WALKS THRU SOLID MATERIAL /=ropes/, damen som medverkade tillhörde ett rese-sällskap som tydligen hade ont om tid, hon lösgjorde sig från repen, bakom mig, och när jag skulle fortsätta – var  hon väck, men stämningen var god och jag kunde börja om igen !!

STREET SHOWS är den bästa skolan - kontant avräkning och intet tvivel om succé - eller icke!

Detta var i kvarteret  SAINT GERMAIN, synnerligen livligt, jag minnes att en amerikansk pappa gratifierade mig med stora sedlar eftersom han uppskattde att hans döttrar hade haft muntert och medverkat !

Zarro Zarro fotograferet under besøg i Cirkus Dannebrog i 2016. Tv ses Agnete Louise Enoch. Cirkus Dannebrog var Zarro Zarros yndlingscirkus, hvor han altid blev modtaget som en kær gammel ven. Zarro Zarro har ikke besøgt Danmark siden Cirkus Dannebrog stoppede med udgangen af sæson 2016.

 klovn.gif (1460 bytes)

2. oktober 2020

Cirkus i efterårsferien. Normalt har du flere steder i landet kunnet se cirkus- eller artistforestillinger i efterårsferien. Men COVID-19/corona betyder, at der i år er langt færre af den slags arrangementer end normalt. Eksempelvis er der i år hverken optræden på Cirkusmuseet i Hvidovre, i Kolding Storcenter, i Spinderiet i Valby eller i Glostrup Shoppingcenter, som eller alle i 2019 bød på fine forestillinger. Også Flying Superkids har aflyst deres efterårsforestillinger.

Her er med forbehold for corona-relaterede ændringer en oversigt over, hvad du kan opleve i efterårsferien i år.

Cirkusland i Årslev ved Slagelse er åbent fra 10. til 18. oktober, dagligt fra 10-17. I flere år har Suzanne Berdino været parkchef, men hun er nu afløst af sin bror Jackie og hans kone Laura. I løbet af dagen kan du opleve forskellige shows i parken. Ud over forestillinger i Cirkus Landino byder de på trylleshow med Kim Kenneth, show med klovnen Bonbon og showet Bubber & Vennerne, hvor Bubber hver dag kl.16 får besøg af en ny gæst:

·         Sigurd Barrett (10. okt.)

·         Mek Pek og Åh Abe (11. okt.)

·         HipSomHap (12. okt.)

·         Silja fra Ramasjang (13. okt.)

·         Mika og Tobias (14. okt.)

·         Kalles World Tour (15. okt.)

·         MGP-koncert med Karla, Johannes og Xenia (16. okt.)

·         Vera alias skuespilleren Michel Castenholt (17. okt.)

·         HipSomHap (18. okt.)

Skating Ernestos er blandt de optrædende i Cirkus Landino. Foto: Cirkusmuseet i Hvidovre

Cirkusland byder også på ponyridning, indendørs legeland, mekaniske forlystelser, dyrestalde med mange dyr og et cirkusmuseum. Maden kan til rimelige priser købes i Cirkuslands bistro – husk mundbind!

Alle aktiviteter og shows er gratis, når entréen til Cirkusland er betalt. Billetten koster 149 kr. Medlemmer af Danske Cirkusvenner får 25 kr. rabat mod forevisning af medlemskort. Rabatten gælder ikke for eventuelle ledsagere.

Mange er vant til, at de i Cirkusland møder en sprudlende veloplagt Mr. Tik Tak alias Brian ”Briano” Behrendt, der med smittende begejstring både fortæller, underholder og laver ballondyr. Men i efterårsferien må gæsterne undvære Briano, der er lidt gangbesværet efter en operation i storetåen. Briano regner med at være frist til de julemandsjobs, han sammen med fru Rikke har senere på året

Cirkusmuseet i Rold, som ellers som sædvanligt er vinterlukket frem til 1. maj, holder åbent en enkelt dag, nemlig 12. oktober fra 12 til 16. Klokken 13 byder de på et ca. 45 minutter langt show med Katja Schumann: Show med hunde, geder og gåsen Kloge. Pga. corona begrænset deltagerantal, så billetbestilling er nødvendig. Klik her for at se nærmere.

Katja gåsen Kloge. Foto: Jens Chr. Sørensen

I Broen Shopping Esbjerg kan du i dagene 12. til 17. oktober opleve Cirkus Pink (klovnen Knud og Cirkusdirektøren Mr. Big). Ikke alt er som det plejer at være – heller ikke hos Cirkus Big! Det er gået galt, da kostumerne skulle vaskes og nu er de blevet lyserøde. Hvad gør man så? Man døber Cirkus Big om til Cirkus Pink. Derfor kan du i efterårsferien opleve de 2 medvirkende fra verdens mest lyserøde cirkus Cirkus Pink i små mobile pop-up cirkusshows rundt på BROEN Shopping. Du kan møde dem rundt i centeret fra mandag den 12. oktober til og med lørdag den 17. oktober mellem kl. 11 og kl. 16.

Klovnen Knud og Mr. Big

Frederiksberg Centret. Lørdag 10. oktober til søndag 18. oktober kl. 12-15 kan du møde klovnerne Gulio og Tanya på plan 3 i Frederiksberg Centret. De laver sjove ballondyr og klovneri. Gulio og hans kone Tanya, som kommer fra Ukraine, har siden 2003 sammen med deres børn været blandt de medvirkede i Cirkus Mascots forestillinger.

Gulio. Foto: Cirkus Mascot

Cirkus Baldoni sluttede teltturneen den 24. september, men har frem til 18. oktober forestillinger i en række sportshaller mv.

klovn.gif (1460 bytes)

2. oktober 2020

Hr. Plys fylder 60 – bademesteren, som blev børneunderholder. Søndag den 4. oktober fylder Niels Lærkegård, Lalandia/Rødby Havn, 60 år. Han blev oprindelig uddannet som radio- og tv-sælger. Hans store hobby var boksning, hvor han var letsværvægter. Han interesserede sig dog også for at optræde og arbejdede allerede som 15-årig som diskjockey. I 1988 fik han job som bademester i Lalandia – et job som han bestred frem til 1990. På det tidspunkt fandt man ud af, at der skulle være børnevenlig underholdning i Lalandia. En tryllekunstner fortalte Niels Lærkegård, at der i Sakskøbing boede en hr. Leo Topp, som solgte tryllerekvisitter. Niels købte nogle rekvisitter og var et par uger i La Santa Sport, hvor han fik lidt oplæring. I efteråret 1990 blev bademester Niels Lærkegård så til entertaineren og tryllekunstneren Niels Plys. Lige siden har han ernæret sig som tryllekunstner, bugtaler og entertainer. Siden sin debut har han været fast knyttet til Lalandia. Han kan således samtidig med fødselsdagen fejre 30 års artistjubilæum og 30 års jubilæum som Lalandias showmand.

For en halv snes år siden mente han, at han var vokset fra at være Niels Plys og ændrede navnet til Hr. Plys.

Uanset hvor han optræder i Danmark, spreder han fryd og glæde blandt børnene – ja, selv de voksne må overgive sig til den charmerende entertainer. Et af de populæreste shows, som Hr. Plys optræder med, er hans ballon, trylle- og bugtalershow. Et show, der henvender sig til alle.

Efter at Lalandia åbnede sin afdeling i Billund, har der hver uge været 3 forestilling i Lalandia ved Rødby Havn og 2 forestillinger i det nye Lalandia ved Billund. Så Hr. Plys får kørt noget – der er 400 kilometer fra Rødby Havn til Billund!

Ud over at optræde i Lalandia har Hr. Plys normalt hvert år omkring 75 andre jobs i butikscentre, institutioner m.v. Coronaen har dog i år begrænset antallet af den slags jobs og også betydet visse justeringer af forestillingerne i Lalandia.

En planlagt fødselsdagsreception i Lalandia har Hr. Plys med blødende hjerte måtte aflyse pga. coronaen.

klovn.gif (1460 bytes)

1. oktober 2020

Albin Ganovic havde håbet at han i år op mod jul kunne vise vintercirkus både i Helsingborg og Malmö. Men restriktioner som følge af coronaen har betydet, at planerne nu er opgivet. Albin satser i stedet på at kunne vise vintercirkus op mod jul næste år. Coronaen har betydet, at også Cabaret Candy Club har måttet opgive at have forestillinger i år.

 klovn.gif (1460 bytes)

Link til ældre nyheder fra 2020

Link til nyheder fra 2019

Link til nyheder fra 2018

Link til nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden