nyhedder.gif (5725 bytes)

Nyheder fra den danske cirkusverden

Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris

Senest opdateret 8. December 2017

Opdateringerne dækker denne gang perioden 25. november til 8. december. Næste opdatering sker lørdag den 16. december. sidste nyt-siden, kan du evt. finde korte nyheder, som er modtaget efter 8. december.

 

8. december 2017

Mange julemarkeder. Julen byder på mange hyggelige julemarkeder rundt omkring i Danmark, hvor du kan gøre dine julegaveindkøb i afslappede rammer, nyde et glas varm gløgg eller bare indsnuse den gode stemning. Med andre ord et godt alternativ for dig, der gerne vil gøre indkøbsturen til en fornøjelse og undgå overfyldte stormagasiner og shoppingcentre!

Her er tre, som har lidt med cirkus at gøre:

Avedørelejrens julemarked løber af stablen søndag d. 10. december kl. 10-15. I år er Danske Cirkusvenner repræsenteret med et stade, hvor du blandt andet kan købe gamle programmer fra en række danske og udenlandske cirkus. Markedet har massevis af ting at byde på, både indendørs i Fægtesalen og i teltene. Danske Cirkusvenners stade finder du i teltene.

Af cirkusrelaterede aktiviteter kan nævnes: kl. 11 og 13 er der optræden af den morsomme og ekvilibristiske artist Toons. På museet kan du se nogle af Diana Benneweis fantastiske kjoler og fra 12:30 til 12:45 høre om Cirkus Benneweis’ historie. Dagen igennem er der gratis adgang til museet.

Foto fra et tidligere julemarked. I år kan du også møde Danske Cirkusvenner på markedet. Med over 50 stadeholdere er der noget for enhver smag: her finder du alt fra hjemmelavet julepynt, beklædning, smykker og kunsthåndværk til æbleskiver, pølser, vin, specialøl og lammeskind. Markedet får også besøg af Julemanden, og der vil være islænderheste samt hestevognsture til Quarkcentrets julemarked og masser af sjove aktiviteter for børn.

I cirkusvennernes stand på julemarkedet er langt over 100 danske og udenlandske programmer til salg.

Nemo Hjulemarked finder sted på Bispetorv i Aarhus, hvor en del af Sørens Østergaards gammeldags tivoli er sat op. De første 3 søndag i december kan du møde smadremanden fra Otterup alias Søren selv på julemarkedet.

På Gammeltorv i København er H.C. Andersen Julemarked, som drives af familien Arli, åbent til og med 22. december. Mandag -Torsdag kl. 11 – 19, fredag & lørdag kl. 11 – 20 og søndag kl. 11 – 18. Julemarkedet er smagfuldt pyntet med tusindevis af lys. Mød julemanden, som spiller på sin lirekasse og selveste H.C. Andersen, som selvfølgelig stiller op til foto og måske en selfie. Masser af sjove og spændende julegaveideer i de mange julepyntede hytter.  Æbleskiver, gløgg, kakao, glühwein, originale tyske pølser fra trækulsgrill, brændte mandler, røget laks, italienske specialiteter, franske fristelser og vikinger med mjød.

H.C. Andersens julemarked 2017. Foto fra familien Arli

 klovn.gif (1460 bytes)

5. december 2017

Cirkus Arcus Juleshow. Søndag d. 17/12 kl. 13 og kl. 15 kan du ganske gratis opleve Hvidovres børne- og ungecirkus Cirkus Arcus´ juleshow i Fægtesalen ved Cirkusmuseet i Hvidovre. Forestillingerne varer ca. 1 time. Se i Cirkuskalenderen om billetreservation. –

Kalenderen dækker nu frem til udgangen af februar 2018 og har også en oversigt over premieredatoer i 2018.

klovn.gif (1460 bytes)

4. december 2017

Cirkus Trapez 2018. I sæson 2018 vil Isabella Enoch Sosman blandt andet præsentere sin niece Nathalie Enoch. Nathalie er født 9/1 1998 og fylder således 20 til januar. Hun er datter af Katja Enoch og Henry Fröchte. Efter at Katja og Henry blev skilt i 2000, har hun på skift boet hos sine forældre. Hendes far, som i flere sæsoner optrådte i Cirkus Dannebrog som antipodisten Winnetou, lærte hende at jonglere med fødderne. En disciplin, som Henry igen havde lært hos sin far. Nathalie blev student i sommer fra Ribe Katedralskole. I Cirkus Trapez skal hun dels vise sit antipode-nummer og dels præsenter en gruppe schweiziske bjerggeder.

”Blandt artisterne vil jeg særligt fremhæve Nathalia Fröchte – datter af Katja Enoch – der har arvet sin fars evner til at jonglere med fødderne. Et fint nummer, der godt kan bære et gensyn i en dansk cirkusmanege. Særligt sluttricket, hvor Nathalia jonglerer/balancerer med både hænder og fødder og til dels også ben/arme er flot,” skrev Søren Kastoft efter at have set Nathalie optræde i Isabella Sosmans vintercirkus i februar i år. Foto: Flemming Laursen.

Nogle havde spekuleret på, om Cirkus Trapez kom ud igen i 2018. Sæson 2017 var trods et artistmæssigt pænt program ikke helt let for det lille jyske cirkus: beskyldninger om dårlige forhold for dyrene, dyr der stak af, kollaps af gradin mv. Midt på sæsonen forlod såvel sprechstallmeisteren Judy Glosted som marketingschefen Louise Mandrup Cirkus Trapez. Og værst af alt: skuffende besøgstal i en del byer. Men nu har de offentliggjort, at der også bliver en sæson 2018. En jysk bekendt har fortalt mig, at Cirkus Trapez har kontaktet hans lokale brugsuddeler for at sælge en forestilling i den kommende sæson.

Traditionen med vinterforestillinger i en række jyske haller fortsætter også. Der er blandt andet vintercirkus i Esbjergs Blue Water Arena torsdag d. 15. februar. Flere datoer og steder offentliggøres senere.

klovn.gif (1460 bytes)

4. december 2017

Jimmy Enoch fejrer for 3. år i træk julen i Ravensburger Julecirkus. Som de tidligere år er Jimmy både teltmester, produktionschef og artist, i år med sit glasbalancenummer. Der er forestillinger fra 22. december til 7. januar. I forestillingen skal Jimmy bl.a. optræde sammen med komikeren Cesar Dias, som havde stor succes i Cirkus Dannebrog i 2012, og antipodisten Jan Navratil, som skal med i næste års Arena-forestilling og flere gange tidligere har optrådt i Danmark. Jimmy møder også sin svoger, jongløren Eddy Carollo, som også i flere gange har været hos Dannebrog. 

Jimmy Enoch. Arkivfoto, taget af Jacob Boas Leitisstein

klovn.gif (1460 bytes)

3. december 2017

Forfatteren og folkemindesamleren Anders Enevig (1923-2013) var nordiske cirkushistorikeres grand old man. Hans betydning for denne del af den nordiske kulturhistorie er helt uvurderlig. Kort før sin død oprettede han en fond, der skulle støtte udgivelse af bøger om cirkus m.v. Det første bogprojekt, som fonden har støttet, er en antologi "Københavns Cirkusbygning og andre artikler om cirkus og artister" med 6 artikler. Bogen er netop udkommet og kan købes i boghandlen og i en række internetboghandler. På billedet ses bogens redaktør Ole Simonsen med bogen.

 klovn.gif (1460 bytes)

2. december 2017

Cirkusprinsessen Katja Schumann er tilbage i manegen hedder det i en artikel, som Ulla Skovsbøl har skrevet i Kristelig Dagblad og som også kan læses på nettet.

”Katja Schumanns liv har været cirkus og heste fra før hun kunne huske. Hun har boet mange år i New York, men nu er hun tilbage i Danmark, har købt en faldefærdig gård i Nordjylland og bruger sit otium på at opbygge et lillebitte cirkus med lokale unge og mange slags dyr i managen” hedder det i overskriften på den velskrevne artikel, som du kan læse på https://skovsbol.wordpress.com/2017/08/05/cirkusprinsessen-katja-schumann-er-tilbage-i-manegen/.

Katja Schumann, Arkivfoto fra 2014

Katja Schumann gæster Cirkusmuseet i Hvidovre den 9. februar, hvor hun vil fortælle om sit spændende liv. Arrangementet er et fællesarrangement mellem Cirkusmuseet og Danske Cirkusvenner. Gratis adgang for cirkusvennerne, andre skal betale 50 kr.

klovn.gif (1460 bytes)

1. december 2017

Gammelt Dannebrog-telt til salg. Cirkus Dannebrogs gamle telt, som de brugte fra 1998-2005 og siden gemte som reservetelt, er sat til salg på dba (Den Blå Avis). Det er 34 meter i diameter, 10 meter højt, sidehøjde på 4 meter og med 4 master på 13 meter. Det sælges komplet klar til opbygning og er på en vogn. Prisønsket er 50.000 kr. Det er Jimmy Enoch som står for salget. Klik her for at se nærmere.

Cirkus Dannebrog har ikke turneret siden 2016.

 klovn.gif (1460 bytes)

29. november 2017

Söndagsutflykt till mysig vintercirkus i Rostock! Martin Lasson Berglund skriver:

I Tyskland är det stort med julcirkus och det finns fortfarande flera stora cirkusshower som gästar diverse tyska städer. Tyvärr är det främst i södra Tyskland som de störta föreställningarna äger rum. Sedan ett par år tillbaka har familjen Huppertz gjort jul- och vintercirkus i två tyska städer dvs. de kör först julcirkus i en stad i december och flyttar sedan till en annan stad, nämligen Rostock och kör vintercirkus. Det är en klassisk tysk cirkusfamilj som skapat en trevlig föreställning som i fjol fick succé i Rostock. Årets föreställning bjuder bl.a. på jonglören Michael Bados från Tjeckien, clownen Giueseppe (var konferancier hos Charles Knie i år), stor exotisk djurtablå med 30 djur i manegen (exotiska oxar, zebror, kameler, lamadjur, guanacos och åsnor) och ett flertal andra artister som i skrivande stund ej presenterats.

Avfärd den 10/2 tidig lördag morgon från Lund via Malmö och fd Hilton hotell på Kastrup. Föreställningen börjar kl 15 och dessförinnan har vi hunnit med ett besök i boardershopen för inhandling av dryck/gods för de som önskar. Biljetter till föreställningen kan köpas via mig i förväg och alla platser är numrerade och kostar ca 350kr loge, 300kr parkett framifrån, 280kr från sidan, beroende på vart man vill sitta plus en serviceavgift tillkommer.

Anmäl och betalning senast 8/1

Begränsat antal platser, först till kvarn!

Välkomna!

Martin LB

E-mail antilop80@hotmail.com 

 klovn.gif (1460 bytes)

28. november 2017

Svære vilkår for svenske cirkus. De svenske cirkus befinder sig i krise. Får de ikke hjælp at kommunerne, kan det være slut med cirkus i Sverige. Det skriver Cirkus Olympia i et brev en række kommuner.

Af de fire større cirkus, som turnerede i 2016, vil der iflg. Cirkus Olympia kun være to tilbage i sæson 2018. Det må dreje sig om Olympia og Brazil Jack, idet Olympia åbenbart går ud fra, at rygter om at Cirkus Maximum ikke kommer ud i 2018 er sandfærdige.

I nogen tid har der været rygter om, at Cirkus Maximum ikke kommer ud i 2018. Nogle mener også, at en del af udstyret er solgt. Men jeg vil pointere, at det er ubekræftede rygter. Turnelederen Helena Schicht skrev i begyndelsen af september: ”Vi har inga mer kommentarer till allt skitsnack som all sk ”cirkusvänner” håller på med. Vad vi har för planer kommer vi att meddela på vår hemsida.” Så det er stadig håb om, at vi kan se Cirkus Maximum på de svenske landeveje i 2018.

Af Olympias henvendelse til kommunerne fremgår:

”Cirkusarna får inga statliga eller kommunala bidrag. Ansökningsavgifter, hyra av cirkusplats och tillstånd att affischera tar en allt större andel av cirkusarnas intäkter. Man pratar om 5.000-6.000 kronor i platshyra per gång till cirkusen som uppträder 150-180 gånger om året. Genom att starkt reglera, begränsa och i många fall helt förbjuda tillfällig affischering så omöjliggör man eller försvårar för cirkusarna att marknadsföra sig mot sin publik.”

I henvendelsen skriver Cirkus Olympia også, at flere kommuner har ladet sig påvirke af militante dyreretsaktivister, som uden grund anklager cirkus for dyrplageri i deres kamp for et samfund, hvor der slet ikke findes tamme dyr.

”Vi har en stark djurskyddslag i Sverige. Vår cirkus arbetar endast med tamdjur, besiktas av Länsstyrelsens veterinärer årligen och följer alla lagar och föreskrifter. Vi kräver, precis som andra företag som följer svenska lagar, respekt och likabehandling från kommunerna säsom våra grundlagar och stadgar”.

En anden ting Cirkus Olympia skriver til kommunerne om er infrastrukturen. Cirkus er afhængige af centralt beliggende pladser for at få økonomien til at hænge sammen. Desværre lader mange kommuner lader de gamle cirkuspladser bebygge eller belægger dem med kunstgræs, så børn og unge kan spille fodbold. Men et cirkus kan ikke ligge på en kunstgræsplads. Og flere og flere kommuner har slet ikke en kommunal cirkusplads.

2018 fylder cirkuskunsten 250 år. I Sverige har der været omkringrejsende cirkus i mere end 100 år og Cirkus Olympia har for nylig afsluttet deres 33. sæson. Men nu anser de cirkuskunsten for udrydningstruet, og truslen kommer bl.a. fra de svenske kommuner.

 klovn.gif (1460 bytes)

25. november 2017

Det svenske cirkusakademi skriver:

Hej alla Cirkusvänner!

Cirkusakademien bjuder nu in till årets sista Akademimöte i Stockholm,

lördagen den 16 december 2017 kl. 13.30. Eftermiddagens program kommer att handla om ”Humor i Cirkus”! Våra möten är alltid öppna för alla cirkusintresserade, så tag gärna med släkt och vänner till en rolig eftermiddag i Stockholm. Anmälan om deltagande senast den 14 december till Hans Lindgren soh.lindgren@tele2.se

 klovn.gif (1460 bytes)

24. november 2017

Cirkus Arena 2018. Der er landspremiere på Bellahøj den 28. marts. Årets forestilling hedder Klovnen og Kronprinsen  - Jagten på den tabte tåre og præsenteres som tidligere nævnt på her på siden af Patrick Berdino og rapperen Clemens. Cirkus Arena skriver:

Rapperen Clemens står bag Arenas eventyrlige fortælling om pauseklovnen, der rejser ud i verden for at lære en ny kunstart, da ingen længere har brug for pauser i deres travle hverdag.  Forestillingen blander det bedste fra eventyr og musikteatret med verdensklasseartisteri. I fortællingen vil I også møde Cirkuskronprinsen Patrick og følge hans søgen efter den nu forsvundne pauseklovn, spillet af Clemens. Klovnen er nemlig i besiddelse af noget meget magisk, der kan redde Kronprinsens cirkus.

Rejsen bliver lang og farefuld for dem begge, og undervejs møder de både balancerende astronauter fra det ydre rum, charmerende hunde, fodantipodister der kan få alting op at flyve, talentfulde araberhingste og en linedanser der kan vende hele verden på hovedet.

De medvirkende artister i 2018 forestillingen er:

Laszlo Simet og hans astronauter med deres Giant Semaphore

   

Ved cirkusfestvalen i Budapest i 2014 fik ungarske Laszlo Simet en Silver Pierrot for sit spektakulære nummer med sin Semaphor. Det er et nærmest trekantet ”hjul”, på hvilket Laszlo og hans 2 makkere udklædt som astronauter udfører nogle af de tricks, som man normalt oplever på tårnline. Danskerne kender Laszlo Simet fra Cirkus Benneweis 1999 og flere sæsoner på Plænen i Tivoli, hvor han optrådte med dødshjul og tårnline, herunder med motorcykelkørsel på line fra taget af Tivolis koncertsal. I den kommende Arena-sæson skal man se ham og hans trup med deres Semaphor, som ikke tidligere har været vist her i landet. Nummeret blev ledigt efter at Ringling, som Laszlo have en fleråring kontrakt med, lukkede.

Trapezakrobaten Alexander Lichner

Alexander Lichner udfører et imponerende nummer i swingtrapez. På billedet hænger han i én hæl. Foto fra svenske Cirkus Maximum 2017. Bortset fra medvirken i Arenas efterårsforestilling i Kolding har han ikke tidligere optrådt i Danmark.

Jongløren Juan Pablo Martinez

Juan Pablo Martinez var hos Arena i 2005 og hos svenske Cirkus Maximum i 2012. Billedet er fra Arena 2005

Pat Harrison og hans hot dogs

Pat Harrison har overtaget hundenummeret fra sin far Peter Harrison. I Danmark har han flere gange optrådt i Benny Schumanns mini cirkus og i 2013 i Cirkus Benneweis. I 2010 turnerede han med det svenske Cirkus Brazil Jack. Foto fra Cirkus Benneweis 2013. Fotograf: Rud Kofoed / Ajour Press

Laura Berdino med araberhingste

Laura Berdino med heste. Arkivfoto fra 2016

Fodjongløren (antipodisten) Jan Navratil

Jan Navratil var hos Charley Kaye på Røde Kro teater i 2002, hos Benneweis i 2009 og i Arena Cirkusland i 2016. I 2002 og 2008 var han i det svenske Cirkus Maximum og i 2014 i det svenske Cirkus Olympia. Billedet er fra Cirkusland 2016,

Zhang Fan på slap line

Kinesiske Zang Fan optrådte hos svenske Cirkus Maximum i 2014 med et flot nummer lidt i stil med sin lidt ældre landsmand Cong Tians nummer

Charmaine Berdino med spanske heste

Charmaine Berdino var en af de 3 artister, som i 2017 blev nomineret til Den Danske Cirkuspris’ talentpris. Et klart kvalitetsstempel, selv om prisen i år gik til en anden af de nominerede. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Klovnen Jimmy Folco

Med enkelte undtagelser har Jimmy Folco været ”husklovn” i Cirkus Arena siden 1997. Billedet er fra 2016, hvor han lavede vandkamp mod en dreng fra publikum

Rudi Althoff med Cirkus Arenas elefanter

Rudi Althoff med de 3 afrikanske elefanter. Foto fra 2015. Fotograf: Rud Kofoed / Ajour Press

Trio Angelis med russisk barre. Truppen består af en kvinde og to mænd, som alle er tidligere atleter. De kommer fra Rumænien og vandt tidligere på året guld ved cirkusfestivalen i Bucharest. De har ikke tidligere optrådt i Danmark.

 klovn.gif (1460 bytes)

24. november 2017

Cirkus Baldoni 2018. Cirkus Baldoni skriver:

Årets forestilling kommer bl.a. til at stå i magiens tegn. Vi har således engageret en af de mest kendte og bedste illusionister i Europa, Kim Kenneth. Han er tilmed dansk og har begejstret såvel børn som voksne med sine illusioner det meste af sit liv.

Et af Kim Kenneths kendteste tricks er det, hvor han på motorcykel kører tværs gennem sin kæreste og assistent Jessica, som er lænket i et bur. Billedet er fra det svenske Cirkus Brazil Jack 2013. Kim fik sin debut som cirkus-illusionist i Cirkus Dannebrog i 1989. Fra 1995 til 1997 var han i Cirkus Arena. I 2009, 2010 og 2015 var han hos Benneweis, hvor han ud over at trylle også var sprechstallmeister og i 2015 tillige satte forestillingen i scene. Kim Kenneth har også optrådt i en lang række udenlandske cirkus, varieteer, natklubber m.v. Kims kæreste Jessica udfører et flot sabelbalancenummer, som vi forhåbentlig også får lov at se hos Baldoni.

Derudover har vi reengageret Mombasa Boys fra Kenya, der kommer med helt nye numre. Et ægte vidunderbarn skal vi også se, den kun 11-årige superstjerne Kaya Janacek der er en sand balancemester.

Kaya Janacek medvirker for tiden i Baldoni’s Julecirkus. Til sommer kan du opleve det unge talent i teltforestillingen

Humor bliver der naturligvis rigtig meget af. Klovnerne Danilo, Cindy og Eddie har helt nye entreer på programmet og kaskadøren (komisk akrobat) Freddie Steckel får teltet til at rejse sig med sine forrygende kaskader. Partneren i det nummer, bliver nok sæsonens største overraskelse, som vi dog ikke løfter sløret for endnu. Vi har naturligvis meget mere at byde på i den kommende sæson. Løven Leonardo er selvfølgelig også helt klar med nye og gamle fraser.

Så mine damer og herrer, det bli´r værre og værre, også i 2018.

 klovn.gif (1460 bytes)

24. november 2017

Zarro Zarro fylder 85 år. Min trofaste Pariser-korrespondent Zarro Zarro fylder 85 år den 26.november. Hans borgerlige navn er Rolf R Wollert, og han har boet i Paris siden 1993. Han er uddannet som cand.mag. i fransk, og arbejdede i flere år som lektor i fransk i Göteborg. I 1970 fandt Zarro Zarro ”stugan för trång” og fik arbejde som lærer i Zambia, hvor han var frem til 1973. Undervisningssystemet i Zambia bød på 3 måneders arbejde og derefter en måned fri osv. Frimånederne benyttede Zarro Zarro til at optræde som tryllekunstner i en række afrikanske lande. Derefter var han er par år tilbage i Göteborg, inden han i 1975 fik arbejde som lærer på Elfenbenskysten, hvor han var de næste 10 år. Sommerferierne fra juli til september tilbragte han i Paris, hvor han optrådte sammen med datteren Madeleine. Deres paradenummer var Det Spiritistiske Kabinet, som derfor ligger Zarro-Zarro meget på hjerte, og som han har beskrevet nærmere i en artikel, som findes i denne sides artikelsamling.

I mange år var Zarro Zarro fast korrespondent til tryllemagasinet Pegasus. Efter at det stoppede, har du kunne læse hans write-ups fra Paris her på siden. Det er gået Zarro Zarro meget på, at de senere års terrorangreb lagde en dæmper på forlystelseslivet i Paris. Men heldigvis ser udviklingen nu ud til at være vendt, så man igen går ud og morer sig i Zarro Zarros elskede Paris. Så kære læser – du kan ser frem at der fortsat kommer herlige write ups fra Paris.

Zarro Zarro elsker at invitere andre, ikke mindst børn, med i cirkus. Her er han fotograferet i Cirque Alexis Gruss sammen med Malik og Sarah, som er børn af hans trofaste it-hjælper Noufou og dennes kone Valentine

 klovn.gif (1460 bytes)

22. november 2017

Baldoni's Julecirkus 2017. René Mønster Baldoni startede sin karriere som selvstændig med at etablere et børneteater, der senere blev til den turnerende forretning Cirkusteatret, hvor man kombinerede teater, sang og artisteri. Senere ændrede han konceptet til at være mere traditionelt cirkus. I 2006 forsøgte han at lave julecirkus i et telt på Trianglen i København. Forestillingen var god, men publikum kom ikke. Siden 2007 har han i stedet vist julecirkus i diverse haller på Sjælland. I år med ikke mindre end 18 forestillinger.

   

Tv: Julemanden klar til Julecirkus. Th: Anton julegris og Nis klar til julecirkus. Fotos: Ole Simonsen

Tilskuere klar til julecirkus. Foto: Ole Simonsen. Pigen th. er hans barnebarn Ida

Julecirkusforestillingerne byder ganske som Cirkusteatret gjorde på en historie med indlagte artistnumre. De gennemgående personer har de sidste har år været Nis og Nisseline, der fra sommerforestillingerne er kendt som henholdsvis klovnen Danilo og hans kæreste Cindy. I år handlede historien om, at julemandens kane skulle på værksted, hvorfor Nis og Nisseline skulle præsentere forestillingen. Og det gør de selvfølgelig på en ikke helt traditionel måde, der også indeholder deres egne entreer med lidt trylleri, dans m.v. Både børn og voksne morede sig eksempelvis over deres nisse-tv med Vild med dans, hvor Nis havde en slående lighed med Britt Bendixen – selv hendes stemme og talemåde kunne han efterligne. Måske kunne han være et bud på en afløser for den ikke helt unge Vild med dans-dommer, der vel snart falder for aldersgrænsen?

Nis eller Britt? Foto: Ole Simonsen

De optrædende i forestillingen blev alle præsenteret med nissenavne. Men Baldoni-venner kunne genkende den alsidige Janacek-familie fra Tjekkiet: Det yngste medlem Rudi viste kuglebalance og jonglering, medens han stod på kuglen. Storebror Kaya er god rola-rola akrobat. Mor Maria vist et luftnummer i en ”måne”. Far Eddie sluttede forestillingen med sit flotte tallerkenjonglørnummer. Publikum mødte også parret Hands to Violin. Dels med stolebalance, hvor Daniella Virtova spillede violin, medens Michal Mudrak viste stolebalance og dels med deres håndstandsentre, hvor rekvisitten var pyntet med en granguirlande. Michal Mudrak viste også et jonglørnummer, som han måske hellere skulle have overladt til den mere rutinerede jonglør Eddie Janacek.

8 tallerkener i spin. Og 7 teskeer på vej ned i glassene. Det sidste trick ”mislykkes” altid et antal gange for så at lykkes samtidig med, at alle tallerkenerne er i spin. Foto: Ole Simonsen

Endelig var julemanden selvfølgelig med i forestillingen. Hans stemme mindede ifølge mine børnebørn om René Mønster Baldonis…

Børn og medbragte voksne var som tidligere år begejstrede for forestillingen, og et besøg i Baldoni’s julecirkus er givetvis blevet en tradition for mange familier.

Klik her for at se Jacob Boas Leitissteins flotte fotos fra årets julecirkus.

 klovn.gif (1460 bytes)

22. november 2017

Cabaret Candy Club 2017 - en firestjernet fornøjelse, Albin Ganovic, født 11. februar 1994 i Hultsfred, er en initiativrig ung gut. 17 år gammel startede han i 2011 Candy Club, som siden hvert efterår har produceret et cabaretforestilling i Helsingborg. I 2013 og 2014 producerede han julecirkus i Helsingborg. Flotte forestillinger, men især i 2014 publikumsmæssigt en fiasko. Han optræder også som klovnen Cito og har vikarieret for Bengt Källquist som sprechstallmeister i Cirkus Maximum. Candy Club producere fortsat forestillinger, som nu også vises i Malmø.

Årets forestilling hedder ”Ohlala” og er inspireret af de franske cabaretter. De optrædende er foruden Albin selv en sangerinde, 5 unge dansere, den danske gentlemantyv Kenny Quinn og et canadisk artistpar Duo Hand2Stand. De sidste viser både et luftnummer og et håndstandsnummer og har tidligere optrådt bl.a. i Cirque Du Soleil og Zirkus Roncalli

Musikken leveres af et velspillende 6 mand band, bestående af studerende fra Malmö Musikhøjskole.

   

Kenny Quinn og Duo Hand2Stand

Lige som Søren Østergaard har Albin en række ”karakterer”: antikeksperten Karin Laserow, grisekunstneren Conny Madsen fra Jylland, mimeren Patryk Bonnairie m.fl. Og som i Sørens Zirkus Nemo mærker man publikums gensynsglæde, når de nævnte kommer på scenen.

Conny Madsen alias Albin Ganovic

Det godt 2 timer lange show byder på en blanding af dans og sang, lidt som hos Wallmans, Albins karakterer og de nævnte artister, som er af en kvalitet der gør, at de nemt kunne indgå i en Wallmans-forestilling. Danserne og sangerinden er måske ikke helt på Wallmans-niveau, men det betyder ikke meget på grund af deres smittende livsglæde og entusiasme.

Alt i alt en firestjernet fornøjelse (ud af seks mulige stjerner), som i et par november-weekender kunne opleves i Malmø og som spiller i Ox Hallen i Helsingborg

23. til 25. november, 2. december og 7. til 9. december.

Klik her for at se fotos fra forestillingen. Og her, hvis du har fået lyst til at se den og vil bestille billet.

Klik her, hvis du vil se flere fotos fra Kenny Quinns entre.

 klovn.gif (1460 bytes)

22. november 2017

Cirkusrejser til München og Budapest.

Martin Lasson Berglund skriver:

Resa till Cirkus Krone mot förfrågan! Om intresse finns så anordnas resa till cirkusbyggnaden i München och 2:a vinterprogrammet samt besök i Krones stora cirkuszoo (Cirkusen vinterkvarter og zoo är endast öppet söndagar)

Avfärd från Malmö 16 feb, nattfärja eller hotell längs vägen. Söndag 18 feb. exklusivt besök i Krones vinterkvarter kl. 11, show kl. 14.30 sen mot Berlin med övernattning. Åter i Sverige tisdag 13/2 sen kväll. Ev ytterligare besök på varieté/cirkus i Tyskland en av dagarna. Minst 5 personer för resans genomförande. Anmäl intresse omgående till antilop80@hotmail.com

Hvis der er den fornødne interesse, arrangere også danske Brian Behrendt (Brianos Cirkusrejser) en cirkusrejse til München. Det bliver i givet fald i dagene fra 28. februar til 2. marts, så du har mulighed for at se både februar-programmet og marts-programmet i Cirkus Krones bygning. Men du kan ikke komme til at besøge staldene, som kun er åbne om søndagen. Send Brian en mail på brianbehrendt@ymail.com hvis du er interesseret. Rejsen til og fra München er med fly.

Ud over en tur til Cirkusfestivalen i Budapest 11. til 15. januar planægger Brian også en tur til Budapest 15. til 18, marts til 2 forskellige cirkus, som han ved kommer med stærke programmer. Send Brian en mail på brianbehrendt@ymail.com hvis du er interesseret i at høre nærmere.

Både danskere og svenskere er velkomne på både Martins og Brianos rejser.

 klovn.gif (1460 bytes)

21. november 2017

Benny Schumann har velfortjent fået meget medieomtale efter at han kom med i Wallmans 2017/18 show i Cirkusbygningen. I mange år har han først og fremmest været kendt for sine børnevenlige forestillinger Hej Clown og Benny Schumanns mini-cirkus. Men hos Wallmans viser han, at hans optræden bestemt også kan fange et voksent publikum. 20. november var han med i TV2 Lorry i udsendelsen Så Danmark, som også sendes på andre af TV2 regionale kanaler. Klik her for at se udsendelsen.

 klovn.gif (1460 bytes)

19. november 2017

Cirkusvenner i Malmø. Godt 20 danske og svenske cirkusvenner deltog i det ¨träff”, som det svenske cirkusakademi havde arrangeret i Malmøs Moriske Pavilion lørdag den 18. november. Om eftermiddagen oplevede deltagerne en sprudlende veloplagt Freddi Steckel i et talkshow med Johan Vinberg som vært. Freddi er en herlig fortæller, og Johan Vinberg en talshow-vært, som man ikke finder bedre på tv-kanalerne.

Johan Vinberg og Freddi Steckel

Efter foredraget overrakte cirkusakademiets direktør Roy Himsel akademiets diplom for særlig fortjenstfuld indsats til fremme af cirkuskunsten i Sverige til Freddi Steckel.

Freddi Steckel og Roy Himsel

Om aftenen så gæsterne Albin Ganovics Cabaret Candy Show Ohlala. Se særskilt omtale. I forbindelse med showets finale kom cirkusakademiets direktør Roy Himsel og dets Schreibstallmeister Hans Lindgren på scenen for at overrække Sveriges fornemste cirkuspris, Årets Charlie.

I den forbindelse udtalte Hans Lindgren:

Årets Charlie 2017 går till en person, som har visat sig vara en hängiven cirkusvän

med enorm historiekunskap om cirkusens mångåriga roll som en levande kulturform.

Han besitter stor kännedom om cirkusföretagare och artistfamiljer i generationer.

Han är en stor kunskapskälla för bl.a. forskare i cirkus och underhållning.

Cirkusakademiens Prisjury har beslutat tilldela Johan Vinberg ”Årets Charlie” 2017 för

hans kulturella insatser till fromma för cirkuskonstens bevarande.

Roy Himsel, Hans Lindgren og prismodtageren Johan Vinberg

Alle, som kender Johan Vinberg og hans indsats både for cirkus og for det svenske cirkusakademi er enige om, at Johan er en særdeles værdig modtaget af prisen.

Prisen består af en lille statue, som forestiller den verdensberømte klovn Charlie Rivel (1896-1983).

Johan Vinberg med sin pris

Den allerførste Årets Charlie blev i 1985 tildelt den daværende direktør for Cirkus Scott, Käte Bronett.

Akademien för Cirkuskonstens bevarande i Sverige er stiftet i Stockholm 16. marts 1973 og ”skall verka för att bevara cirkus som en i Sverige allmänt erkänd konstart, sprida kännedom om cirkuskonsten samt främja intresset för denna konstart.”

 klovn.gif (1460 bytes)

18.november 2017

Cirkus Arenas elefanter. Med Ritzau som kilde fortæller flere aviser, at Cirkus Arena fragter sine elefanter til udlandet om vinteren. I år skal elefanterne optræde i et cirkus i Piemonte i Norditalien. Tidligere år har elefanterne været i Rumænien, Frankrig, Polen og på Sicilien. Det er synd for dyrene, som har brug for at hvile ud om vinteren, hævder visse dyreeksperter, herunder Bengt Holst fra Københavns Zoo. Han ønsker et forbud mod at elefanter optræder i danske cirkus, men finder det i orden at der findes elefanter i zoologiske haver. Hans ønske deles af dyrevelfærdsorganisationen World Animal Protection.

På verdensplan findes der i dag omkring 200 cirkuselefanter, som alle er i alderen fra først i 30'erne til et sted i 60'erne. De indiske cirkuselefanter kommer typisk fra elefantfarme i Asien, hvor elefanter gennem flere hundrede år har været holdt som tamdyr. De afrikanske cirkuselefanter et typisk kommet til cirkus som helt små kalve, indfanget i afrikanske lande, der som led i vildtpleje (og måske også for at skaffe penge) valgte at sælge dem i stedet for at skyde dem. Det er mere end 30 år siden, at et cirkus kunne købe en elefantkalv, så bestanden af cirkuselefanter falder hver gang en af dem dør af sygdom eller alderdom.

Det er lidt uklart, hvad modstandere af elefanter i cirkus mener, at der skal ske med dem. Cirkuselefanterne har enten været tamdyr fra fødslen (indiske elefanter som eksempelvis de berømte Benneweis-elefanter) eller fra de var få år gamle. De kan derfor hverken sættes sammen med en elefantflok i en zoo eller sættes ud i et elefantreservat.

Publikum i cirkus vil gerne se elefanter, hvis de er trygge ved, at dyrene behandles godt. Og cirkuselefanter behandles godt og omsorgsfuldt. Dels fordi ejerne holder af deres store dyr, dels fordi ejerne mister deres levevej, når deres elefanter dør. Som nævnt kan de nemlig ikke som i gamle dage købe en ny elefant til erstatning for den døde.

Såvel danske Cirkus Benneweis som amerikanske cirkus Ringling Brothers and Barnum & Bailey mærkede et klart fald i tilskuerantallet, da de droppede elefanterne.

 klovn.gif (1460 bytes)

18. november 2017

DET SKER I PARIS  --   Theatre 113EME ART, 900 platser, presenterar  ARTURO BRACHETTI SOLO SHOW-  en fantastisk föreställning  vilken är en stor upplevelse - absolut sevärd !

ARTURO BRACHETTI är välkänd för sina super-snabba quick changes av kostymer, i detta program använder han sig av en spektakulär laser-teknik, combinerat med video bilder och musik.

Arturu Brachetti. Pressefoto. Fotograf Paolo Ranzani

Han utför CHAPEAU-GRAPHY, där en ring av filt med hål /hul/  i mitten vikes och vecklas till olika hattar, med relation till kända figurer.

Han visar också i detta sammanhang att han behärskar mim-konsten. I en sekvens med SHADOW-GRAPHY excellerar han i skuggbilder vilka projekteras mot en stor screen, vilken sedan används till att klart visa när han på ett underlag, med sand - målar tavlor - sällan sett i dag.

Hans stora specialitet förblir dock QUICK CHANGE: när han uppenbarar sig som PAVAROTTI, sjungande en opera aria på playback - och sedan, på ett ögonblick - återkommer som ELVIS PRESLEY, i sin vita paljett-kostym, sjungande IT'S NOW OR NEVER /melodi OH SOLE MIO/- så är detta ett stort ögonblick!

Hela ARTURO BRACHETTI SOLO SHOW är unik, sympatisk, full av överraskningar och väl värd att se.

Arturu Brachetti. Pressefoto. Fotograf Paolo Ranzani

DET SKER I PARIS!!!

Se mer: www.arturobrachetti.com

Venue:  Theatre 113EME ART, 2 avenue D'ITALIE, 75013 Paris.  Metro: Place d'italie.

Teatern är belägen inne i en stor shopping mall, man går in och nedför trappor.

Tight security, endast en ingång, en utgång.

..............................  reported by   ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

16. november 2017

Foredrag om Cirkusbygningens historie. AOF Gentofte • Gladsaxe • Lyngby-Taarbæk udbyder i forårssæsonen et foredrag om Cirkusbygningen i 131 år - fra Renz til Wallmans. Foredragsholderen er Ole Simonsen, der har skrevet afsnittet om Cirkusbygningen i bogen Københavns Cirkusbygning og andre artikler om cirkus og artister. Som tidligere nævnt her på siden udkommer bogen den 1. december på forlaget Wisby & Wilkens.

Kø ved indgangen til Cirkusbygningen. Foto fra 1970, som var Cirkus Benneweis første sæson i bygningen. Fotograf: Svend Erichsen

AOF-foredraget holdes tirsdag den 4. april kl. 19:30 i Øregårdssalen på Gentofte Hovedbibliotek. For at se nærmere: klik her.

 klovn.gif (1460 bytes)

16. november 2017

Rejsende familier. Museumsinspektør Lykke Olsen fra Museerne i Brønderslev kommune arbejder på projekt om de cirkusfamilier, som boede i Dorf og Sømosen sidst i 1800-tallet, og som var Hertzberg, Müller, Altenburg, Mundeling og Benneweis. Hun har spurgt, om der er nogen der har kendskab til andre rejsende familier, som boede i Dorf og Sømosen, eller som havde faste vinterlogier andre steder i landet perioden fra sidst i 1800-tallet til først i 1900-tallet. Har du kendskab til sådanne familier, så kontakt Lykke Olsen på lo@bkmuseer.dk

Lykke Olsen er også meget interesseret i at tale med efterkommere af de fem familier, som boede ved Sømosen og Dorf (mest Mundelinger, Altenburgere, Hertzbergere og Møller).

 klovn.gif (1460 bytes)

15. november 2017

Plakatkrig i Hvidovre. ”Hvidovre Kommune vil fjerne Cirkus Baldonis plakattavler, fordi de hænger for lavt,” fortæller Hvidovre Avis.

Det er denne plakat, Hvidovre kommune vil have fjernet de steder, den ikke hænger mindst 2,3 meter over belægningen. Om de stiller samme krav til de politikere, som håber at få deres juleønske opfyldt allerede den 21. november, skal jeg lade være usagt.

De politiske partier og kandidater har nu i flere uger været hård krig om de bedste placeringer i lygtepælene rundt i Hvidovre, og det har ramt en anden lygtepælsbruger - Cirkus Baldoni - meget hårdt.

Cirkus Baldoni har fået besked på at sørge for, at deres reklametavler for den traditionelle premiere på julecirkus i Cirkusmuseets fægtesal i Avedørelejren i weekenden den 18. og 19. november, kommer til at hænge reglementeret i lygtepælene, det vil sige 2,3 meter eller højere over belægningen. Og det har været umuligt at efterleve, da de politiske partier har beslaglagt alle Hvidovres lygtepæle i den højde.

Der er vist også politikerplakater, der ikke helt overholder kravet om de 2,3 meter.

Hvis Cirkus Baldoni ikke selv flytter plakaterne, vil Hvidovre kommunes Vej- og Parafdeling nedtage dem.

Ved opdateringen i næste uge kan du se omtale og fotos fra Baldoni’s Julecirkus 2017. Der kommer 19. eller 20. november links til fotos fra forestillingen på sidste nyt-siden.

klovn.gif (1460 bytes)

14. november 2017

AMOC´s sidste suppe. De studerende på Akademiet for Moderne Cirkus (AMoC) fremfører deres absolut sidste cirkussuppe, inden de går i gang med afgangsprojekter. Det er torsdag den 16. november kl 19, det er gratis og det bliver festligt. Adressen er Enghavevej 82b, København.

De skriver: Dette er vores sidste Cirkussuppe inden vi skal til at i gang med vores afgangsprojekter, og vi vil fejre den med dig! Denne suppe er helt og holdent vores (altså de studerendes), og vi har været ansvarlige fra alt fra konceptudvikling og plakatdesign til sceneopsætning og marketing. Visningen er inspireret af Buster Keaton og Alexander Calder, men den trækker også på alle de elementer som vi har beskæftiget os med de sidste to og et halvt år. Velkommen til vores fantastiske verden af cirkus eksperimentering!
Med venlig hilsen 3 årgang på AMoC.

Cirkussuppe har intet at gøre med suppe, men er i AFUK og AMoC-jargon betegnelsen for en form for forestilling.

 klovn.gif (1460 bytes)

12. november 2017

DET SKER I PARIS --  de bästa cirkusarna kommer till PARIS - och detta betyder de bästa - också på europeisk nivå -- de kommer gärna då de har en trogen publik och -  PARIS AIME LE CIRQUE  = /PARIS ÄLSKAR CIRKUS/.

CIRQUE ALEXIS GRUSS - en kombinerad struktur av fast byggnad och tält - presenterar en fantastisk show, kallad QUINTESSENCE - med sina unika häst-nummer, inklusive avancerad jockey-ritt, jonglering till häst och som grande finale "posten" där flera tio-tal hästar efter hand befinner sig i manegen, dirigerade av en jockey - en skönhets-upplevelse av stora mått!!

Alexis Gruss. Foto stillet til rådighed af Cirque Alexis Gruss. ©Time To Film

Stephan Gruss. Foto stillet til rådighed af Cirque Alexis Gruss. ©Time To Film

Firmin Gruss ridder ungarsk post. Foto stillet til rådighed af Cirque Alexis Gruss. ©Time To Film

Efter paus kom LES FARFADAIS, en trupp luftakrobater, vilka agerar i originella figurer och halsbrytande effekter, både i, över och under en tydligen specialgjord struktur vilken kan spruta vatten/vand/  - alla dessa artister avslutar sin fina akt med att fungera - i vatten!!

   

Les Farfadais.  Fotos stillet til rådighed af Cirque Alexis Gruss. ©Time To Film

Hela denna show är skapad av familjen GRUSS, som medverkar både till häst och GYPSY GRUSS, född i den stora cirkusfamiljen BOUGLIONE, uppträder i ett trevligt och sympatiskt nummer med 2 små, lekfulla hundar, vilka gör det som är naturligt för dem.

Detta klassiska cirkusnummer ger föreställningen en mänsklig dimension, efter det man har sett – övermänskliga prestationer.

Flott inredning, bekväma sittplatser, en utmärkt orkester, och ett trevligt bemötande av placerings-personal/som även talar engelska/.

Absolut sevärt!!

CIRQUE ALEXIS GRUSS kan ses i Paris fram till den 4 mars 2018. Under en del av säsongen finns det bara föreställningar i helgen. Från den 22 december till den 7 januari finns det dock föreställningar varje dag. Även julafton och nyårsafton.

DET SKER I PARIS!

Se mer: www.alexis-gruss.com

Videoteaser: https://www.youtube.com/watch?v=AdLcfIQ6Rw0

Plats/Venue: Bois de Boulogne, Metro: Ranelagh, sedan 15 minuters promenad,  / det är skyltar/skilter/ uppsatta, men dessa rives ibland ner av folk som synes det är roligt.../.

.......................................  reported by  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

9. november 2017

Arena-elefanterne i Italien. I efterårsferien var Cirkus Arenas 3 afrikanske elefanter hjemme i vinterkvarteret I Årslev. Men nu er det på vej til Italien, hvor deres træner Rudi Althoff fra 17. november skal præsentere dem i Circo Donna Orfei, som ejes af Alex Medini. Første forestilling er i Cinzano, som ligger i Norditalien i nærheden af Torino.  Se mere på http://www.circusfans.net/news/?view=16486

klovn.gif (1460 bytes)

9. november 2017

H.C. Andersen Julemarked, som drives af familien Arli, åbner fredag den 17.november på en ny adresse: Nytorv, først på Strøget. Familien glæder sig til at byde gæsterne velkommen til et større, bedre og mere eventyrligt julemarked. Julemarkedet er smagfuldt pyntet med tusindevis af lys. Mød julemanden, som spiller på sin lirekasse og selveste H.C. Andersen, som selvfølgelig stiller op til foto og måske en selfie. Masser af sjove og spændende julegaveideer i de mange julepyntede hytter.  Æbleskiver, gløgg, kakao, glühwein, originale tyske pølser fra trækulsgrill, brændte mandler, røget laks, Italienske specialiteter, franske fristelser og vikinger med mjød. Gratis entre. Til og med 22. december åbent hver dag fra 11 til 19.

Som noget nyt kan børn fra 2 til 9 år klippe den herligste julepynt og hygge sammen med nissemor i julemandens stemningsfulde hus. Julemandens hus er åbent dagligt fra kl. 12 - 17.

Så nu ved du, hvad familien Arli får julemåneden til at gå med, samtidig med at de gør alt det papirarbejde m.v. klar, som vedrører cirkussæsonen 2018, hvor Cirkus Arli har premiere i Fløng i slutningen af marts. Familien Arlis yngste medlem, Alexander Arli, er kun i sin bod på julemarkedet i ugens første dage, da han hver fredag/lørdag til og med 9. december er med i Aalborg Vinterrevy.

Martin Arli håber på mange gæster til julemarkedet. Arkivfoto fra 2016

I 2014 og 2015 havde julemarkedet to forrygende år på Kultorvet. Sidste år var julemarkedet efter ønske fra kommunen flyttet fra Kultorvet til Axeltorv, hvor det desværre set fra Vesterbrogade var gemt bort bag byggerodet fra de nye Axel Towers. Derfor er markedet i år flyttet til den langt bedre placering på Nytorv, som er det første torv på Strøget, når man kommer fra Rådhuspladsen.

 klovn.gif (1460 bytes)

9. november 2017

Tryllekunstner og Pjerrot Hasse Hjort får Truxas mindelegat. Dansk Artistforbund skriver:

Den magiske underholder og tryllekunstner Hasse Hjort får Truxas mindelegat. Han hædres for en lang karriere og evnen til fortsat at tiltrække nye publikumsgrupper.

Trylleriet er blevet Hasse Hjorts livsværk, og hans særkende er håndbyggede figurer som f.eks. talende hunde eller dansende slanger, der med underholdende afbrydelser driver nummeret fremad med lattervækkende genkendelser.

Hasse Hjort har tryllet, siden han som 10 år gammel blev medlem af Magisk Cirkel. Han begyndte at optræde professionelt i 1971 og har under navnet ’Ricky and Nancy’ rejst verden rundt med sin partner og optrådt på natklubber, i cirkusbygninger, på varieteer og krydstogtskibe med tankelæsernumre og trylleshows. Efter mange år på farten gik Hasse Hjort solo i 1996 og har siden optrådt som Pjerrot i Tivoli Friheden i Aarhus. Her bruger han også trylleriet som det bærende element og tilfører forestillingen mekaniske dyr, der på charmerende vis afbryder og får gæster til at le.

”Det vigtigste for mig er at aktivere publikum, og jeg bruger mine figurer til at udvikle mine numre, så de matcher det publikum, jeg står overfor. Det betyder meget at få anerkendelse fra mine kolleger, og jeg er meget beæret over at modtage dette legat” siger Hasse Hjort. Med æren følger et legat på kr. 10.000.

Hasse Hjort er en populær underholder, og har for nyligt introduceret en jule-Pjerrot, der underholder med juletryllerier. Formand for Dansk Artist Forbund Lena Brostrøm fremhæver hans særlige evne til at udvikle tryllekunsten og få fat på nye publikumsgrupper:

”Hasse Hjort leverer høj kvalitet i sin optræden, og han er dybt optaget af at engagere publikum, uanset om det er natklubgæster eller glade børn i Tivoli. Han udvikler sig hele tiden som underholder og tilfører den klassiske Pjerrot-figur en ny dynamik. Han er en inspirerende kollega, der i allerhøjeste grad holder sit fag levende”.

Tryllekunstneren og illusionisten Truxas optrådte første gang i 1939 og blev især kendt for sit tankelæsernummer, som han udførte sammen med partneren Gulli. Han var i en menneskealder Danmarks store, internationale tryllekunstner. Mindelegatet uddeles på Truxas fødselsdag den 7. november. og gives til bemærkelsesværdige artister og scenekunstnere fra Danmark og Sverige.

   

Hasse Hjort og hans dukke optrådte under navnet Ricky & Nancy i Cirkusbygningen i 1984 og 1985. Det sjællandske publikum oplevede ham senest i 2016, hvor han både som Ricky og som Pjerrot var med i Baldoni’s trylleshow Vild med trylleri. Billederne er fra denne forestilling.

 klovn.gif (1460 bytes)

6. november 2017

Cirkus Arena i Rødovre Centrum. I øjeblikket har man mulighed for at købe Cirkus Arena-gaveæsker hos Go Dream, og derfor afholder Arena i den kommende periode en række små cirkusshows rundt omkring i forskellige supermarkeder.

Første show i rækken foregik søndag d. 5. november kl. 14.00 ved indgangen til Føtex i Rødovre Centrum. I forestillingen mødte man Suzanne Berdino og hendes familie. Første nummer var Daniel med papegøjen Gøje, der viste en masse forskellige tricks.

Daniel Koscik med Gøje. Tekst og fotos: Jacob Boas Leitisstein

Andet og sidste nummer i det lille show var Charmaine Berdinos hula hop-nummer, som vakte stor begejstring hos de mange børn, der overværede showet. Inden Charmaine kom ind inviterede Suzanne to børn ind i manegen, hvor de fik lov til at prøve kræfter med hula hop-ringene.

Charmaine Berdino. Klik her for at se flere fotos.

Cirkusshowet tiltrak en hel del børn og voksne og varede ca. 20 minutter. I december besøger Cirkus Arena en række Bilka-butikker på både Fyn, Sjælland og i Jylland.

 klovn.gif (1460 bytes)

6. november 2017

David Hammarberg er årets Reinostipendiat. Hvert år uddeles et stipendie til minde om den berømte svenske akrobat Reino (1921-2011), som i sin tid var en af verdens bedste på slap line.

I år gik stipendiet til den unge svenske luftakrobat David Hammarberg. David har i flere sæsoner optrådt i det svenske Cirkus Olympia, og han var med i Wallmans 2016/2017 show i Cirkusbygningen i København.

David Hammarberg hos Wallmans i København

Stipendiet er på 10.000 svenske kroner.

”Det ska jag använda till att resa utomlands och träna eller till rekvisita som är dyrt,” siger David Hammarberg.

Prisuddelingen fandt sted 4. november i forbindelse med en cirkusforestilling på Bohusläns museum i Uddevalla.

 klovn.gif (1460 bytes)

6. november 2017

DET SKER I PARIS  --  CIRCO CRIOLLO --  en fin mindre cirkus som även kan uppträda på scen, egentligen ett knytkalas/sammenskudsgilde/ av cirkus och folklore-kulturella element från URUGUAY och ARGENTINA - mycket fint och interessant - då presentationen är originell.

Den drivande kraften och således primus motor är MARIANGELES KALAMAR, vilken uppträder med orientalisk dans, belly dancing, akrobatik med vertikal rep och en förrykande, originell hula-hop entré.

Mariangeles Kalamar. Foto stillet il rådighed af Circo Criollo

I övrigt består programmet av en god konferencier /Ringmaster, MONSIEUR LOYAL på franska/, en manlig akrobat med en originell rutin med vertikal rep, deras RINGMASTER återkommer i en komisk entré, en artist som virtuost manipulerar "las bolas", små kulor/kugler/ av trä fastsatta på cirka 3 meter långa snören/snore/  - mycket effektfullt och han lyckas med att få en person från publiken att … göra ett par stunts - stor succé!

Dessa "bolas" användes av argentinska cowboys när de skall fånga in boskap på pampas/prarien - således ett slags lasso.

Ett synnerligen elegant dans -par utförde en perfekt TANGO från ARGENTINA - medryckande, flott, perfekt timing, autentiska kostymer - verkligen sevärt - liksom i övrigt hela programmet, 90 minuter.

Foto stillet il rådighed af Circo Criollo

Artisternas namn: Natalia Almada, José Vivallo Urra, Gabriel Oxford, Alejandro Fabian Hernandez och Mariangeles Kalamar. Regi: Charly Hove. Texter: Francisco Marti

DET SKER I PARIS!!

Se mer: www.assocircocriollo.com

Gästspelet ägde rum på THEATRE CLAVEL, 3 rue CLAVEL, 75019 PARIS, Metro: PYRENEES.

........................................ reported by  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

3. november 2017

Ny dansk cirkusbog: Københavns Cirkusbygning og andre artikler om cirkus og artister er titlen på en antologi, som udkommer 1. december på forlaget Wisby & Wilkens.

Siden Anders Enevig døde i 2013, er der sjældent udkommet danske bøger om cirkus og cirkusrelaterede emner. Med støtte fra en fond, som Anders Enevig og hustru stiftede for at kunne støtte udgivelse af sådanne bøger, udkommer ovennævnte bog den 1. december. Bogen er på lige godt 250 sider inkl. registre. Den er indbundet og med mange illustrationer, flere i farve. Dimensioner: 140 mm × 25 mm × 220 mm.

Bogen indeholder 6 artikler om cirkus og artister:

Om Cirkusbygningens historie fra Renz til Wallmans. Materiale fra bl.a. Københavns Stadsarkiv, Dagbladet Politikens arkiv samt avisartikler i Mediestream har fremskaffet mange interessante oplysninger og vist, at ikke alt, hvad der tidligere er skrevet, er rigtigt.

Om to artister, der fik deres danske debut i bygningen:

Showcowboyen Jack Joyce, fik sin debut i 1909 og drev senere i 10 år sit eget cirkus her i landet.

Den danske skolerytter Anna Stennis, fik sin debut i 1910 og blev et stort navn internationalt. Nogle kender hendes erindringsbog Rosen i den røde Ring, som slutter ved udbruddet af 1. verdenskrig. I artiklen kan man læse, hvad der senere skete, herunder at hun blev bispinde og endte sine dage i Australien i en alder af 102 år

Om et stort tysk cirkus’ forgæves forsøg på at besøge Danmark i 1930, herunder deres ikke helt stuerene forsøg på at låne cirkusbevillinger af andre. Artiklen indeholder også interessante oplysninger om Cirkus Belli og Cirkus Mundeling.

Om Benneweis-elefanterne Thai, Siam, India og Ceylon, herunder hvad der skete efter at Diana Benneweis solgte dem.

Om ‘Den Danske Cirkuspris’.

Ole Simonsen, der er formand for ‘Den Danske Cirkuspris’ og ’Danske Cirkusvenner’ og tidligere artistisk og kunstnerisk rådgiver for Cirkus Benneweis, har redigeret bogen. Artiklerne er skrevet af Ole samt Finn Stendevad.

Prisen for bogen er ved køb i forlagets webshop 349 kr. inkl. forsendelse. Den kan selvfølgelig også købes i boghandlen. Medlemmer af Danske Cirkusvenner bliver i det kommende nummer af foreningens elektroniske nyhedsbrev CirkusPosten tilbudt en særlig rabatordning ved køb i forlagets webshop.

 klovn.gif (1460 bytes)

3. november 2017

Køb og salg af cirkusrelaterede ting. Danske Cirkusvenner har gjort det muligt via deres hjemmeside at købe og sælge cirkusrelaterede ting og sager såsom plakater, programmer og cirkusrelaterede bøger. Besøg www.danskecirkusvenner.dk for at se, hvad der for tiden er til salg. Alle kan købe, men kun medlemmer af Danske Cirkusvenner kan sætte noget til salg.  

 klovn.gif (1460 bytes)

3. november 2017

Samarbejde mellem Cirkus Arena og Go Dream. Go Dream, der lever af at sælge oplevelsesgavekort, har teamet op med Cirkus Arena og vil i de kommende uger afholde en række cirkusshows i supermarkeder rundt om i landet.

Første show finder sted nu på søndag i Føtex i Rødovre Centrum kl.14.00-14.30. Der kan du møde en ægte cirkusprinsesse: Suzanne Berdino, som præsenterer forestillingen. De optrædende er Charmaine Berdino med hulahop og Daniel med Gøje. I december kan det lille show opleves i et antal Bilka-supermarkeder.

I Rødovre Centrum kan du blandt andet opleve Daniel Koscik og hans papegøje

klovn.gif (1460 bytes)

3. november 2017

AnneSophie Bergmann Steen fylder 60 år den 9. november. I 1986 var AnneSophie Bergmann Steen en af initiativtagerne bag Gøglerskolen på Islands Brygge. I 1993 startede skolen Artistlinien, som den gang var Danmarks eneste bud på en artistuddannelse. Senere voksede Gøglerskolen ud af sit navn og AFUK - Akademiet For Utæmmet Kreativitet opstod med AnneSophie Bergmann Steen som leder. Hun kæmpede i mange år for at få skabt en dansk cirkusuddannelse på bachelorniveau. I 2012 bevilgede Københavns kommune 6,25 mio. over de næste 3 år til en videregående Nycirkus forsøgsuddannelse på AFUK. Regeringen afsatte samtidig 6 mio. fordelt over de næste 4 år til en nycirkusuddannelse i samarbejde med Københavns kommune. I september 2014 startede forsøgsuddannesen under navnet "AMoC Akademiet for Moderne Cirkus”.  Alle betragtede det vist som en selvfølge, at AnneSophie Bergmann Steen blev rektor for AMoC. Første hold elever blev færdig i juni i år. Elever, som ikke blot kan bruges i nycirkus, men også i klassiske cirkus og i teatersammenhæng. AMoC modtog årets talentpris fra Den Danske Cirkuspris for deres evne til at uddanne talentfulde artister. AnneSophie Bergmann Steen kæmper i dag for at få gjort forsøgsuddannelsen til en permanent uddannelse.

klovn.gif (1460 bytes)

31. oktober 2017

Relax - Gæstespil af Wintergarten, Berlin – på Jyllandsturne. Jørgen Lorenzen så forestillingen i Musikhuset, Århus, 28. okt. kl. 20 og skriver:

Titlen Relax virker jo besynderlig. I en god forestilling kan aktørerne ikke slappe af, og tilskuerne skal ikke hvile sig, men de skal bombarderes med sanseindtryk både til øjne og ører. Det er ikke tid og sted til afslapning.

Men godt blev og var det. 5 musikere, 4 sangere, 3 dansere, en stor håndfuld artister og en enkelt drag – alle kompetente og dygtige. Showet var bygget op omkring en række af 80´ernes kendte ørehængere, og publikum var blandet: yngre og ældre. De fleste vistnok ukendt med varietegenren – men enkelte inkarnerede fans. Men i pausen observeredes ingen kendte fra cirkusverdenen.

Men på scenen var der kendisser. Geraldine Philadelphia (håndstand og kontorsion) er kendt fra cirkus Roncalli og skal i næste sæson med Zirkus Nemo, og Skating Nistorov er vist også oplevet i cirkus.

Skating Nistorov optrådte i sæson 2017 i det svenske Cirkus Olympia

Men størst opmærksomhed vakte Duo Cerceau – to kraftatleter, som arbejdede både par terre og i aerial ring. Meget flotte og stilrene præstationer, og som altid, når disse muskelbundter er i aktion, kan man glæde sig over deres atletiske kroppe og tilsyneladende ubegrænsede kraftudladninger. Og det hele ser så let ud, men det er jo forrygende svært og krævende.

Og så var der en finurlig men knalddygtig jonglør, Donial Kalex. Han arbejdede med stofbolde og hans outfit og hårpragt gav fornemmelser i retning af nycirkus – anderledes, men i høj grad med appel til publikum, som med fryd labbede alt i sig. Lidt komisk og kikset var han – men det var jo konceptet. En vellykket nyskabelse i jonglørgenren. Han kunne jonglere 7 bolde, og han havde flere serier, hvor han jonglerede bolde med fødderne.

En flot, sansemættet aften. Og endnu et bevis på, at et velspillende band giver forestillingen et flow og et drive, som båndmusik ikke kan give. Og forklaringen på den spøjse titel Relax kom til slut, da melodien blev spillet og sunget under fremkaldelserne: teksten lyder nemlig: relax – don´t do it. Og så passer pengene jo!

Og hvornår er tiden moden til mere af den slags variete-underholdning? Vi har Wallmans i København og 10 dage i Århus festuge i Hermans i tivoli Friheden. Og så – som her – enkelte nedslag i årets løb. Hvem kan se muligheden i at sætte endnu mere liv i varieteen? 

Klik her for at se trailer fra showet.

 klovn.gif (1460 bytes)

30. oktober 2017

Cirkus Flik Flak Halloween Show 2017. Fotografen Per “Mr. Sputnik” Krogh Petersen så forestillingen den 29. oktober og tog både fotos og videoklip. Klik her for at se hans billeder.

 klovn.gif (1460 bytes)

30. oktober 2017

ARKIVENS DAG. Cirkusakademieet i Sverige indbyder til arkivens dag lørdagen den 11. november 2017. De skriver:

Lördag 11 november håller vi öppet kl 13 - 16 i Cirkusarkivet i Bromma, Stockholm (T-bana Brommaplan). Årets tema för Arkivens dag är Synd och skam, men det är inget som vi samlat på. Passa i stället på att se mer i program från Ringlings eller något annat som du är intresserad av.

Vi ger en kort guidning och möjlighet att köpa en del av våra utvalda dubbletter i form av program och böcker. Handikappovänligt (trappor). Kom gärna utspridda över tiden. Ingen fikaservering, men det finns flera möjligheter i närheten.

Cirkusarkivet ligger på Stopvägen 123 som är på gården av första huset i korsningen med Tunnlandsvägen. Det brukar vara trångt med bilparkering som sker på gator i omgivningen. Utnyttja i första hand T-bana till Brommaplan. Det är gröna linjen från T-centralen mot Åkeshov eller Hässelby strand. Restid ca 19 min. Utgång på station Brommaplan är i främre delen av tåget. Gå uppför Kapplandstrappan omedelbart till vänster om stationsutgången. Sedan finns ytterligare en trappa bakom höghuset och gena därefter på gångväg i grönområdet till korsningen Tunnlandsvägen / Stopvägen.

 klovn.gif (1460 bytes)

29. oktober 2017

Den nye svenske film Vilken jävla cirkus havde premiere i de svenske biografer den 20.oktober. Filmen er instrueret af Helena Bergström. Dele af den er optaget i det svenske cirkus Brazil Jack. Helena Bergströms forrige film En forbandet god jul (på svensk En underbar jävla jul og på engelsk A Holy Mess) var en stor succes.

De svenske filmanmeldere har været lidt hårde ved Vilken jävla cirkus, som typisk får to ud af fem mulige stjerner. Mange tilskuere kalder dog filmen en dejlig feel good film. Freddi Steckel har set filmen og skriver:

Trolle Rhodin 3 er faktisk en gennemgående figur i filmen, og det gør han rigtig godt. Egentlig er det en kærligheds historie, som så efterhånden ender i "Cirkus Margót".

Lidt lang ind i mellem, hvis man forventer rigtig cirkus, men den foregår i rigtig gammeldags rodet cirkus, dejligt. Jeg syntes den var god og, som sagt, Lille-Trolle klarer det rigtig flot.

Lille-Trolle er Freddi Steckels kælenavn for Trolle Rhodin 3, født i 1988. Hans farfar var cirkuskongen Trolle Rhodin, og hans forældre er Trolle Rhodin Jr og dennes ægtefælle Carmen.

 klovn.gif (1460 bytes)

29. oktober 2017

DET SKER I PARIS -- nu begynner julsäsongen då de stora cirkusarna kommer till Paris: 

CIRQUE D'HIVER  BOUGLIONE har ett enaståene fint program - man kan inte göra bättre!!

Cirque d’Hiver i Paris, hvor der fortsat er cirkus i vinterhalvåret, åbnede i 1852.

Årets forestilling, som kan ses frem til 11. marts 2018, hedder Exploit

Alla artisterna har excellenta akter, de understödes av BOUGLIONE'S cirkus-orkester, kapellmästare PIERRE NOUVEAU, den traditionella baletten SALTO DANCERS, 8 flotta dansöser, Ringmaster MICHEL PALMER, clown ENRICO CAROLI vakar över det hela:

MAX WELDY, komisk akrobatik på trampolin

Trampolinkomikeren Max Weldy er et kendt navn i Skandinavien, hvor han har optrådt hos Benneweis (1991), hos Charley Kaye på Røde Kro Teater (2003), på Plænen i Tivoli (2004), hos Arena (2010), hos Maximum (2011 og 2017) og hos Arnardo (2015). Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

PIERRE MARCHAND, diabolo med akrobatik

Pierre Marchand har i adskillige sæsoner optrådt hos Lido i Paris. I 2015 var han hos Brazil Jack i Sverige og i 2017 hos Arena i Danmark. For sit flotte nummer var han nomineret til prisen for årets bedste nummer, men tog det med fransk charme og elegance, at prisen endte hos en anden af de 3 nominerede. Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

ENCHO KERYAZOV, handstans på piedestal

Verdensstjernen Encho var hos Cirkus Arena i 2006 og 2017. I 2007 fik han en sølvklovn samt publikumsprisen i Monte Carlo. Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

GUNTER SACCKMAN Jr, dressyr av gnagare i olika storlekar

Gunter Sacckman Jr. Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

SZOFIA KOMENDA, svängande mast

Szofia Komenda. Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

FAMILJEN DONNERTS, jockey-ridning på vackra, vita hästar 

Donnerts-familien var hos Benneweis i 2013 og svenske Brazil Jack i 2014 og 2017, Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

DUO GIRIBALDI RALUY, ikarier

Duo Giribaldi Raluy. Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

ROBIN VALENCIA, kanon-drottning

Danskerne oplevede Robin Valencia i Cirkus Arena i 2007. I 2013 var hun hos svenske Cirkus Scott, Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

NAVAS, dödshjul

Duo Navas var hos Cirkus Arena i 2013. Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

EMANUEL FARINA, rovdjur, lejon/løver/tiger/

Emanuel Farina. Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

ROB TORRES, burlesque komiker

REGINA BOUGLIONE, skolritt

Regina Bouglione. Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

Redan inredningen i denna vackra cirkus-byggnad är en skönhetsupplevelse, det ger den sanna cirkus-atmosfären och hela programmet är en invitation till fantasien, det sköna, det muntra och det underbara!

Absolut sevärt!

Fra finalen. Forrest ses sprechstallmeisteren (på fransk Monsior Loyal) Michel Palmer. Foto Dominique Secher, stillet til rådighed af Cirque d'Hiver Bouglione.

Föreställningen kan ses fram till den 11 mars 2018. Under en del av säsongen finns det bara föreställningar i helgen. Från den 22 december till den 7 januari finns det dock flera föreställningar varje dag. Även julafton och nyårsafton.

Se mer: http://www.cirquedhiver.com/en/shows/exploit/

Plats/Venue: 110 rue AMELOT, 75011 Paris. Metro: Filles de Calvaire.

DET SKER I PARIS!!!

.....................................  reported by  ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

27. oktober 2017

Godt 50 personer havde fundet vej til Cirkusmuseet i Hvidovre torsdag aften, hvor museets afdelingsleder Mikkel Knudsen bød velkommen til et foredrag med René Mønster Baldoni. Arrangementet var et fællesarrangement for museet og Danske Cirkusvenner.

Det blev et spændende og veltilrettelagt foredrag, hvor René fortalte om sit liv. Hans far var linoleumspålægger og hans mor hjemmegående. Som barn var han kun i cirkus et par gange, nemlig hos Benneweis i Cirkusbygningen. Så det stod ikke skrevet i stjernerne, at han skulle ende som cirkusdirektør. Under en ferie i Spanien så han en tryllekunstner, og blev hurtigt grebet af magien og drømmen om at blive illusionist. Han meldte sig ind i Magisk Cirkel og mødte her sin gode ven Kim Kenneth. Sammen drømte de op at blive Danmarks svar på Siegfried og Roy. Både René og Kims forældre mente dog, de skulle have en uddannelse. For Renés vedkommende blev det som kontorassistent med speciale i bogholderi, uddannet på rådhuset i Albertslund. Det var dog stadig det med illusionerne der trak. Så René kontaktede Benny Berdino fra Cirkus Arena for at få et job, selv om han endnu aldrig havde sat sine ben i et teltcirkus, hverken som tilskuer eller artist. Benny var ikke meget interesseret i den unge og ukendte illusionist. Men da han hørte, at René var kontoruddannet med speciale i bogføring, tilbød han ham jobbet som forretningsfører for Cirkus Arena og gav ham samtidig lov til at lave lidt illusionsnumre i forestillingen. Efter nogle sæsoner hos Arena fik René lyst til at stå på egne ben og etalerede sammen med Jenny Abelgren først Mølleteatret og senere Cirkusteatret. Visionerne med det sidste var store: en slags dansk pendant til Cirque du Soleil med forestillinger, der kombinerede teater og cirkus. Efter nogle sæsoner måtte René dog erkende, at der langt fra kom tilskuere nok, og forretningen blev derfor omdannet til et cirkus. Det, som vi i dag kender som Cirkus Baldoni.

   

Der var blandt tilhørende stor begejstring for foredraget, som var krydret med massevis af sjove anekdoter. Kender du foreninger, klubber eller lignende, der har lyst til at høre det, så kontakt rene@baldoni.dk. Så sender han dig nærmere materiale, herunder information om, hvad det koster. Som en særlig velvilje over for Danske Cirkusvenner (han er mangeårigt medlem) og museet tog René ikke betaling for foredraget på museet.

klovn.gif (1460 bytes)

27. oktober 2017

Baldoni’s Julecirkus er det eneste cirkus i Danmark med en ”fuld” juleforestilling, dvs. ca. 2 timer. Der er premiere i Fægtesalen ved Cirkusmuseet lørdag den 18. november, og i de følgende uger gæster de 14 eller 15 byer på Sjælland. Se nærmere i Cirkuskalenderen.

Fra finalen på Baldoni’s Julecirkus 2016

I foromtalen skriver Cirkus Baldoni:

'Velkommen' jubler den glade nisse ved indgangen, mens julemusikken spiller lystigt og der emmer af julehygge med gran og lys.

Stemningen er helt i top, når selveste julemanden byder velkommen til årets juleforestilling for hele familien.

Glæd jer til at opleve dygtige nisser fra ind- og udland. Drillenisserne Nis og Nisseline.

Mød julegrisen Anton Antonius og nyd hans frække og sjove påfund, se jonglørnisser, balancenisser, violinnisser, prinsessenisser, kravlenisser og masser af andre nissekunstner.

Så er du ikke allerede i julestemning, skal du nok komme det i løbet af den to timer lange forestilling. Der er desuden pause, hvor der er muligt bl.a. at få taget billede med julemanden.

De medvirkende i årets forestilling er Baldonis faste og talentfulde familie fra Tjekkiet: familien Janacek: forældrene Eddie og Maria og børnene Kaya og nu også Rudi. Desuden kan møder publikum parret Hands to Violin, der var med i sommersæsonen 2016. De blev som et ud af kun 3 artistpar nomineret til Den Danske Cirkuspris’ pris til årets bedste nummer. Et klart kvalitetsstempel, selv om prisen gik til anden side. Endelig møder publikum selvfølgelig Daniel (Danilo) og Cindy. Samt julemanden, hvis stemme ifølge mine børnebørn minder om René Mønster Baldonis ...

Nummeret Hands to Violin fortalte en næsten nycirkusagtig lille historie i Baldonis 2016-forestilling.  For deres originale nummer blev de nomineret til Den Danske Cirkuspris’ pris for årets bedste nummer.

klovn.gif (1460 bytes)

27. oktober 2017

Halloween cirkus i Odense.  Søndag d. 29. oktober kl. 14.00 indbyder Cirkus Flik-Flak til en fantastisk Halloween cirkusforestilling for børn i alle aldre. Forestillingen byder på svævende skeletter, fantastiske tryllehekse og masser af akrobattrolde. En ny og spændende forestilling, hvor forestillingens tema er Halloween med inspirationen hentet fra cirkusverdenen. Artisterne i forestillingen bl.a. tryller, jonglerer, laver akrobatik, optræder i trapez  og det hele krydres med musik og gags.

Billetpriser og bestilling: Billetter: Børn kr. 40,-. Voksne kr. 60,-. Billetter kan købes på www.cirkusflikflak.dk

Traditionen tro viste de dygtige børn og unge fra Odenses Cirkus Flik-Flak Halloween-cirkus søndag før Allehelgensaften. Foto fra sidste års forestilling, taget af Per "Mr. Sputnik" Krogh Petersen.

klovn.gif (1460 bytes)

27. oktober 2017

Svensk udstilling af cirkusbilleder. Martin Lasson Berglund skriver: ”Fotografen Emelie K ställer ut sina cirkusfotografier om Cirkus Olympia i Burseryd bibliotek 1-30/11”. Adressen er Skolgatan 2,  330 26 BURSERYD, og biblioteket er åbent mandag 14.00 - 16.00, tirsdag 16.00 - 19.00 og torsdag 16.00 - 19.00

klovn.gif (1460 bytes)

26. oktober 2017

Zirkus Nemo 2018. Søren Østergaard skriver:

Mine damer og herrer, GLÆD JER til sæson 2018. Vi er stadig ved at lægge sidste hånd på programmet, men jeg lover jer, at vi endnu en gang kan vise jer cirkusartisteri i absolut verdensklasse – bl.a. med den fantastiske fransk-cubanske håndstandsduo Duo Solys, den suveræne hulahop-herskerinde Geraldine Philadelphia og verdens hurtigste tempojonglør Mario Berousek.

Derudover byder forestillingen på en række af de stærkest strålende stjerner inden for dansk showbizz – hvem kan jeg endnu ikke afsløre, men som det vil være de mest ihærdige Nemo-fans bekendt, har jeg lovet Erik Bo Nielsen fra Otterup aka Smadremanden et comeback, der både kan ses og høres, og det løfte holder jeg naturligvis!

På gensyn i Danmarks eneste cirkus for voksne.

Duo Solys var også hos Nemo i sæson 2016. I sæson 2017 turnerede de med Cirkus Maximum. Billedet er fra denne forestilling

Geraldine Philadelphia har ikke tidligere optrådt i Danmark. Men hun er fremragende, både med hula hop og som jonglør med ringe. Foto fra Cirkus Krones februar forestilling 2017 i cirkusbygningen i München

Tempojongløren Mario Berousek var hos Benneweis i 2007 og hos Arena i 2016. Han jonglerer hurtigere med sine køller en nogen anden. Billedet er taget på 1/1.600 sekund, men ville måske have virket mere naturtro (med køllerne i bevægelse) med en langsommere hastighed. Foto fra Cirkus Arena 2016

klovn.gif (1460 bytes)

24. oktober 2017

Cirkus Arena 2018. På GoDreams side på nettet kan man læse, at Cirkus Arenas 2018-forestilling præsenteres af Patrick Berdino, der er kendt fra Vild med dans, og rapperen MC Clemens.

Patrick fik en 6. plads i Vild med dans 2015. Clemens Legolas Telling (født 8. oktober 1979 i Roskilde og opvokset i Sønderborg), bedre kendt under sit kunstnernavn MC Clemens eller blot Clemens, er en dansk rapper, sanger, producer, teaterinstruktør og tekstforfatter. Clemens har bl.a. udgivet flere soloplader, modtaget en Grammy og et legat fra Statens Kunstfond.

Navnene på artisterne i sæson 2018 er endnu ikke offentliggjort. Det vides dog, du blandt andet kan glæde dig til at se den fremragende spanske trapez-artist Alexander Lichner. I sæson 2017 havde han stor succes i det svenske Cirkus Maximum. I efterårsferien var han med i den Arena-forestilling, man kunne se i Kolding Storcenter.

Alexander Lichner udfører et imponerende nummer i swingtrapez. På billedet hænger han i én hæl. Foto fra Cirkus Maximum 2017.

 klovn.gif (1460 bytes)

23. oktober 2017

Cirkus og artister i efterårsferien. Her er fortsættelsen af sidste uges omtale og fotos af nogle af efterårsferiens mange forestillinger.

Cirkus Mascot var som tidligere år i Bytorv Horsens. Der var alle dagene godt fyldt omkring deres manege på torvet i indkøbscentret, for det er blevet en tradition for folk fra Horsens og opland at besøge Bytorv Horsens og Cirkus Mascot i efterårsferien. De spillede i alt 17 forestillinger, som alle blev præsenteret af Daniel Deleuran. Husik viste elegant jonglering med store ringe og hans søster Julia var en levende dukke i en entre sammen med sin far Gulio, der også havde en klovneentre sammen med Daniel. Sidst, men ikke mindst så man det nummer, som mange betragter som Cirkus Mascots signaturnummer: Marianne Deleuran med sine glade puddelhunde. Marianne Deleuran og hendes søn Daniel er i fuld gang med at forberede sæson 2018. Inden dag kan man dog op mod jul opleve Cirkus Mascot i forskellige af Plantoramas afdelinger, lige som de også er aktive i vinterferien.

Husik med ringene i Bytorv Horsens. Alle fotos er smartphonefotos, stillet til rådighed af Cirkus Mascot

Daniel og Gulio

Marianne Deleuran og en af vovserne

Cirkus Big optrådte i Broen i Esbjerg. Finn Stendevad så forestillingen 18.10.2017 kl.16-16.30 og skriver:

Andreas og Knud havde godt tag på børnene. Andreas som sprechstallmeister, klovn og gennemgående figur og Knud som August med fistelstemme.

De lavede lidt trylleri, balance og monocykelnummer samt et sjovt nummer med Knud i jakke og med Andreas hænder til udførelse af trickene. Et andet med Andreas hoved, der flyttedes fra spidshat til spidshat osv.

Det var nok et halvt hundrede tilskuere. De var børnevenlige, hyggelige og kunne faktisk noget.

Thomas Vilhelm Larsen alias klovnen Knud fortæller, at de optrædende skiftede lidt i ugens løb. Ved onsdagsforestillingen, som Finn Stendevad så, var det Andreas Magic (Andreas Brunsborg Larsen) og Knud, der var på scenen.

   

Fotos fra forestillingen, taget af Finn Stendevad. Det er Andreas Magic på rola rola.

Cirkus Arena havde traditionen tro produceret en forestilling for Kolding Storcenter. Jørgen Lorenzen så forestillingen 20. oktober kl. 13 og skriver:

Der var fuldt besat til forestillingen – mange børn med stor forventning. Flere indkøbsvogne spærrede for børnenes udsyn, og Martin Arli bad inden opstarten om, at de blev trukket i baggrunden – med delvist held. Flere hårdnakkede mødre overhørte hans venlige appel.

Bettina Arli bød velkommen og efterlyste det gode cirkushumør. Efterlysningen måtte dog gentages, fordi hun skønnede, at børnene ikke var helt vågne endnu. Men derefter gik det løs. Patrick Berdino fremførte 6 ponnier. Han har jo stor manegeerfaring og løste opgaven fint. Der var stor jubel, da den sidste ponny i disciplinen spring over stang ikke ville gøre, som den skulle – men som jo netop derved gjorde det, den skulle!

Martin Arli dukkede op som udbryderkonge med et mystisk navn – vist Frederico Brava. Med et lystigt snakketøj fik han hjælp af to børn, som bandt hans hænder – dog ikke mere, end at de bundne hænder slap ud og hjalp børnene med at slå knuder, Stor jubel! Rebet holdt til strabadserne, og Martins lyst til at digte rim kom til udfoldelse (ægte stål – stegte ål), og slutreplikken lød: ”Rebet er helt, men det vigtigste er, at I (de to hjælpere) er hele.”  

Oliver Berdino kom ind med 6 ænder – løbeænder ifgl. sprechstallmeisterinden. Og løbe kunne de – rundt og rundt. Ægte flokmentalitet. Og ja, dyr hører med til cirkus. En behagelig afveksling fra de menneskelige udfoldelser.

Dernæst kom Danmarks klovnepar nr. 1. Alexander og Martin Arli ind i hypnotisørentreen. Martin er det glade, troskyldige og forvoksede legebarn, Alexander den fiffige og snu hypnotisør, der eksercerer med sit medium. Og i hans figur aner man lurende vanvid, for en god klovn må godt læne sig op ad galskaben – uden at blive eller være gal. Martins ordækvilibrisme krydrede hele sceneriet: hypnotisør – trillebør, trance – ambulance, hypnotisk – idiotisk, stiv som et siv, salamaleikum, nu skal jeg på lokum. Børn elsker det, for de laver jo tilsvarende i deres sproglege. Og hele sceneriet ender med tumultarisk snak i munden på hinanden, da den hypnotiserede klovn afslører, at han med et hvidkålshovede har beskyttet sin hjerne mod angreb udefra.

Og Alexander kom ind – ikke Arli denne gang, men Alexander Lichner. En knalddygtig luftartist. Heldigvis med longe, tør man godt sige. For det var rasende svært, hvad han kunne i sin trapez: roterende mundhang, hælhang i en fod og en balance, hvor artisten hænger i knæhaserne og rykker underbenet centimeter for centimeter, så han ender i hælhang – hvilket må gøre temmelig ondt på lægmusklen. Ham bør vi se i Danmark igen – snart!

Alexander Lichner i Kolding Storcenter. Jørgen Lorenzen får opfyldt sit ønske om snart at se ham igen. Han skal nemlig med Cirkus Arena i 2017. Smartphonefoto taget af Martin Arli

Sidste nummer var Oliver og Patrick Berdino i et kombinationsnummer. Først jonglage, derefter kaskadør-bordnummer. To atletiske, alsidige, veltrænede og smidige artister. Dejligt at se den unge Arena-generation i så fin en form.

Fætrene Oliver og Patrick Berdino. Smartphonefoto taget af Martin Arli

Der var ingen fremkaldelse af artisterne. Men det var vel også overflødigt, for publikum var mætte og tilfredse efter 40 minutters gedigent cirkus.             

klovn.gif (1460 bytes)

21. oktober 2017

DET SKER I PARIS   -- En nyöppnad teater:  13EME ART  presenterar  THOMAS MONCKTON, akrobat, komiker, mim, contortionist -  i sitt program   THE PIANIST - där egentligen ingen musik spelas, men publiken ser ett antal muntra situationer där THOMAS MONCKTON med besvär tar sig in på scen för att börja sin koncert ...

Thom Monckton. Fotos stillet til rådighed af Théâtre Le 13 ème Art

Ödet/skæbnen /vill emellertid annorlunda och vi ser akrobatik på hög nivå förenat med en lustig mimik och contortion stunts.

Klädd i frack/kjole og hvidt/  för THOMAS MONCKTON en svår kamp med notblad, mikrofon och flygel - det är en burlesk föreställning, full av clown-stunts och oväntade akrobatiska situationer - inte minst när han från sin flygel skall springa över för att få fatt i en lyskrona som hänger ned från scenens tak.

Det är originellt - det är virtuost - det är komiskt och han strålar av spelglädje och energi, vilket allt gör att han får publikums sympati.

THOMAS MONCKTON från NEW ZEALAND, har uppträtt på många internationelle festivaler världen runt, efter att ha studerat bland annat på Mim-skolan JACQUES LECOQ, två år i PARIS. Sålunda en stor internationell artist som med bravur presenterar sin one-man-show, i en timme.

Standing ovation  - en show- väl värd att se!!

DET SKER I PARIS!!!

Se trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XsbdZUJI6I0

Se mer: www.thommonckton.net

Plats/Venue: 13EME ART, 2 avenue d'ITALIE, 75013   PARIS. Metro:  PLACE D'ITALIE.

Teater  13EME ART befinner sig inne i en stor shopping mall, endast 50 meter från Metron, det är något besvärligt att finna den, man går in i denna shopping mall och nedför en trappa.

........................................  reported by ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

20. oktober 2017

Benneweiskostumer m.v. til salg. Cirkus Benneweis havde i mange år premiereforestilling i Hillerød. Derfor er det spændende at der på Den nordsjællandske Samlerdag, der afholdes lørdag den 21/10 fra 10 til 16 i FrederiksborgCentret i Hillerød, er en stand, der sælger gamle kostumer mv. fra Benneweis. Der er mange forskellige kostumer - og nogle af dem er faktisk rigtig gamle (og måske også præget af mange års brug...).

Herudover er der næsten 100 andre stande med er kæmpe udbud af samle-effekter! Adressen er Milnersvej 39, 3400 Hillerød.

 klovn.gif (1460 bytes)

20. oktober 2017

Cirkus og artister i efterårsferien. I denne uge samt næste lørdag bringer jeg fotos og omtale af nogle af efterårsferiens mange aktiviteter.

Cirkusland i Slagelse. Jacob Boas Leitisstein skriver:

Cirkus Arenas vinterkvarter, Cirkusland i Slagelse, har traditionen tro haft åbent i skolernes efterårsferie. Omdrejningspunktet i Cirkusland er de mange forskellige forestillinger og shows, og dem var der også mange nye af i efterårsprogrammet. Derudover kan Cirkusland også byde på et stort legeland, en westernby, cirkusskole, cirkusmuseum og masser af cirkusdyr.

Høvding talende vandfald (Brian Behrendt) og Texas Jack. Alle fotos er taget af Jacob Boas Leitisstein.

Den første åbningsdag var godt besøgt, og fra starten af dagen var der shows på programmet. Første show var et westernshow, da parkens hovedtema, udover cirkus, fortsat er Det Vilde Vesten. Showet blev indledt af Høvding Talende Vandfald, der præsenterede det første westernnummer. Suzanne Berdino kom i manegen og viste flot hestedressur med i alt fire heste. Dernæst var det tid til Texas Jacks nummer med revolverjonglering og piskesmæld. Texas Jack kom herefter i selskab med klovnen Christian Folco, udklædt som indianer. Texas Jack optrådte også i Cirkusland i vinterferien.

Suzanne Berdino. Alle fotos er taget af Jacob Boas Leitisstein

De næste numre i westernshowet var hhv. Timm Delbosq og Daniel Koscik med heste, der både kunne tælle og spise ved et lille bord. Texas Jack viste derefter tricks med pisk og lasso. Det sidste nummer i westernshowet var med indianerpigerne Charmaine Berdino og Silvana Biasini med hestedressur.  

Næste show i rækken var søløveshowet. Normalt plejer det at være Cirkus Arenas egne søløver, som optræder, men i efterårsferien kunne Cirkusland præsentere et helt nyt søløveshow. Det var Steven Pedersen, der med sine to store søløver Teddy og Scoopy viste et flot show. Udover de sædvanlige tricks som f.eks. balance med bold, svømmede og hoppede søløverne også rundt i det store vandbassin. I showet fik en række børn også lov til at prøve og lave lidt tricks med søløverne.

Søløve bassinet og Steven Pedersens søløver

Efter ”Det store spisefrikvarter” var der børneshow på den lille scene i legelandet. Her kunne man opleve trylleri med Texas Jack og papegøjeshow med Daniel Koscik.

Cirkus Landino bød også på en ny forestilling i efterårsferien. Denne forestilling startede ud med et hula hop-nummer med Charmaine Berdino, der optrådte med lysende hula hop ringe. Herefter kom der dyr i manegen – nærmere bestemt dromedarer præsenteret af Timm Delbosq. Nummeret blev afsluttet med, at en pony og to lamaer også kom i manegen.

Klovnen Christian Folco, der for øvrigt også var med på Arenas grønlandsturné i starten af oktober, fordelte nu en række klokker i blandt publikum i logen. Herefter hjalp en pige Christian Folco med at styre alle klokkerne således, at der til sidst kom et lille stykke musik ud af det.

Christian Folco

Næste nummer var et gensyn fra Landino-forestillingen i sommerferien: fodjonglering med Silvana Biasini.

Silvana Biasini

Charmaine Berdino, der i år var nomineret til Årets Talentpris ved uddelingen af Den Danske Cirkuspris, viste også sit flotte hestenummer. Det var frihedsdressur, hvor hestene både stejlede og red rundt i manegen.

Charmaine Berdino

Efter dette nummer gik Christian Folco på jagt efter ”frivillige” publikummer. Det endte ud med klovneentreen, hvor de udvalgte personer sammen skal være et band.

Næstsidste nummer var også med i sommerudgaven af Cirkus Landino. Det var Duo Biasinis quick change og illusionsnummer. Forestillingen blev helt ekstraordinært afsluttet med Arenas egne elefanter. Det er nemlig sjældent, at elefanterne er hjemme i Slagelse, når Cirkusland holder åbent. Det nummer, publikum kunne opleve, var det samme som man har kunnet opleve i Cirkus Arenas 2017-forestilling. Elefanterne blev præsenteret af Rudi Althoff.

Rudi Althoff med de 3 Arena-elefanter. Klik her for at se flere af Jacobs billeder fra Cirkusland.

Udover de omtalte shows og forestillinger kunne man også fra mandag til fredag opleve et show med Motor Mille i Cirkusland.

Cirkusmuseet i Rold. Jacob Boas Leitisstein har sendt mig disse smartphonefotos fra museet, som har årets sidste åbningsdag søndag den 22. oktober. Derefter er der som tidligere år vinterlukket frem til 1. maj 2018.

På billedet tv. selve museet og midt for Miehe-familiens gamle ridehus. Stakittet er det berømte Moreno-stakit, som takket være Anders Enevigs indsats endte i Rold. Enevig var også en af initiativtagerne til at ridehuset blev reddet.

Fra museets udstilling.

Fra mangen i ridehuset, hvor børn kunne prøve lykken som artister.

Charlie og Binalto fra Cirkus 3 optrådte i Frederiksberg Centret. ”Deres Show er en rigtig flot gave til alle børn. Det er altid en fornøjelse når man ser CIRKUS 3 SHOW. Charlie & Binalto i får altid det gode humør frem,” skriver Per ”Mr. Sputnik” Krogh Petersen og fortsætter: ”Det er mig en stor fornøjelse at jeg nu kan vise jer de billeder & video som jeg tog. Må alle dine dage blive Cirkus & klovne dage”

Charlie og Binalto. Klik her for at se flere af Per ”Mr. Sputnik” Krogh Petersens fotos fra deres forestilling i Frederiksberg Centret.

Indkøbscentret Waves i Hundige bød på cirkusworkshop med Katja Enoch, Abdel Aziz, og klovnen Karla Kanon

Cirkusteltet på torvet i Waves, hvor der var workshop. Foto: Jacob Boas Leitisstein

klovn.gif (1460 bytes)

20. oktober 2017

Flying Superkids i TV. Lørdag d.21. oktober kan du se Flying Superkiods nyeste dokumentar på TV2 kl. 15:15. TV2 skriver:

I 2017 fejrer Flying Superkids 50 års jubilæum. Vi følger Sarah, Lukas og Caroline og ser, hvad der skal til for at blive en Superkid! Hos dem falder æblet ikke langt fra stammen. For deres forældre har nemlig selv været Superkids, da de var børn.

I gamle filmklip fra 1988 ser vi forældrene i aktion. De fortæller om forskellen på at være Flying Superkid i dag og dengang, de selv var på holdet. Lukas, som er en af de allerbedste Superkids, bliver stillet overfor den udfordring, om han - på en gammel trampolin - kan klare de samme spring, som hans far kunne for mange år siden.

Der er masser af nostalgi, når vi får et unikt indblik i, hvordan et ganske almindeligt gymnastikhold, der blev grundlagt i 1967, går hen og bliver en af Danmarks mest efterspurgte showsuccesser.

Klik her for at se en trailer for udsendelsen.

 klovn.gif (1460 bytes)

19. oktober 2017

En omvendt lommetyv. Den danske gentlemantyv Kenny Quinn har netop medvirket i det tyske TV-program VERSTEHEN SIE SPASS? som blev vist på den tyske kanal ARD – Das Erste fra kl. 20.15 – 23.30, lørdag aften d. 14.10.2017. Programmet blev set af ca. 4,5 million tv-seere.

Men Kenny skulle ikke stjæle. Tværtimod!

”I stedet for at stjæle fra publikum, så skulle jeg forklædt som security vagt putte diverse genstande i publikums lommer sammen med den tyske Blogger Joyce Ilg, som også er ny lokkedue i Verstehen Sie Spass?” fortæller Kenny Quinn. Optagelserne blev lavet over 2 timer, da publikum ankom til BAVARIA FILM STUDIOER i München, hvorfra programmet blev sendt. Optagelserne med Kenny blev klippet sammen, lige op til de skulle sendes ca. kl. 22. På de 2 time var der mange, der blev filmet, og de kunne til deres overraskelse finde alt muligt i deres lommer, lige fra bh’er, kørekort, håndjern, mini-bananer til to ”Fake” joints.  Til stor morskab, ikke mindst publikum i studiet. Klik her for at se det ca. 3 minutter lange klip med Kenny Quinn.

Som tidligere nævnt her på siden er Kenny Quinn fra 10. november til 9. december med i Cabaret Candy Clubs shows i Malmö og Helsingborg. Her er det dog hans normale entre som showlommetyv, publikum kan glæde sig til. 

Fra 15. til 31. december medvirker Kenny Quinn og fru Joan i Bonner Weihnachts Circus i Bonn. Det tyske julecirkus byder ud over Kenny også på en perlerække af andre topartister. Forestillingen er sammensat af Louis Knie Snr. Se nærmere på www.bonner-weihnachtscircus.de

 klovn.gif (1460 bytes)

18. oktober 2017

DET SKER I PARIS --  en helt ny teater: 13EME ART - har nyligen öppnat i Paris - den presenterar en mångfald av olika föreställningar: teater, humor-stand-up, dans, cirkus, således en rik program-sättning med musik, talad teater, visuella produktioner. Detta må vara glädjande då man haft en svacka, också på grund av sviktande publik-underlag då folk har tvekat att gå ut - efter diverse attentat. 

13EME ART presenterar nu CIRQUE ELOIZE med föreställningen CIRKOPOLIS. En ny-cirkus från QUEBEC, CANADA, vilken sedan 20 år turnerar med ett fantastiskt program: 2 akrobater skapar munterhet i salen, redan innan ridån går upp, de fungerar som paus-clowner - regi och scenografi av JEANNOT PAINCHAUD, vilken har integrerat video-effekter och fått fram original - musik.

Fotos stillet til rådighed af Théâtre Le 13 ème Art

Hela truppen, 14 akrobater, behärskar dans, teater och akrobatik på hög nivå, hela denna show är genomtänkt för att förmedla poesi, fantasi och många muntra inslag /islæt/.

Artisterna är stilfullt kostymerade, i samma grå nyans, vilket man sällan ser bland ny-cirkus-artister, och i snabbt tempo får man se:

CYR WHEEL / i två varianter, en enkel och sedan en dubbel version/,  trapets, vertikal-rep, trampolin, formations-jonglering och en mycket skicklig diabolo-jonglør.

En fantastisk show som kan framföras för all publik. En standing ovation var helt på sin plats - detta är väl värt att se.

DET SKER I PARIS!!!

Klik her for at se trailer:

Plats/Venue:  13EME ART, 2 avenue d'Italie, 75013 PARIS. Metro: PLACE D'ITALIE.

Teatern befinner sig inne i en stor shopping mall, 50 meter från Metron, något besvärlig att finna.

....................................  reported by ZARRO ZARRO.

 klovn.gif (1460 bytes)

15. oktober 2017

Ved omtalen 10. oktober at den nye svenske film Vilken jävla cirkus skrev jeg, at nogle heste i frihedsdressur tilhørte Adriana Folco og at at hundene tilhørte Peter Igen. Carmen Rhodin har rettet mig: de heste, der er med, tilhører Franziska Micheletty Folco, og hundene tilhører Peter Taylor Balder. Og Carmen ved det: det var hende som hjalp filmfolkene med at finde artister mv. Carmens søn Trolle (Trolle III) medvirker i filmen som ildslugeren Sergio.

 klovn.gif (1460 bytes)

13. oktober 2017

Supplement til nyhedssidens oversigt 6. oktober over cirkus m.v. i efterårsferien:

Cirkus Aroma besøger Grenå onsdag d. 18. til fredag. 20. oktober med forestillinger hver dag kl. 13 & 15 på Grenå Torv.  I omtalen hedder det: 

Oplev mesterlig tempojonglering med & uden ild! Trylleri og publikumsinddragende gags, for store & små samt meget, meget mere. Mellem forestillingerne er der CIRKUS AROMA LEGEPLADS, hvor man kan afprøve sine færdigheder som cirkusartist.

 klovn.gif (1460 bytes)

10. oktober 2017

Vilken jävla cirkus er titlen på en ny svensk film, som har premiere i de svenske biografer den 20. oktober. Filmen er instrueret af Helena Bergström, og dele af den er optaget i det svenske cirkus Brazil Jack. En del scener i filmen er indspillet med artister og dressører som stand in. To luftnumre udføres således af Uve Jansson, som arbejder for Cirque du Soleil. Nogle heste i frihedsdressur tilhører Franziska Micheletty Folco. Et linedansernummer udføres af klovnen Bubi Ernestos barnebarn Ofelia. Hundene tilhører Peter Taylor Balder. Trolle Rhodin (Trolle III) medvirker i filmen som ildslugeren Sergio.

Handling:

Hugo (Gustav Lindh) har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek Agnes (Evin Ahmad). Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort och kör omkull. Hugo faller handlöst mot marken, svimmar av, och vaknar upp på det mest udda ställe – i en cirkusvagn! Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall (Tomas von Brömssen). En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen. En kock (Vanna Rosenberg) som inte kan laga mat, en clown (Johan Widerberg) som är mer arg än glad och… vackra, mystiska Anna (Molly Nutley). Vem är hon? Vad är det för hemlighet hon döljer? Långsamt öppnas dörren till ett nytt och annorlunda liv. Men vågar Hugo ta steget? VILKEN JÄVLA CIRKUS är en varm, känsloladdad och underhållande film där vardagslivet ställs på ända och karaktärerna tvingas kliva ur sina komfortzoner. En film i sann feelgood-anda om hopp och kärlek, att våga släppa taget och vinna allt.

I rollerna: Gustav Lindh (Springfloden), Molly Nutley (Saknad), Tomas von Brömssen (Känn ingen sorg), Aliette Opheim (Svartsjön), Johan Widerberg (En man som heter Ove), Evin Ahmad (Blå ögon), Vanna Rosenberg (Hur många kramar finns det i världen), Trolle Rhodin, Marta Oldenburg, Agneta Ehrenswärd, Lukas Wojcik, Livia Millhagen, Reuben Sallmander, Charlie Gustafsson.

Manus & regi: Helena Bergström, vars senaste film En underbar jävla jul (på dansk: En forbandet god jul), var den mest sedda svenska filmen på biograferna 2015.

 klovn.gif (1460 bytes)

9. oktober 2017

Benny Schumann show i Broen shopping i Esbjerg 08.10.17. Finn Stendevad så forestillingen og skriver:

Benny Schumann var som sædvanlig i fin fin form. Han lavede alle sine små finurligheder, som de små tryllekunster med tørklæder osv. Men aldrig forfalder han til rutine. Alle numre er altid drejet lidt, så der er nye vinklinger i dem. Han havde også sine dukker med, lavede sine gode balancer med spisekniv, sko osv.

   

Benny Schumann. Foto: Finn Stendevad

Forestillingen varede en halv time. Bagefter brugte han yderligere en halv time med børn, han kaldte op på scenen og fik dem til at balancere med roterende tallerkner osv.

Som sædvanlig både charmerende og kærligt. Børnene nød det. Gedigen underholdning på et støjende centertorv.

 klovn.gif (1460 bytes)

8. oktober 2017

DET SKER I PARIS  --  många muntra, intressanta och spännande föreställningar –  nu i begynnelsen av säsongen  presenterar THEATRE CLAVEL  en omväxlande, trevlig och komisk show med PIERRE FATUS –  en sann multi-artist som behärskar en stor repertoire: komedi, musik, dans, akrobatik, mim, trolleri och jonglering  - och han utför komiska sketcher på unicycle/monocykel.

Pierre Fatus. Alle fotos stillet til rådighed af artisten.

Han gör entré på en mini-mini trampcykel, excellerar i att spela saxofon, också en mini-variant av detta instrument, elektrisk gitarr, mun-harmonika och concertina - ett klassiskt instrument bland clowner.

Flera korta effekter med trolleri och en rutin med jonglering av tre bollar/Kaskade, klassisk jonglering säkert och rutinerat utfört. Med flera dans-akrobatiska inslag/islæt/  visar han en perfekt kropps-kontroll, och flera sketcher med och på monocykel, inklusive audience participation/ interaction med publikum. Exit - liksom entré på den mini-mini-lilla två-hjuliga cykeln!!

Hela PIERRE FATUS show utstrålar glädje av och för att uppträda - hans performance är sevärd och jag kan gratulera de åskådare/tilskuere/ som hade funnit vägen till THEATRE CLAVEL - och beklaga dem som missat detta fina program - alltför få personer i salen.

DET SKER I PARIS!!!

Plats/venue: Theatre CLAVEL, 3 rue CLAVEL, 750019 Paris. Metro: PYRÉNÉES.

Se video clip på https://www.youtube.com/watch?v=LaEIiPXkAtQ&feature=youtu.be

Website: http://www.fatuscircus.com/

........................   reported by ZARRO ZARRO.

klovn.gif (1460 bytes)

6. oktober 2017

Cirkus i efterårsferien. I skolernes efterårsferie kan du mange steder i landet opleve cirkus og artister i butikscentre m.v.

Her er en oversigt over de arrangementer, jeg kender:

I Jylland

Kolding Storcenter får besøg af Cirkus Arena fra mandag d. 16. oktober til og med lørdag d. 22. oktober. Forestillinger i manegen på Store Torv alle dagene kl. 11, 13 og 15. Fri entré.

Laura Berdino med ponyer. Arkivfoto fra 2016. Foto: Jacob Boas Leitisstein

I Bytorv Horsens har Cirkus Mascot har forestillinger i dagene 16. til 21. oktober. Mandag til fredag kl. 11, 13 og 15:30., lørdag kl. 11 og 13. Fri entré.

De ca. 30 minutter lange forestillinger byder på klovnen Gulio, dels med solorepriser og dels sammen med datteren Juliya. Husik optræder jonglering. Som rosinen i pølseenden byder forestillingen på Marianne Deleurans pudler.

Gulio med datteren Juliya

Katja Schumanns Cirkusgård på Vrenstedvej 287 i Løkken er der fra lørdag den 14. oktober til og med søndag den 22. oktober forestilling hver dag kl. 16. Entré.

Katja Schumann. Foto: Jens Chr. Sørensen

I Broen Shopping i Esbjerg giver Cirkus Big forestillinger mandag d. 16 - fredag d. 20. oktober kl. 13 og 16. Der er lagt op til grin, gys og gas, når klovnen Benjamin alias Mr. Big og klovnen Knud slår deres egne verdensrekorder på stribe. Her er trylleri, musik, jonglering, dans, gøgl og artisteri i tilbagelænet komisk stil.

Det Flyvende Kuffertcirkus optræder

Man. d. 16. oktober kl. 10. (Entré: 50 kr.): Ulstrup Bibliotek, Hovedgaden 60, Ulstrup

Man. d. 16. oktober kl. 14. (Entré: 50 kr.): Hammel Bibliotek, Dalvej 1, Hammel

Tir. d. 17. oktober kl. 10. (Gratis billetter fra tir. 10/10): Tarm Bibliotek, Engvej 2, Tarm

Tir. d. 17. oktober kl. 14. (Gratis billetter fra tir. 10/10): Videbæk Bibliotek, Fischersvej 6, Videbæk   

Det Flyvende Kuffertcirkus byder på jonglering, balance og en lille smule magi. Efterfølgende undervisning for børn og barnlige sjæle.

I Dråby ved Ebeltoft er der BørneCafé med Cirkus Flik-Flak onsdag 18. oktober kl. 11-16.30 i Dråby Kirke, Dråby Søvej 2A, Ebeltoft. Børn fra 7 år og opefter kan komme i cirkuslære for en dag. Cirkusdagen afsluttes med en kort gudstjeneste, hvor de børn, som har været i cirkuslære, sammen med cirkusartisterne fra Flik-Flak får mulighed for at vise noget af alt det, de har lært i løbet af cirkusdagen. Tilmelding nødvendig senest to dage før på kirkekontoret, tlf. 86341674 eller på e-mail: ebeltoft.sogn@km.dk mærket: tilmelding til cirkusdag. Deltagelse er gratis

I København og andre steder på Sjælland

Cirkusmuseet i Hvidovre kan du fra 16.-20. oktober hver dag kl. 11 møde artisten og klovnen Benny Schumann med hans 50 års jubilæumsshow som soloartist. Glæd dig til et forrygende show med highlights fra Bennys fantastiske karriere.

Benny Schumann. Arkivfoto fra optræden på International Cirkusdag 2015

Efter showet er der Cirkusleg fra kl.12.30-14.30 i Fægtesalen, hvor museets artist står klar til at guide børn og voksne gennem trapezer, liner og alverdens jongleringsudstyr.

På selve museet kan gæsterne gå på opdagelse i den spændende cirkusudstilling med en Skattejagt eller Cirkusquiz under armen. Undervejs er der mulighed for at klæde sig ud som bl.a. klovn og cirkusprinsesse og prøve en ægte line og trapez.

Derudover kan du slå dig løs på museets Kreative Værksted, der har åbent fra d. 16.-20. okt. kl. 11.30-15. Her er alle remedier til rådighed, hvad end du vil lave en cirkuskollage, en hat, en klovnemaske eller noget helt andet.

Billetter til showet med Benny Schumann kan reserveres på info@cirkusmuseet.dk og koster 50 kr. for voksne, mens det er gratis for børn i følge med voksne samt for medlemmer af Danske Cirkusvenner. Billetten giver adgang til alle aktiviteterne på museet. Reservationen er først gældende, når der er modtaget en bekræftelse sendt af museet

City 2 i Høje Taastrup. Cirkus Bella Donna i optræder i fra 14. – 22. oktober. Hver dag er der workshops samt cirkusforestillinger kl. 12 og 15, hvor børnene har mulighed for at være med i forestillingen. City 2 skriver:

Tag familien i hånden og få den fedeste efterårsferie – kom til Cirkus i City2. Her kan du hver dag opleve ’stur, stur nummer’ fra Cirkus Bella Donna på Torvet, samt købe byens bedste feriebillet med masser af fede ‘gaver’ i Informationen (i perioden 14/10-22/10).

Kom og få en skøn cirkusoplevelse med masser af aktiviteter og få hjælp og vejledning af 3 cirkus instruktører. Børnene kan prøve alt lige fra jonglering, linedans/balancegang, rola-bolaer, ethjulet cykel, hulahopringe, stylter, akrobatik og klovneri. Er der mon en cirkusartist gemt i dig?

Hver dag vil der være cirkusforestilling kl. 12 og 15, hvor børnene har mulighed for at være med i forestillingen. Der er et begrænset antal pladser i cirkusteltet, så det er først til mølle.

Entré til Cirkusland koster 25,- for børn (eller via feriebillet) og gratis for voksne ifølge med børn. Cirkuslandet er for børn t.o.m. 12 år.

City 2’s cirkusland er placeret der, hvor der for mange år siden var et lille tivoli. Arkivfoto fra 2016

Frederiksberg Centret. Fra 14. til 22. oktober er der hver dag kl. 12 og 14 klovneshow med Charlie & Binalto. Fri entré.

Børnene elsker Charlie og Binaltos lagkageentre

Cirkusland i Årslev ved Slagelse. Der er åbent hver dag fra 10 til 16 i dagene 14. til 22. oktober. Du kan bl.a. opleve cirkusforestilling, søløveshow, westernshow og børneunderholdning. Blandt de optrædende er klovnen Christian Folco, søløvedomptøren Steven Pedersen og wild west artisten Texas Jack. Parkchefen Suzanne Berdino viser heste i frihedsdressur og hendes mand Daniel Koscik sin papegøje. En af Suzannes døtre, Charmaine Berdino, viser sit flotte hestenummer. Entré.

Charmaine Berdino var en af de tre artister, der i år var nomineret til Den Danske Cirkuspris’ talentpris. Et klart kvalitetsstempel, selv om prisen gik til en anden. Foto: Rud Kofoed

Christian Folco er nevø til Cirkus Arenas husklovn Jimmy Folco og rejste hele sin barndom rundt med Arena sammen med sine forældre og søsteren Edith.

Steven Pedersens nummer er bl.a. er kendt fra dvd’en Dyrene i cirkus. I 1994 optrådte han i Cirkus Arena og i 2003 og 2005 hos Cirkus Benneweis. I 2006 mødte danskerne ham både i Benny Schumanns minicirkus, hvor han også har været senere, og i Cirkus Kenny i Odense. Det er derfra optagelserne til Dyrene i cirkus stammer.

Texas Jack var også i Cirkusland i vinterferien. I 2007 og 2008 turnerede han med Cirkus Baldoni.

klovn.gif (1460 bytes)

5. oktober 2017

Det svenske cirkusakademis kommende arrangementer. I den resterende del af året er der følgende arrangementer, som også danske, norske og finske cirkusvenner er velkomne til at deltage i. For danske cirkusvenner er ikke mindst arrangementet i Malmø den 18. november interessant, da man møder både Freddi Steckel og senere i kabaretforestillingen Kenny Quinn. Send mig en e-mail, hvis du vil høre nærmere om dette arrangement, som kræver særskilt tilmelding.

11 november 2017: Arkivens Dag med ”öppet hus” kl. 13.30 – 16.00 i Cirkusarkivet, Stopvägen 123 i Bromma.

18 november 2017: besöker vi Malmö, där eftermiddagens gäst FREDDI STECKEL

intervjuas av Johan Vinberg. Därefter kommer vi att se cirkusvännen och artisten

Albin Ganovic’s nya föreställning ”Ohlala” med Cabaret Candy Club. Utdelning av Cirkusakademiens eftertraktade pris ÅRETS CHARLIE 2017 skall ske under kvällsprogrammet!

Ved arrangementet i Malmø kan du blandt andet opleve et talkshow med Freddi Steckel med Johan Vinberg som vært. I cabaretforstillingen medvirker den danske gentlemantyv Kenny Quinn, som danskerne senest oplevede i Cirkus Dannebrog i 2009 og ved Aarhus Festuge i 2012. Cabaretten byder tillige på Duo Hand2Stand samt Albin Ganovic og hans Candy Boys og Candy Girls.

16 december 2017: Stockholm, där eftermiddagens program kommer att handla om humor i cirkus och bl.a. Charlie Chaplin.

klovn.gif (1460 bytes)

4. oktober 2017

DET SKER I PARIS ---  nu begynner höst/efterår/ och vintersäsongen där det som alltid blir ett antal goda föreställningar att se … TEATER LES FEUX DE LA RAMPE  presenterar en utmärkt MAGIC COMIC SHOW, iscensatt av  CLEMENT NASLIN, med ILLUSIONNISTEN GUS som suverän performer.

THEATRE LES FEUX DE LA RAMPE är perfekt för denna intima show, plats för 150 personer, inredd med röda stolar i bästa teater-traditions-stil, men dock modern med alla strålkastare skruvade i det svarta taket.

LES FEUX DE LA RAMPE är belägen i ett synnerligen livligt kvarter, fullt med turister men även lokala.

GUS är flott och elegant klädd i blått: skjorta, byxor, väst och jacka - allt matchar.

Denna show börjar och slutar med ett inslag/islæt/ med video, där GUS figurerar i ett komiskt sammanhang. En viktig intressepunkt är att GUS behärskar både eleganta manipulationer med kort och en originell komik - han excellerar både i en munter scen med vinflaskorna och glas som skiftar plats ­ och en förrykande presentation av spelkort, vilka tycks komma från … luften!!

   

Alle fotos stillet til rådighed af Gus. Design: TROIKA, Photo: Laurent PONS

Audience participation/ interaction med publiken utföres med stor takt och humor, så att de medverkande från publikum har lika festligt som dem i salen - viktigt att ALLA har en munter upplevelse!

GUS har stor spelglädje - vilken överföres till salen och dess publik.

EN STORARTAD SHOW - den kraftiga applåden var välförtjänt!!

GUS uppträder dels på teatrar, dels vid special events.

   

DET SKER I PARIS!!!

Venue:  THEATRE LES FEUX DE LA RAMPE, 2 rue SAULNIER, 75009 PARIS, METRO:  Grands Boulevards eller  CADET.

Se mer: https://gusillusionniste.com/ (på franska, men man kan se Google-translation)

....................................  reported by  ZARRO ZARRO.

klovn.gif (1460 bytes)

29. september 2017

CIRKUSLAND ÅBNER MED HELT NYT PROGRAM I EFTERÅRSFERIEN

Cirkusland skriver:

Få en familieoplevelse udover det sædvanlige, når Cirkusland i Slagelse åbner dørene op for mange nye shows i efterårsferien fra den 14. til den 22. oktober - alle dage fra kl. 10-16.

Nye shows i efteråret 2017

”I Cirkusland lægger vi alle kræfter i, at et besøg altid skal byde på nye eventyr. I efterårsferien glæder vi os til at få besøg af helt nye elefantastiske artister”, fortæller parkchef Suzanne Berdino.

Ud over at være parkchef præsenterer Suzanne Berdino bl.a. heste i frihedsdressur i cirkusforestillingen i Cirkusland. Pressefoto fra Cirkusland

Motor Mille, kendt fra Ramasjang, gæster Cirkusland alle hverdage, hvor hun optræder med sit helt eget show fra mandag til fredag kl. 11.

Motor Mille. Pressefoto fra Cirkusland

I dagens løb vil der også være mulighed for at opleve en række helt unikke cirkusshows. Herunder særlige børneshows, papegøjeshows, westernshows med bl.a. Texas Jack, samt en vaskeægte cirkusforestilling med Cirkuslands egne cirkusartister og dyr. I denne forestilling kan du desuden møde vores nye klovn Christian Folco.

   

Tv: Texas Jack. Th: Christian Folco. Pressefotos fra Cirkusland

Du kan også opleve et helt nyt søløveshow, når vi får besøg af den berømte søløvetræner Steven Pedersen, der optræder sammen med sine to søløver Scoopy og Teddy.

Steven Pedersen og en af hans søløver. Pressefoto fra Cirkusland

I vores manege og stalde kan du udover vores mange dyr møde noget helt særligt - nemlig vores tre afrikanske elefanter Lara, Djungla og Jenny, som er hjemme i Cirkusland efter en fantastisk cirkussæson med Cirkus Arena rundt i hele Danmark.

Cirkus Arenas elefanter. Pressefoto fra Cirkusland

En verden af sjov og oplevelser for hele familien

Oplev duften af savsmuld, dyr og sprøde popcorn sammensat med et væld af oplevelser. Hele dagen har I mulighed for sammen at gå på opdagelse i vores cirkuspark og komme tættere på cirkuslivet. Mærk stemningen fra Det Vilde Vesten i vores westernby og mød vores cowboys og indianere, der går frit omkring i parken. Prøv kræfter med guldgravning, bueskydning og ponyridning. Alle aktiviteter og shows er gratis, når entreen er betalt, så der opstår ingen uventede udgifter.

Cirkuspark i al slags vejr

Cirkusland har både aktiviteter udendørs og indendørs. Temaparken byder på stalde, indendørsmanege, vores helt egen cirkusudstilling med både antikke og nyere cirkusting, et 500.000 liters søløvebassin, festlokaler, cirkusskole, vognpark samt vores store indendørsområde med alt fra minigolf, til bistro og showscene. Prøv bl.a. vores antikke karrusel, kør en tur med vores lille tog, tag en tur i luftgyngerne eller afprøv din balance og gå på vandet i vores nye waterballs. 

Praktisk info om Cirkusland i Slagelse

Adresse er Cirkusland, Årslevvej 6, 4200 Slagelse.

Entrébillet pr. person 119 kr. Familieentrébillet 4 personer 396 kr. Gratis entré for børn under 90 cm.

Når entréen er betalt er alle shows, forlystelser, aktiviteter samt parkering gratis.

Se mere om dagsprogrammet på Cirkuslands Facebook-side eller www.cirkusland.dk               

***

Ved opdateringen 7. oktober bringer jeg en samlet oversigt over cirkus- og artistoptræden i efterårsferien. Men du kan allerede nu se nærmere i Cirkuskalenderen.

 klovn.gif (1460 bytes)

28. september 2017

Bonbon og Tiina til München. Det dansk/finske klonepar Bonbon og Tiina er blandt de optrædende i det kommende februar-program i Cirkus Krone i cirkusbygningen i München. Blandt februar-programmes øvrigt numre er Pablo og Victoria Garcia med deres raket, kendt fra Cirkus Arena 2001 samt Cirkus Dannebrog 2008 og 2014.

 klovn.gif (1460 bytes)

25. september 2017

Et dødsfald: jongløren Picaso Jr. Den fremragende jonglør Picaso Jr. afgik ved døden den 24. september. Hans borgerlige navn var Francisco Tebar, og han var født i Madrid 23. oktober 1969.  Hans far var også en berømt jonglør, kendt som El Gran Picaso. El Gran Picaso var vist nok den første, som fandt på at jonglere med bordtennisbolde med munden. Et trick, som Picaso Jr. også mestrede til perfektion. Han kunne tillige jonglere med boldene på et bordtennisbat samt jonglere med tallerkener.

Picaso Jr. i Zirkus Nemo 2017. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Oprindelig ville Francisco ikke have været jonglør, og han læste økonomi ved Universitetet i Valencia.  Men et cirkusbesøg medens hans aftjente sin værnepligt vakte hans interesse for cirkuslivet, og han genoptog den træning med at jonglere, som hans far havde givet ham som barn. I 1996 fik han sin jonglørdebut i Benidorm Palace i Alicante, og derefter tog karrieren fat. I Skandinavien så vi ham første gang i 2001 hos svenske Cirkus Scott. Året efter fik han en sølvklovn i Monte Carlo. I 2008 og 2012 turnerede han med Cirkus Arena, og i 2013 og 2017 med Zirkus Nemo. For nogle år siden var han alvorligt syg, men de, som i år oplevede ham i Zirkus Nemo, oplevede ham med sprudlende energi og formidabel udstråling.

I sin omtale af årets forestilling skrev Rud Kofoed:

”Den spanske jonglør Picaso Jr. kan få sine bolde og tallerkener til at gøre, hvad han beder dem om. Nu lever især boldene også i farezonen, for dem ordner han med mundkraft, mens tallerkenerne lever et udsvævende liv over publikums hoveder. Det er så elegant og charmerende afleveret, at man fornemmer det smækfyldte telts totale overgivelse. Cirkuslivets Picaso matcher på den måde kunstnerverdenens.

Picaso Jr. er søn af den legendariske jonglør El Gran Picaso, der også har oplært ham. Fanden forstå, at Junior knapt turde gøre sin entre i manegen efter sin berømte far, for han har i den grad arvet hans talent og lært hans færdigheder til perfektion. Men det siger noget om respekten for faget.

Jeg overværede, da Junior scorede en sølvklovn den mest prestigefyldte internationale cirkusfestival i Monte-Carlo i 2002. Han er ikke blevet dårligere – tværtimod! Han var første gang i Nemo i 2013 – efter tilløbet i Cirkus Arena i 2008 og 2012. Det er ikke overraskende, at der skal mere end en almindelig kaminhylde til at rumme alle de priser, han har vundet.”

Picaso Jr. i Zirkus Nemo 2017. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Ufatteligt trist, at denne verdensstjerne er gået bort kun få uger efter, at publikum i Odense oplevede ham ved årets sidste forestillinger i Zirkus Nemo. I 2018 skulle han bl.a. have optrådt i Cirkus Jesper i Kristiansand Dyrepark i Norge, og i 2019 skulle han for tredje gang have turneret i Danmark med Zirkus Nemo. Men sådan skulle det altså ikke gå.

Fra Zirkus Nemo skriver Søen Østergaard, Lisbet og Laura:

”Vi er i dybt chok. Vi har netop fået at vide, at vores elskede og gode ven Paco Picaso Jr. pludselig er død. Det er uvirkeligt for os. Vi har lige sagt på gensyn til ham efter endt sæson, hvor Paco kørte hjem til familien i Spanien og vi kunne glæde os til, at han kom tilbage til os i 2019. Paco var et vidunderlig menneske, der var fyldt med varme, humor og energi og ikke mindst en fuldstændig uovertruffen artist. Vi sender vores dybeste medfølelse og kærlighed til hans kone og børn. Savnet er ubærligt.”

 klovn.gif (1460 bytes)

25. september 2017

Cirkus Arena på Grønland: Cirkus Arena har nu offentliggjort det fulde program for forestillingerne på Grønland i dagene 1. til 5. oktober:

"Vi har sammensat en rigtig god forestilling, så publikum kan godt glæde sig. Der bliver noget for alle", fortæller cirkusdirektør Benny Berdino, der selv præsenterer forestillingen.

De medvirkende er

Fodantipode-artisten Silvana Biasini

Quick-change med Silvana og hendes mand Claude

Klovnen Christian Folco

Miss Elena (Yelena Larkina) med hula hop.

Jongløren Kris Kremo

Diabolojongløren Damian Pranay

Patrick og Oliver Berdino med deres kaskadørnummer/ bordnummer.

Klovnerne Martino og Co (Martin og Bettina Arli).

Ænder fremført af Daniel Koscik

klovn.gif (1460 bytes) 

22. september 2017

Stående applaus til Benny Schumann. Der var stående applaus til Benny Schumann, da Wallmans den 20. september havde gallapremiere på showet Entourage, hvor det ene spektakulære shownummer fulgt efter det andet som perler på en snor. Et show, der helt klart er til de 6 stjerner, som er det maksimale en anmelder kan give. Showet spiller i Cirkusbygningen i København frem til midten af juni 2018 med forestillinger hver torsdag, fredag og lørdag. I november og december tillige forestilling om onsdagen.

Foto stillet til rådighed af Wallmans

Det er i år 50 år siden, at Benny Schumann havde sin debut som tallerkenjonglør. Det var i i Cirkus Schumann i Cirkusbygningen, som han forlod efter sæsonens afslutning for de næste 10 år at rejse verden rundt med sit tallerkennummer under artistnavnet Ric Benny.

Det var med stolthed, at Wallmans-direktøren Dorthe Fryd Ekelin bød Benny tilbage til bygningen efter 50 års fravær.

Bennys entre startede med lidt filmklip fra hans barndom i Cirkusbygningen.

   

En ung Benny Schumann. Smartphonefotos

Dernæst kom Benny ind fra døren til venstre for scenen og viste først tallerkenspin og derefter på scenen tricket, hvor han går i spagat, medens han balancerer en sko på panden.

   

Smartphonefotos

Dernæst kom selve det elegante tallerkennummer med de 6 spinnende og 6 snurrende tallerkener. Som den eneste af aftenens optrædende blev Benny belønnet med stående applaus. Min sidedame nægte at tro mig, da jeg fortalte at Benny var 72 år og dermed aldersmæssigt kunne være far eller bedstefar til en stor del af de øvrige medvirkende.

Smartphonefoto

I pausen efter nummeret gik Benny rundt blandt publikum, der selv fik lov til at prøve lykken som tallerkenspinnere.

Smartphonefoto

Forestillingen bød også med et gensyn med polske Duo Creative, der i sommer for deres nummer i Wallmans’ 2016/17 show var et af de 3 artistnumre, der blev nomineret til prisen som årets bedste. Et klart kvalitetsstempel til både dem og Wallmans, selv om prisen gik til et andet nummer. I Entourage-forestillingen viste de en flot entre i strapater. Forud for tiden hos Wallmans har de to dygtige artister bl.a. optrådt i Great Yarmouth Hippodrome Cirkus i England og på Caesar Palace i Las Vegas.

Duo Creative. Smartphonefoto

Aftenens tredje artistnummer var finske Veera Kaijanen, som tidligere bl.a. har turneret med Cirque du Soleil. Hos Wallmans viser hun et linenummer, hvor linen er spændt ud over hele salens laveste sektion, se foto. Af hensyn til publikum under linen bruger hun sikkerhedslounge.

Veera Kaijanen. Smartphonefoto

Ud over de tre artistnumre byder showet på dygtige unge dansere og sangere med hyldest til stjerner som Leonard Cohen, George Michael, Prince, David Bowie og Madonna. Der er ingen tvivl om, at ikke blot premierepublikummet, men også de titusindvis af gæster, som ser showet i de kommende 9 måneder, vil føle at de har haft en pragtfuld aften hos Wallmans.

 klovn.gif (1460 bytes)

22. september 2017

”Sikke et cirkus” er titlen på en dansk familiefilm, som har biografpremiere 5. oktober og forinden forpremiere i en række biografer. I pressematerialet hedder det:

I cirkus er alt, som det plejer. En hyggelig rodebutik med plads til magi og voksne, der gider lege. Cirkusbarnet Ramona elsker livet i og uden for manegen og ikke mindst sin brogede cirkus familie. Men et spor i sneen og en række mystiske hændelser forstyrrer hendes verdensorden. Nogen holder øje med hende. Men hvorfor? Samtidig begynder hendes elskede far, Cirkusdirektør Kaj, at opføre sig underligt. Han er bange for at blive overhalet af det konkurrerende Cirkus Suverænum og kræver det umulige af sine omgivelser. Da Ramona med hjælp fra alle sine venner kommer på sporet af sin efterfølger, bliver en stor hemmelighed afsløret. En hemmelighed som vil ændre Ramonas liv for altid…

”Sikke et cirkus” har mange af de kendte og elskede ansigter fra Cirkus Summarum på rollelisten – Rasmus Bjerg i rollen som Cirkusdirektør Kaj, Signe Lindkvist, Kristian Gintberg, Rosa Gjerluff Nyholm som Rosa, Mikkel Lomborg som Hr. Skæg, Mille Gori som Motor Mille, Mads Geertsen som Onkel Reje og Søren Hauch-Fausbøll. Derudover medvirker også en række børn - bl.a. Viola Martinsen som Ramona og Ernst Jannerup Gjesing som Ernst. Elefanten Ramboline, som de sidste par år har turneret med Cirkus Trapez, er også med i forestillingen.

 klovn.gif (1460 bytes)

21. september 2017

Det historiske hjørne. Annie Get Your Gun – teater eller virkelighed? Irving Berlins Annie Get Your Gun er en af historiens mest populære musicals. Ørehængeren There’s no business like show business er en fast del af cirkusorkestrenes repertoire. Forestillingen spillede mere end 1.000 gange i træk på Broadway, da den kom frem. Den har også begejstret publikum i Danmark, hvor den har været sat op mange gange. Netop i dag er der premiere på endnu en opsætning, denne gang på Det Ny Teater med Maria Lucia i hovedrollen. I forestillingen møder man den slagfærdige bondepige Annie, der er kendt for sin beskidte mund og sine evner med en riffel. Da Buffalo Bills Wild West Show melder sin ankomst, beslutter hun sig for at udfordre truppens stjerne, Frank Butler, i en skydekonkurrence. Annie skyder sig til sejren og til optagelse i truppen. Hun forelsker sig i Frank Butler, og kæresteparret optræder sammen, således at hun står pænt i baggrunden og er showets nummer to, indtil en skæbnesvanger aften, hvor Buffalo Bill vælger at sætte Annie øverst på plakaten. Frank bliver rasende, aflyser deres forestående bryllup og melder sig under fanerne hos konkurrenten, Pawnee Bill. Annie fortsætter hos Buffalo Bill og drager på turne i Europa. Da holdet vender tilbage til Amerika, er Buffalo Bills pengekasse tom. Det er Pawnee Bills også, så de to rivaler slår pjalterne sammen og genforener dermed Annie og Frank, der må konstatere, at gammel kærlighed aldrig ruster og at There’s no business like show business!

Filmversionen af Annnie Get Your Gun har været vist flere gange i TV.

Den virkelige Annie blev født 13. august 1860 i en skovhuggerhytte i Darke Country, Ohio, USA. Hun var døbt Phoebe Anne Oakley Moozee og begyndte i en alder af 9 år at skyde med riffel. Efter faderens død skaffede hun indtægter til familien ved at gå på jagt, både som skytte og ved at sætte fælder. Jagtbyttet blev solgt på det lokale marked. Hun blev kendt som en fremragende skytte. Da Annie var 15 år gammel, optrådte en trup professionelle riffelskytter på Cincinnatti Opera House. Annie meldte sig til en konkurrence og vandt over den kendte kunstskytte Frank Butler. Parret forelskede sig og blev gift et år senere. I begyndelsen optrådte de sammen i forskellige varieteer, altid med Annie som topstjernen. Efter et par år stoppede Frank Butler som skytte og arbejdede herefter alene som manager og assistent for Annie.

En af Ann Oaklys rifler.

Da hun skulle vælge et kunstnernavn, valgt hun familienavnet Oakley og blev herefter kendt som Annie Oakley. I 1884 arbejdede Frank Butler og Annie Oakley for Sells Brothers Cirkus, hvor Annie udviklede det trick, som hun blev mest kendt for: Frank Butler kastede farvede glaskugler i luften, som Annie ramte med stor træfsikkerhed fra ryggen af en galoperende hest (se billedet).

Da Sells Brothers Cirkus kom til New Orleans mødte Annie Buffalo Bill (William F. Cody, 1846-1917), som optrådte i byen med sit wild-west-show. Annie og Frank trivedes ikke godt hos Sells Brothers, og de fik derfor engagement hos Buffalo Bills Wild West show, hvor Annie i mange år var en hovedattraktion. Hendes rekord med at skyde glaskugler ned var, da hun på en dag ramte 4.772 ud af 5.000 kugler. Et andet trick var, når hun på 30 meters afstand ramte et spillekort på den smalle side, således at det fløj op i luften, hvorefter hun skød huller i det inden det ramte jorden. Blandt de andre optrædende hos Buffalo Bill var Chief Sitting Bull og hans sioux-indianere, som optog Annie, som de kaldte ”Little Sure Shot” som æresmedlem af deres stamme. Fra 1887 til 1892 var Annie med Buffalo Bill på hans Europaturne, hvor hun blandt andet optrådt for den engelske dronning Victoria. Tilbage i USA i 1892 udviklede hun et nyt nummer: nu skød hun efter bevægelige objekter, medens hun cyklede rundt i manegen. Efter hjemkomsten fra USA samarbejde Buffalo Bill blandt andet med James Bailey og efter dennes død i 1906 med sin mangeårige konkurrent Pawnee Bill (Gordon W. Lillie).

Efter mange års optræden ønskede parret Annie Oakley og Frank Butler at trække sig tilbage. I 1911 kom Annie til skade ved en automobilulykke – dog ikke mere, end at hun under 1. verdenskrig rejste rundt til diverse militærlejre og var med i skarpskydningskonkurrencer. Annie døde i november 1926. Hendes ægtefælle Frank Butler døde 3 uger senere.

Irving Berlin har således bygget sin musical over en virkelig person, selv om han har valgt at dramatisere handlingen noget og blandt andet lade Frank Butler være jaloux på Annie, fordi hun var en bedre skytte. Som det vil ses ovenfor, accepterede den virkelige Frank Butler at Annie var den bedste. Eller også vurderede han, at der var mere salg i en kvindelig skarpskytte end i en mandlig. There’s no business like show business!

 klovn.gif (1460 bytes)

20. september 2017

Alexander Arli til Aalborg vinterrevy. Igen i år er Alexander Arli med i Aalborg Vinterrevy, der har premiere den 17. november.  Ud over Alexander Arli byder revyen på Rasmus Krogsgaard, Vicki Berlin, Pernille Schrøder og Thomas Mørk.

 klovn.gif (1460 bytes)

19. september 2017

Smadremanden bliver julemand i Aarhus. Aarhus Stiftstidende skriver, at Aarhus i slutningen af året for alvor bliver en juleby, idet Bispetorvet, Store Torv og Lille Torv ligesom Strøget være spækket med julestemning. Som et særligt eksotisk indslag op til denne jul dukker direktør og ejer af Zirkus Nemo, Søren Østergaard, op på Bispetorvet. Han kommer med en halv snes af sine mange zirkus-vogne, som bliver bygget om til julebrug - så det bliver et "hjule"-univers, som han siger.

 klovn.gif (1460 bytes)

18. september 2017

Cirkus Trapez har adskillige gange i årets løb været i mediernes søgelys. Omtalen har som regel - fortjent eller ufortjent – været negativ. Under overskriften Cirkus klovner rundt: Sikkerhed for ansatte og publikum sejler skriver Ekstra Bladet i dag med Avisen.dk som kilde, at Cirkus Trapez i flere tilfælde har jongleret med sikkerheden i cirkusset. Henover sommeren har episoder med svigtende sikkerhed bragt både medarbejdere og publikum i fare. Det har medført en række påbud om at få orden i sagerne. Det viser en aktindsigt, som Avisen.dk har fået hos Arbejdstilsynet.

I juni kom tre personer til skade, efter en publikumstribune brasede sammen i Blokhus, og få uger senere blev en polsk mand, der var tilknyttet Cirkus Trapez, sparket ned af en kamel under opholdet i den midtjyske by Bjerringbro. Men sagsakterne fortæller også om medarbejdere, der manuelt skulle løfte tunge manegeafsnit, og en gaffeltruck med ødelagte tårnkæder, der ikke havde været til syn i ni år.

Iflg. Avisen.dk mener Isabella Enoch mener ikke, at der er et sikkerhedsproblem for publikum eller de ansatte og betegner uheldene som småting. Arbejdstilsynet smiley-side giver Cirkus Trapez en gul smiley og fortæller, at de har fået 4 strakspåbud, hvoraf 2 ikke er efterkommet. Det kan føre til bøder, der godt kan være i størrelsesorden 100.000 kr. eller derover. 

Cirkus Trapez er ikke medlem af Cirkusdirektørforeningen. Foreningen finder det dybt beklageligt, at Trapez igennem den seneste tid har gjort sig uheldigt bemærket i diverse medier. ”Det er meget svært for folk at kende forskel på de forskellige cirkus i Danmark. Derfor rammer det spor af sager som Cirkus Trapez slæber efter sig os alle,” udtalte foreningens formand Martin Arli for nylig i en pressemeddelelse. Cirkusdirektørforeningens medlemmer har haft en arbejdsmiljøkonsulent med på råd for at målrette arbejdet med sikkerhed og udarbejdningen af Arbejdspladsvurderinger (APV) og dermed sikre, at der hverken er sikkerhedsproblemer for publikum eller de ansatte hos foreningens medlemmer. Medlemmerne arbejder i fællesskab på at stille krav til hinanden for at højne kvaliteten og sikkerheden og dermed oplevelsen af Cirkus i Danmark. Arena, Arli, Baldoni, Mascot og Krone er medlemmer af foreningen. Det samme gælder de to cirkus, der har holdt pause i år: Benneweis og Dannebrog.

 klovn.gif (1460 bytes)

14. september 2017

Traditionen tro besøger Cirkus Arena i begyndelsen af oktober en række byer på Grønland. Af årets plakat kan man se, at Daniel Koscik udklædt som inder skal præsentere Indian Runner Ducks. Man kan også se kaskadørerne Patrick og Oliver Berdino, jongløren Kris Kremo, hula hopstjernen Yelena Larkina, klovnen Martin Arli, antipodisten Sylvana Biasini og klovnen Christian Folco. Derudover er der billede af en ung diabolojonglør, som jeg ikke kender navnet på. -  Kris Kremo samt Patrick og Oliver Berdino var med i Arenas 2017-forestilling. Sylvana Biasini optrådte i sommer i Cirkusland.

 klovn.gif (1460 bytes)

12. september 2017

Cirkus Kæphøj 2017 - Cirkus i Farver – nu med dyr.

Jacob Boas Leitisstein skriver:

Børnecirkusset Cirkus Kæphøj, der til daglig fungerer som en fritidsklub med cirkus som det helt store omdrejningspunkt, afholder hvert år en række forestillinger i deres eget lille cirkustelt. Cirkus Kæphøj har base på Vandtårnsvej i Holbæk, hvor det rød-gule cirkustelt også er sat op.

Alle fotos fra Cirkus Kæphøj er taget af Jacob Boas Leitisstein

Forestillingen i 2017 har fået navnet ”Cirkus i Farver”, men i weekenden var titlen udvidet til ”Cirkus i Farver – nu med dyr”. Grunden til dette var, at weekendens forestillinger var et samarbejde med Suzanne Berdino. Forestillingerne bød derfor både på indslag fra Kæphøj-børnene, Suzanne Berdino og hendes familie samt deres mange dyr.

Ved forestillingen lørdag d. 9. september kl. 13.00 var Kæphøjs telt nærmest helt fyldt. Forestillingen startede ud med et par numre med børnene fra Kæphøj. Første nummer var fem børn på ethjulede cykler, der både hoppede og cyklede arm i arm rundt i manegen. Derefter kom en masse diabolospillere ind, som på skift stod i midten af manegen for at lave tricks med diabloen.

Første indslag fra familien Berdino kom herefter. Det var Suzanne Berdino med hendes to lamaer. Lamaerne blev efterfulgt af en flok ænder, der løb en tur rundt i manegen. Ænderne blev præsenteret af Suzannes mand Daniel.

De næste numre kom fra Kæphøj. Først var det et fint tissue nummer, som blev udført af tre piger. Dernæst et jonglørnummer, hvor der blev jongleret med en masse forskellige genstande bl.a. cigarkasser. Efter jonglørerne indtog en hel akrobattrup manegen iført flotte farverige kostumer. Akrobaterne viste bl.a. en lille menneskelig pyramide og blev efterfulgt af en kort klovneentre. Inden der kom dyr i manegen igen bød forestillingen på endnu et luftnummer – denne gang i trapez og aerial ring.

Charmaine Berdino præsenterede herefter heste. I første omgang var det med en lille pony og senere kom også hesten Meloso. Meloso både stejlede og rullede sig i savsmuldet.

I pausen var der mulighed for ponyridning. Første nummer efter pausen var et kombineret line- og balancenummer – der blev gået på line og balanceret på ruller og bolde. Herefter kom Charmaine Berdino i manegen igen, nu med hendes hulahop-nummer.

Jonglørerne lavede endnu et nummer og i den forbindelse fremførte Oliver Berdino også sit tempofyldte jonglørnummer, hvor der både blev kastet bolde og kegler op i luften.

Forestillingens to sidste numre var et dansenummer, udført af tre Kæphøj-børn, samt Suzanne Berdinos hundenummer.

Det var alt i alt en rigtig hyggelig cirkusforestilling, der fuldt ud levede op til Cirkus Kæphøjs slogan: ”Børnecirkus for hele familien”. Det var tydeligt at se børnenes glæde og passion for cirkus, når man overværede forestillingen.

”Cirkus i Farver – nu med dyr” spillede i alt tre gange. Én forestilling fredag d. 8. september og to forestillinger lørdag d. 9. september.   

Klik her for at se flere af Jacobs fotos fra forestillingen. Lysforholdene i teltet var desværre ikke de bedste.

 klovn.gif (1460 bytes)

11. september 2017

Kenny Quinn til Cabaret Candy Club i Helsingborg og Malmø. Igen i år er den danske gentlemantyv Kenny Quinn engageret til at være med i Albin Ganovics Cabaret Candy Club Show ”Ohlala”, som i år både spiller i Malmø og Helsingborg fra 9. november til den 9. december. Foruden Kenny Quinn møder publikum Duo Hand2Stand. De kommer fra Canada og har trods deres unge alder været med ved cirkusfestivalen i Monte Carlo og arbejdet i Cirque Du Soleil og Zirkus Roncalli. Desuden møder publikum Albin Ganovic selv samt hans Candy Boys og Candy Girls.

Foto af Kenny Quinn taget under Candy Club showet i 2014.

Om showet skriver Candy Club:

REGERANDE SHOW-UPPLEVELSE!

Glitter + glamour + oförskämdhet – det är den magiska ekvationen av årets feel good-show.

”Ohlala” är en fransk twist på verkligheten det gör de provocerande lekfullt och det förbjudna elektrifierande! Lämna era bekymmer utanför, släpp loss och förundras i en sexig berg- och dalbana full av sensationell akrobatik och hits från dåtid till nutid.

Kombinationen av utsökt meny och artisteri i världsklass är vårt kännetecken. Förundras över artisternas gnistrande närvaro och husbandets musikkavalkad, akrobater som utmanar vår uppfattning om vad den mänskliga kroppen klarar och vår berömda Albin Ganovic som dekorerar er vardag med fjädrar och paljetter.

Klik her for link til billetbestilling

 klovn.gif (1460 bytes)

9. september 2017

Benneweis-udstilling. I forbindelse med arrangementet "Strøm til bymidten" i Hvidovre havde Cirkusmuseet lavet en særudstilling om Cirkus Benneweis i museets lille telt. Udstillingen viste bl.a. to af de flotte kostumer, museet for nylig har fået: den lille kjole er en gave fra prinsesse Eleonore-Christine zu Schaumburg-Lippe, som fortæller at det var Diana Benneweis' første kostume. Den flotte blå kjole er en gave fra familien Benneweis. Den har været brugt af Diana Benneweis og senere af Judy Glosted. Nåede du ikke at se Diana Benneweis kostumer, kan du heldigvis nå det endnu, da de er blevet en del af museets permanente udstilling.

Diana Benneweis fortæller, at hun var omkring 14 år gammel, da hun brugte den lille blå kjole, som museet har fået af prinsesse Eleonore. Kjolen blev brugt sammen med en broderet hvid bluse.

"Strøm til bymidten" i bymidten bød desuden på optræden af dygtige børn og unge fra Hvidovres børne- og ungdomscirkus Arcus og fra Cirkusmuseets Cirkusskole. Her er foto af nogle af de unge artister.

       

   

   

Der var også optræden af en professionel artist: Anders Stehr, der netop har afsluttet sin uddannelse på cirkusskolen AMoC, og som i øvrigt har en fortid i Cirkus Arcus.

klovn.gif (1460 bytes)

7. september 2017

Cirkus Maximum. Efter 3 ugers sommerpause i august har det svenske Cirkus Maximum genoptaget turneen, som slutter den Göteborg den 24. september. Det er almindelig kendt, at sæson 2017 ikke levede op til direktør Bengt Källquists forventninger, og at han sæsonen igennem følte sig forfulgt at dyreretsaktivister.

Der går mange rygter om, hvad der skal ske i sæson 2018. Cirkus Maximums turneleder Helena Schicht skriver: ” Rykten är rykten och dessa skall man inte tro på. Den som lever får se.” Indtil der foreligger noget konkret, vil jeg afstå fra at gengiver rygterne her på siden.

Bengt Källquist etablerede sit cirkus i 1983 under navnet Cirkus Minimum. Nogle år senere ændrede han navnet til Cirkus Maximum. Han kan således fejre 35 års jubilæum i 2018.

 klovn.gif (1460 bytes)

5. september 2017

Zirkus Nemo udsat for farligt hærværk. Sjællandske Tidende og TV2 news fortæller, at hjulbolte er blevet løsnet fra en cirkusvogn fra Zirkus Nemo, som holdt parkeret ved transportcentret Stop 39 i Slagelse. Vognmanden har heldigvis snarrådig og tjekkede boltene, inden han kørte af sted. Den ene var løsere end den anden, og det bliver de altså ikke af sig selv, siger Søren Østergaard, der også fortæller, at vognen holdt ved Stop 39 i et døgns tid, fordi Zirkus Nemo over weekenden har været ved at flytte til sæsonens sidste forestillingsstop i Odense.

- Vi har selvfølgelig meldt det til politiet, som heldigvis også tager det meget alvorligt, siger Søren Østergaard.

Tendensen med at løsne hjulbolte har i løbet af sommeren spredt sig over Danmark. Det kan være livsfarligt, hvis en bil under kørslen taber et hjul. Ikke bare for chaufføren, men også for andre trafikanter.

 klovn.gif (1460 bytes)

5. september 2017

Det svenske Cirkus Scott har ikke turneret i år. I 2016 bestod ”turneen” alene af et par ugers gæstespil i Stockholm med musicalcirkus bygget op over de svenske børnebogsfigurer Babblarna. I år prøver Robert Bronett noget nyt: forestillingen MagicXmas, som spiller i Stocklholmsmässan fra 16. – 26. november. Forestillingen kan ses både som dinnershow og som show uden spisning. De medvirkende magikere er

Jidinis, kendt fra flere sæsoner i Cirkus Benneweis og Cirkus Arena, senest sæson 2017 hos Arena

Aaron Crowe "The Silent Mentalist"

Jean Garin - modern digital magi

Sonambul "The art of mind reading"

Gérald le Guilloux "Mäster Manipulatör”

 klovn.gif (1460 bytes)

3. september 2017

Søløve går på pension. Når Ingo Stiebner og hans søløve Lappy den 16. september slutter sæsonen hos Zirkus Nemo, går Lappy på pension. Ingo optrådte i mange år med to søløver, men den ene, Lola, døde kort før Nemo begyndte deres sæson. Det var den, som Ingo var kendt for at danse med. Nu har Ingo besluttet, at den sidste søløve Lappy efter mange års tro tjeneste skal have lov at gå på pension. Ingo Stiebners søløvenummer er kendt som et af de bedste på markedet. Det med søløver har han ikke fra fremmede: hans mor Claire præsenterede i mange år det fremragende søløvenummer Clarrisons søløver sammen med hans stedfar Peter Harrison, som hun mødte i Cirkusbygningen i København, hvor han var repriceklovn. Claire havde overtaget søløvenummeret fra Max Morris og gav det videre til Ingo, som i 1992 præsenterede Clarrisons søløver hos Benneweis.  Ingo fik sin danske debut med egne søløver i Cirkus Benneweis i 1998. Siden årtusindeskiftet har Ingo Stiebner i 5 sæsoner turneret med Cirkus Arena. Tre sæsoner har han tilbragt i det svenske Cirkus Maximum. Sæson 2017 er hans tredje sæson hos Zirkus Nemo, hvor du frem til 16. september kan opleve ham og Lappy i teltet på Dyrskuepladsen i Odense. Ingo Stiebner har ikke planer om at træne et nyt søløvenummer op, men går dog ikke selv på pension. - Pressefoto fra Zirkus Nemo. Fotograf Jesper Voldgaard.

 klovn.gif (1460 bytes)

2. september 2017

DET SKER I PARIS. Du har sikkert bemærket, at der i øjeblikket går lidt tid mellem, at vi bringer rubrikken Det sker i Paris. Det skyldes dels, at det er lidt færre spændende forestillinger i Paris end tidligere, og dels af min mangeårige korrespondent i Paris ZARRO ZARRO har været igennem operationer for slidegigt i begge knæ. Efter lang rehabilitering går han nu næsten som før i tiden. Men jeg har bedt min gamle ven passe på sig selv og kun dække det, han finder mest interessant.

Der vil i løbet af efteråret fortsat komme reportager fra Paris, herunder fra nogle af de spændende cirkusforestillinger, byernes by byder på hvert eneste efterår: Cirque d’Hiver Bouglione, Cirkus Alexis Gruss, Cirkus Arlette Gruss og Cirkus Pinder.

Vintercirkus i Paris, Cirque d’Hiver, er måske verdens mest berømte cirkusbygning. Bygningen, som er fra 1852, er i sig selv er en oplevelse. Den runde arena er beklædt med rødt fløjl, guldudsmykning og enorme lysekroner, og når showet går i gang, får du en endnu større oplevelse.

Årets forestilling hedder Exploit og har premiere den 14.oktober og spiller frem til 11. marts 2018. Forestillingen bindes sammen af klovnen Rob Torres og byder på en perlerække at topartister, herunder flere, som vi også har oplevet i skandinaviske cirkus: kanondronningen Robin Valencia (Arena 2007, Scott 2013), jockey-rytterne Donnert family (Benneweis 2013, Brazil Jack 2014 og 2017), trampolinkomikeren Max Weldy (Benneweis 1991, Røde Kro Teater 2003, Tivoli 2004, Arena 2010, Maximum 2011 og 2016, Arnardo 2015), håndstandsartisten Encho (Arena 2006 og 2017) og diabolo-jongløren Pierre Marchand (Brazil Jack 2015, Arena 2017).

 klovn.gif (1460 bytes)

1. september 2017

20 Years of Cabaret. Jørgen Lorenzen så Aarhus festuges natcabaret i Kulturhuset Hermans i Tivoli Friheden den 29.8. kl. 21 og skriver:

Igen i år var der ægte natklubstemning, fin mad og flotte artister, da Hermans lagde hus til den årlige festugecabaret. Lidt dunkel belysning, flotte lysarrangementer med farvede neonrør i loftet, et festklædt publikum – sådan da! I hvert fald klædt.

Foto: Martin Dam Kristensen. Alle fotos et stillet til rådighed af Aarhus Festuge

Min ledsager bemærkede, at der var mange unge gæster. Det lover godt for fremtiden, for de fik en sublim oplevelse og kommer med garanti igen, når der kaldes til cabaret/variete. Det er en definitionssag, hvad man vil kalde begivenheden, men for mig var vi tættere på varieteen end på cabareten. Til cabareten må høre sang og gerne oplæsning eller filosofiske betragtninger – og en konferencier. Her var ingen af delene – men til gengæld forrygende artister.

Og så var der levende musik. Marc Thierrys veloplagte trio spillede i hallen inden dineren, og den ledsagede artisterne – som dog måtte bruge båndmusik ind imellem. Forståeligt, når prøvetiden er begrænset og ikke levner tid til langvarig indstudering.

Marc Thierrys trio. Foto: Martin Dam Kristensen

Men uden sprechstallmeister men med musik på selve scenen gik det over hals og hoved. En perlerække af førsteklasses artister.   Størst indtryk gjorde jongløren Victor Kee. I en stramtsiddende, kødfarvet tricot jonglerede han med bolde – ikke over 5 ad gangen. Men hans jonglage overgik, hvad man har set på disse breddegrader. Ikke kun hænderne, men hele kroppen blev sat i spil og taget i brug, når boldene dansede på og omkring ham. F.eks. kunne han stå foroverbøjet – kaste boldene op i luften, hvorefter de landede i rad og række på ryggen – og blev liggende! Det var mere end flot jonglering. Det var, som om tyngdeloven ikke eksisterede og boldene blev som små kloder, der befandt sig i sit eget univers. Ham må vi have til Danmark igen hurtigst muligt, og så vil der blive en stærk bejler til titlen som årets bedste nummer.

Det andet overvældende nummer var et nummer i mast – chinese pole. Domitil Aillot gennemførte sin akrobatik med en legende lethed og en ynde, som fik tilskuerne til at måbe. Man ved fra sig selv, hvor hylende svært det er at stå i armstand ud fra pælen – enhver gymnast har prøvet men ikke kunnet. Men han kunne – gang på gang – op og ned ad masten – med en spændstighed og et fysisk overskud, som gjorde nummeret til en æstetisk nydelse. Og som med jongløren: man sagde til sig selv: dette kan ikke lade sig gøre! Men jo – og endda i gentagelser. Også her vil være en kandidat til cirkusprisen.

Michael Deutsch var inde i to afdelinger. Med flotte illusioner, og selv for en, der har set mange tryllere, stod det som en gåde, hvorledes han kunne – f.eks. trylle en helikopter frem på scenen. Mellem de stærke forsvindingsnumre gik han frem til forkanten og viste de romerske ringe. Og også sabelkassen havde han med – i en opdateret udgave.

Michael Deutsch. Foto: Martin Dam Kristensen

Les Freres Taquins har vi set før. Men deres nummer med den ubevægelige dukke og dukkeføreren er værd at gense – eventyragtig, så tanken blev ledt hen på den lille tinsoldat.. Deres andet nummer var et mimisk nummer, hvor de illuderede tilskuere til en biografforestilling, hvor de græd, lo, kedede sig, blev bange, kom i klammeri og gennemgik enhver tænkelig sindsstemning.

Les Freres Taquins. Foto: Martin Dam Kristensen

Duo Yingling var med i cirkus Dannebrog i år 2004, men deres nummer er stadig strålende og svært – akrobatik og jonglering med paraplyer og duge. Skønt alderen har sat sine spor især på den ene, er nummeret frisk og alsidigt – og stadig svært. F.eks. kunne den ene stå i enhåndstand på underkvindens mave og jonglere duge med fødderne, mens underkvinden gik i bro.

Duo Yingling. Foto: Martin Dam Kristensen

Die Maiers udførte det klassiske nummer, hvor to affældige mennesker skal nå op til en trapez ved hjælp af en wienerstige. Og da det lykkes, viser de sig at være to ungdommelige trapezakrobater. Jeffrey Ward Little arbejdede i strapater. Strapatnumre kan jo let blive lidt stillestående og ensidige. Men ikke her, hvor han steg op fra og ned i et stort badekar med vand – og benyttede vandet til at tegne mønstre i luften, f.eks. ved at kaste vandet med sit lange hår.

Jeffrey Ward Little. Foto: Martin Dam Kristensen

Og også en dukkefører blev der plads til. Cabaret Dekadance var inde i flere runder, som dukkeførere med dansende skeletter og som fabelvæsener. Og tilsyneladende kunne artisterne også synge. Sangen virkede ikke som play back.

Cabaret Dekadence. Foto: Martin Dam Kristensen

14 artister – 3 musikere – 3 rekvisitører – en sal med et veloplagt publikum, som er varmet op med en lækker menu – en fin brug af lokalets lyssætning og en sikker programtilrettelæggelse. Så er succesen hjemme. Det ved man hos Wallmans, og det ved arrangørerne af festugecabareten i Århus.  Måske kunne det smitte, så andre blev inspirerede til for alvor at ruske liv i varieteen og cabareten, så der kom et alternativ til de mange revyer. Tiden må være inde!

***

Natcabareten har årets sidste forestilling 2. september. I skrivende stund var der stadig enkelt billetter at få.

klovn.gif (1460 bytes)

1. september 2017

Stemningsvideo fra Cirkus Baldonis sidste forestilling i sæson 2017. Jacob Boas Leitisstein så den 30. august årets sidste forestilling. Den foregik i Algestrup og bød traditionen tro på en masse sjove indslag fra artisterne. Klik her for at se en stemningsvideo, Jacob har lavet (spilletid knap 4 minutter)

 klovn.gif (1460 bytes)

30. august 2017

Cirkus Brazil Jack slutter sæsonen i Malmø. Det svenske Cirkus Brazil Jack slutter årets landsomfattende turne på Mölleplatsen i Malmø med forestillinger fredag 8. september kl 18 og lørdag 9. september kl. 16. Mölleplatsen ligger ca. 15 minutters gang fra Centralstationen i Malmø.

”Cirkus Brazil Jack 2017 - klassisk cirkus i topform. Den ca. 2 timer lange forestilling er en flot forestilling, afviklet i et rask tempo og uden en eneste overflødig pause. Der er ikke et eneste nummer at den slags, man blot betragter som fyld,skrev jeg her på siden efter deres premiere i Malmø den 16. marts.

Blandt årets attraktioner er 32-årige ukrainske kraftatlet Deniz Ilchenko. Kraftatleter er efterhånden en sjældenhed – Baldoni havde dog i 2016 den ikke helt unge ungarske Herkules Jozsef Pakuza med i forestillingen. Deniz er klart bedre – men også langt yngre – end sin ungarske kollega. Han jonglerer med bildæk, trækker med mundbid en bil og snurrer rundt med en træstamme på nakken. Et kunststykke, som han derefter gentager med 4 personer på træstammen, se foto. Til sidst i entreen bliver han kørt over af en bil.

   

Deniz Ilchenko, Klik her for at se flere fotos fra forestillingen.

Tidligere i juli trak Deniz med tænderne tre Daciabilar i Visby havn. Klik her for at se et videoklip.  

 klovn.gif (1460 bytes)

30. august 2017

Cirkustelt til salg. Cirkus Baldoni skriver: "Til næste sæson har vi bestilt nyt telt og vi sælger derfor vores gamle telt. Tomastet kuppeltelt uden stormstænger. Teltet har været brugt i 7 sæsoner. Certificeret i 2016. Det leveres komplet med master, wirer, pæle og nye Tirfor-pumper, klar til opsætning." Cirkus Baldoni vil gerne have 150.000 kr. for teltet.

Det gamle telt har en diameter 23 meter og har plads til 414 tilskuere. Gradinnet følger ikke med, da det vil blive tilrettet og brugt i det nye telt.

Det er dette telt, der er til salg. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Baldonis nye telt får en diameter på 24,6 m. og derved plads til en række mere end det gamle. Det kan rumme 500 tilskuere. Det bliver i et andet design end det nuværende telt, idet det får en aflang kuppel.

René Mønster Baldoni forsøger sig med en ny finansieringsform for teltkøbet. Han skriver:

Cirkus Baldoni er i en rivende udvikling og som betyder at vores cirkustelt efterhånden er ved at være for lille.

Vi har de sidste par år oplevet en stor stigning i vores besøg, ikke mindst ved vores forestillinger, hvor skolebørn medvirker som artister og som meget tit er helt udsolgt. Vi skal derfor til sæson 2018 investere i et nyt telt med 500 pladser.  Teltet bliver produceret i Italien hos branchens førende producent Canobbio. Støt op om projektet og få samtidig billetter til næste års forestilling.

Cirkus Baldoni turnerer fra medio marts til slutningen af august i ca. 100 byer på Sjælland og Øerne.

Projektet er et ‘flexible funding’ projekt, hvilket vil sige at selvom målbeløbet ikke nås, går pengene til projektet alligevel. Som crowdfunder får du altså ikke dine penge retur, som normalt med ‘alt eller intet’ projekter. Når du støtter projektet får du en e-mail med en bekræftelse på din støtte.

Cirkusbilletter: Ved beløb mellem: 100,00 Kr. - 5.000,00 Kr. Antal tilbage: 5.000.

For hver 100 kr. får du en billet til 1. plads til sæson 2018. Billetter mailes i oktober

Cirkusbillet med familiepakke: Ved beløb mellem: 150,00 Kr. - 7.500,00 Kr. Antal tilbage: 5.000. For hver 150 kr. får du til sæson 2018 en billet til 1. plads samt popcorn, program og sodavand. Billetter mailes i oktober og kuponer til varer udleveres når du kommer i cirkus.

Køb et cirkus. Ved beløb mellem: 40.000,00 Kr. - 200.000,00 Kr. Antal tilbage: 5.

Du kan få hele Cirkus Baldoni til et arrangement med eller uden forestilling

Håbet er på denne vis af skaffe 500.000 kr. Interesseret? Så klik her.

 klovn.gif (1460 bytes)

28. august 2017

Det svenske Cirkus Olympia har i størstedelen af august befundet sig i Skåne. De byder på en flot forestilling, der er helt på niveau med, hvad man møder i de andre store nordiske cirkus: Arena i Danmark, Brazil Jack og Maximum i Sverige, Arnardo i Norge og Finlandia i Finland.

29. til 31. august har Cirkus Olympia forestillinger på Møllepladsen i Malmø. Onsdag 30. august er der tale om solgte forestillinger, hvorimod alle kan købe billet til forestillingerne tirsdag den 29. august og torsdag den 31. august.

Lørdag den 2. september kl. 14 og søndag den 3. september kl 14 & 17 er der forestillinger i Löddeköpinge ved Vikhögsvägen. Löddeköpinge ligger lige nord for Malmö. Billetter kan købes i det ICA MAXI  supermarked i Center Syd Löddeköpinge.

Derefter forlader Cirkus Olympia Øresundsområdet. Sæsonen slutter 17. september i Veddige.

Blandt de optrædende er Trio Gaspar, som danskerne mødte i Cirkus Benneweis i 2008. Ud over en rola rola entre viser de som hos Benneweis deres nummer med den komiske taxa.

Du møder også den fantastiske jonglør Rogerio Goncalves, som cirkusglade danskere sikkert husker fra Cirkus Dannebrog 2009

Repriceklovnen Sidney Balder er der sikkert også mange, som husker. Sammen med sine to brødre var han hos Dannebrog i 2008 og 2009. Senere splittede brødrene op, da cirkus i dag af økonomiske årsager hellere engagerer en soloklovn end en klovnetrio.  Hos Olympia viser han en række helt nye repricer, der ikke bare er kopier af andre klovnes entreer.

Rulleskøjtestjernerne Trio Nistorov har vi endnu ikke mødt i Danmark. Men de viser så flot et nummer, at jeg gerne genså dem i et dansk cirkus

 klovn.gif (1460 bytes)

27. august 2017

Magic Night 2017.

Norra Europas största magikongress, med 400 trolleriintresserade deltagare, arrangeras för 31:a gången i Lund i oktober 2017.

På kongressen uppträder några av världens mest kreativa och originella trolleriartister. Vi har lyckats engagera dem alla till en unik magishow på Scandic Star Hotel i Lund torsdagen den 5 oktober.

Vlad Kryvonogov från Ukraina är en manipulator som är lika skicklig att manipulera spelkorten med sina fötter som med sina händer. Det är unikt.

Chris Torrente från Frankrike är pristagare i Comedy Magic från Världsmästerskapen 2015. En unik och crazy magishow, där en osynlig hund spelar en av huvudrollerna.

Miguel Muños från Spanien är pristagare från Världsmästerskapen 2015. Unik magi med glasbollar och rinnande vatten.

Manolo Costa & Mindanguillo från Spanien är prisvinnare i Comedy Magic från Europamästerskapen 2017. Med magi blandad med fysisk komedi, clowning och drama avslutar de sin akt med ett unikt och starkt slutligt budskap.

Nestor Hato från Frankrike vann Grand Prix vid Europamästerskapen 2017. En mycket fartfylld och skicklig akt fylld av fantastiska och unika överraskningar.

Det blir 75 magiska minuter som du sent kommer att glömma.

Biljetter till showen 5/10 kl 20 hos www.juliusbiljettservice.se

 klovn.gif (1460 bytes)

27. august 2017

KRAN - en lidt mærkelig forestilling. Nycirkuskompagniet GLiMT havde 26. august premiere på forestillingen KRAN på søndre mole i Kastrup Lystbådehavn.. KRAN er skabt specielt til Kastrup Havn i samarbejde mellem GLiMT, Kastrup Havn, Tårnby Kommunebiblioteker og Tårnby Kommune. Det dækker sikkert over, at det er Tårnby kommune, der betaler.

"Kom og oplev moderne cirkus, luftakrobatik, fysisk teater og live-musik, idet akrobater, musikere og performere indtager havnens rum og dens imponerende mobil-kran" hed det i foromtalen.

Forestillingen foregik omkring en mellemstor mobilkran

Ideen med at bruge en kran i forbindelse med bl.a. luftakrobatik er god, men reelt bruges kranen ikke meget i forestillingen. Den starter med at en kranfører polerer lidt på kranen og binder en sæk fast i et reb, som via en talje er fastgjort til krogen på kranen. Derefter har hun en lidt langtrukken entre med en kuffert, som hun laver akrobatiske stunts med.

Så haler hun via taljen en havfrue op af sækken, og havfruen viser hårhang, som dog blot består i at hun hænger i håret.

Nu kommer en ny artist ind over rækværker bag kranen og laver et pænt, men ikke sensationelt, nummer på slap line.

Da nummeret er slut, trækker hun halen af havfruen, som med besvær kravler hen til et reb, som hænger ned fra krogen på kranen.

Den nu haleløse havfrue har derpå en pæn, men ikke sensationel, entre i vertikal sejl.

Kranføreren pakker hende derpå ind i en sæk og har selv en entre i et cyr wheel, medens forestillingens sangerinde slår på tromme.

Til sidst forsvinder artisterne i havet bag kranen.

Godt 200 børn og voksne overværende den 45 minutter lange forestilling, som blev belønnet med pænt bifald. Der var gratis adgang. Forestillingen blev gentaget søndag 27. august kl. 14.

klovn.gif (1460 bytes)

26. august 2017

Brian ”Briano”  Behrendt, som blandt andet er kendt som Høvding Talende Vandfald fra Cirkusland og som arrangør af cirkusrejser, er p.t. speaker for et Monster Truck show, som for tiden turnerer på Sjælland. Showet, der ejes af den tyske Aranis Klaas familie, har flere gange tidligere gæstet Danmark. Senest i 2014 med nu afdøde Yngve Østergaard som promotor. Ud over Monster Trucks, der knuser personbiler, byder showet på de sædvanlige helldriver stunts med bl.a. brændende biler og motorcykelspring over biler. 27. og 28. august er showet i Frederiksværk.

Showets hovedattraktion er slutnummeret hvor 2 stk. 5 ½ tons tunge monstertrucks er i aktion mod nogle almindelige personbiler. Foto Lars Simonsen

klovn.gif (1460 bytes)

24. august 2017

SJOV I MIDTBYEN og BENNEWEIS UDSTILLING. Cirkusmuseet i Hvidovre skriver:

Lørdag d. 9/9 rykker Cirkusmuseet til Hvidovre Midtby, nærmere bestemt området ved Risbjerggård, Hvidovrevej 241. Her kan du selv prøve artisteri, du kan opleve Cirkus Arcus´ og museets egne fantastiske unge artister og fremfor alt kan du se jongløren Anders Stehr. Han er blandt de først uddannede artister fra Danmarks statsanerkendte cirkusskole AMoC, og vil give prøver på sine fantastiske evner,

Museet har aktiviteter fra kl. 10.30-13.30, men på dagen kan du også opleve Teater Vestvolden, Store Nørd, Chapper, Hip som Hap og meget mere.

Du kan også opleve en udstilling i Hvidovre Midtby om Cirkus Benneweis. Den kan ses fra kl. 10-13.30 i museets telt. Her kan du læse om det unikke cirkus, se film fra nogle af forestillingerne og se et af Diana Benneweis´ smukke kostumer. Der er fri entré til udstillingen.

Det er denne flotte blå kjole du kan se i udstillingen om Cirkus Benneweis. Diana Benneweis og senere Judy Glosted brugte den i flere sæsoner.

Arrangementet er led i Strøm Til Bymidten, som igen er et led i Vestegnens Kulturuge.

Den cirkusrelaterede del af programmet er:

10.45 Cirkusmuseet. Leg med når cirkusmuseet kommer og stiller cirkusteltet op!

11.15 Cirkus Arcus og Cirkusmuseet. Cirkus Arcus og museets cirkusskole optræder

11.45 Cirkusmuseet. Leg med når cirkusmuseet kommer og stiller cirkusteltet op!

12.30 Anders Stehr. Han er blandt de første uddannede artister fra den statsanerkendte cirkusskole AMoC, og er nu i gang med at slå sit navn fast på den professionelle scene. Han trådte sågar sine barnesko i Cirkus Arcus, inden vejen gik ind på AMoC. Ved en sammenkomst i Cirkusmuseets festsal den 9. august modtog AMoC i overværelse af såvel kulturminister Mette Bock som borgmester Helle Adelborg årets talentpris fra Den Danske Cirkuspris.

Anders Stehr. Foto fra Hørsholm Kulturdag

 klovn.gif (1460 bytes)

23. august 2017

Cirkusrejse til Cirkus Afrika og Cirkus William. 4. juli omtalte jeg en cirkusrejse til Berlin, som Martin Lasson Berglind arrangerede i dagene 7. og 8. oktober med besøg i bl.a. Cirkus Afrika og Cirkus Barelli. De to cirkus har ændret turneplanerne, og Martin har derfor også ændret cirkusrejsen og skriver:

Ändring av cirkusresa!

Tyvärr ställer Cirkus Carelli in sitt besök i Berlin och Cirkus Afrika besöker inte Rostock som planerat. Därför utgår den planerade cirkusresan men istället finns det chans att följa med 9-10 september till Ribnitz-Damgarten där Cirkus Afrika spelar och ca 1,5h timmar bort spelar Cirkus William, två medelstora cirkusar.

2 cirkusar och en övernattning, anmälan och betalning senast 28/8!

E-post antilop80@hotmail.com

Tfn +46737230158

 klovn.gif (1460 bytes)

22. august 2017

Cirkusakademiens första höstmöte. Det svenske cirkusakademi skriver

Cirkusakademien bjuder in till höstens första Akademimöte lördagen den 16 september 2Ol7 kl. 13:30 i Stallet, Kaplansgatan 4 A-B (port in till gården), bredvid

Kungsholms Kirka i Stockholm.

Eftermiddagens program kommer att handla om Ringling Bros. and Barnum & Bailey.

En berättelse om 145 års cirkus' uppgång och fall.

Björn Seger ger en historik, Tino Rivero berättar om sitt liv som artist hos Ringlings, flera berättar om sina föreställningsupplevelser, allt blandat med filmklipp och bilder.

Cirkusakademiens möten är alltid öppna får alla cirkusintresserade, så tag gärna med släkt och vänner.

Kaffeservering till humana priser!

Anmälan om deltagande senast 14 oktober till Hans Lindgren,

tel. 0706-230166 E-post: soh.lindgren@tele2.se

 klovn.gif (1460 bytes)

21. august 2017

Cirkus Trapez – pressemeddelelse fra Cirkusdirektørforeningen i Danmark

Vedr. Cirkus Trapez og sager om dyremishandling, arbejdsmiljø og tekniske problemer omkring tribunesammenstyrtning:

Vi har erfaret at et fortagende ved navn Cirkus Trapez, igennem den seneste tid har gjort sig mere end uheldigt bemærket i diverse medier, bl.a. ved måden de holder og behandler deres dyr, deres sikkerhed overfor publikum og ikke mindst deres sikkerhed omkring deres

ansatte.

Vi skal ikke gøre os til herre over om denne kritik er berettiget eller ej, men vi kan blot konstatere at Cirkus Trapez ikke er medlem i vores brancheorganisation "Cirkusdirektørforeningen i Danmark", hvor vi arbejder ud fra etiske regler netop omkring dyrehold, publikums, artisters og det tekniske personales sikkerhed. Vi arbejder i fællesskab på at stille krav til hinanden for at højne kvaliteten og sikkerheden og dermed oplevelsen af Cirkus i Danmark.

Vi har bemærket, og det er yderst beklageligt, at det er meget svært for folk at kende forskel på de forskellige cirkus i Danmark. Derfor rammer det spor af sager som Cirkus Trapez slæber efter sig os alle.

Jeg stiller jeg mig til rådighed for eventuelle kommentarer. Ikke på de aktiviteter Cirkus Trapez laver, men til foreningens holdning i h.h. til ovenstående områder.

Martin Arli

Formand

Cirkusdirektørforeningen i Danmark

Cirkusdirektørforeningen i Danmark består af cirkus Arena, Arli, Baldoni, Krone & Mascot. Også Benneweis og Dannebrog, som ikke turnerer i år, er medlemmer af foreningen.

Cirkus Trapez drives af Isabella Event v/Bernhard Kaselowsky. Direktionen består af Bernhard Kaselowsky og hans mangeårige sambo Isabella Enoch Sosman. En stor del af sommeren har Cirkus Trapez været det eneste cirkus på turne i Jylland. Cirkus Trapez har sine rødder i Isabella Enoch Sosmans Dinnershow Trapeze og de vintercirkusforestillinger, som hun siden 2014 har vist i en række haller i Jylland. I sommeren 2014 lå Cirkus Trapez fast i Madsby Legepark i Fredericia. Som turnerende cirkus kom Cirkus Trapez for første gang på landevejene i 2016.

   

Parret bag Cirkus Trapez: Isabella Sosman og Bernhard Kaselowsky. Sæsonen igennem har deres cirkus været plaget af dårlig omtale i medierne.

 klovn.gif (1460 bytes)

19. august 2017

Klassisk cirkus og nycirkus kaldte Benny Schumann den forestilling, som han præsenterede lørdag den 19. august i forbindelse med Hørsholm Kulturdag 2017.

Det klassiske var nogle af de meste elskede numre fra Benny Schumanns soloforestilling Hej Clown!

   

Benny Schumanns elskede entre med masten i posen

Nycirkusindslagene i den 45 minutter lange forestilling var 3 af de nyuddannede artister fra artistskolen AMoC: jongløren Anders Stehr og parterreakroabterne Alfred Hall Kriegbaum og Sonia Matos. Alle tre kan du senere på ugen opleve i nycirkusforestillingen Circus on my mind. Alfred Hall Kriegbaum og Sonia Matos skal senere på året optræde i en nyopsætning af GLiMT's forestilling Empty Steps.

Anders Stehr

   

Alfred Hall Kriegbaum og Sonia Matos

Efter forestillingen var der workshops.

   

Workshops. Øverst Alfred Hall Kriegbaum og nederst Benny Schumann

Fra 1. september kan du hver torsdag, fredag og lørdag opleve Benny Schumann i Wallmans-showet ENTOURAGE i Cirkusbygningen i København. I efterårsferien kan du tillige opleve ham med hans soloforestilling på Cirkusmuseet i Hvidovre.

 klovn.gif (1460 bytes)

19. august 2017

Aarhus festuges internationale natcabaret: 20-ÅRS JUBILÆUMSSHOW

25. aug.-2. sept. Spisning fra kl. 18.30 (dørene åbnes kl. 18.00 og kl. 20.45 for gæster, som ikke skal spise)

Et af Festugens årligt tilbagevendende højdepunkter fylder 20 år, og det fejres med en storslået jubilæumsforestilling, som igen i år produceres af Aarhus Festuge selv og byder på en imponerende række af artister i absolut verdensklasse. Det bliver en forestilling, der både vil forføre, imponere og overraske, og hvor man blandt andet kan møde:

CABARET DÉCADANCE

Dukker i menneskestørrelse bliver levende på scenen i denne humoristiske optræden fra den canadiske gruppe, som har optrådt over hele verden og vundet flere internationale priser. Dukkerne udstråler både karakter, sjæl og humor, og når dukkeførerne endda selv optræder som dukker, kan det være svært at finde ud af, hvem der er hvem.

VICTOR KEE

Det er et regulært scoop for Festugen at kunne præsentere en af verdens bedste jonglører, når ukrainske Victor Kee kaster akrobatik, dans og klassisk jonglering op i luften og bruger både hænder, hoved og fødder til at holde det sammen i et hæsblæsende nummer. Han har bl.a. optrådt i Cirque de Soleil, på The Mirage i Las Vegas og Moulin Rouge i Paris – og nu i Festugen!

DIE MAIERS

Komik og akrobatik smelter sammen i dette nærmest absurde nummer, hvor trapezsvingene ender i de mest pinlige og groteske situationer. Det tyske par kæmper en brav, og for publikum tårefremkaldende sjov, kamp for at komme igennem nummeret, som har overrasket publikum rundt om i verden gennem de sidste 25 år.

DUO YINGLING

Det kræver koncentration og kropskontrol af absolut højeste kvalitet at jonglere 10 parasoller på én gang, eller udføre håndstand på en andens hoved, mens man jonglerer tæpper… med fødderne! Det og mere til er ikke desto mindre, hvad Duo Yingling fra Kina udfører med lethed og elegance på scenen. De er uddannet på den berømte cirkusskole i Shanghai og Harbin og har medvirket i shows verden over. I 2004 optrådte de i Cirkus Dannebrog og i 2013 i Zirkus Nemo.

Duo Yingling i Cirkus Dannebrog  2004

MICHAEL DEUTSCH

Michael Deutsch er en af Europas førende inden for magiens verden og et moderne svar på Harry Houdini. Mystik, spænding og dramatik bliver der masser af, når han indtager scenen med illusioner, mind control og fingerfærdighed, så man ikke tror sine egne øjne. Han har blandt andet tryllet en helikopter frem på scenen og en limousine væk i Københavns Lufthavn. Ud over at trylle er Michael Deusch event organisator og står for Julemarkedet på Højbro Plads i København, Bellahøj Kræmmermarked og Roskilde Kræmmermarked.

DOMITIL AILLOT

Franskmanden er i Danmark for første gang og optræder med sit imponerende Chinese Pole-nummer, hvor han håner tyngdekraften og i halsbrækkende numre efterlader publikum måbende tilbage. Hans evner er nærmest uden sidestykke i branchen, og efter 12 år i USA kan Festugen med stolthed præsentere ham til dette års Natcabaret.

LES FRÉRES TAQUINS

En optræden med de belgiske komikere er både rørende for sjælen og god for lattermusklerne. Nummeret er fint og poetisk, og når man ikke bliver berørt af den gode historiefortælling, har man travlt med at skraldgrine. Duoen har bl.a. vundet en guldmedalje ved Cirkusfestivallen i Paris og optrådt i Big Apple Circus i New York. De har også medvirket ved Benny Schumanns klovnefestivaler på Bakken samt i festugens natcabaret i 2012.

Les Fréres Taquins i natcabaretten i 2012

JEFFREY WARD LITTLE

Direkte fra Las Vegas er det lykkedes at få Jeffrey Ward Little frikøbt, så han kan optræde sit sensuelle og akrobatiske nummer i Festugen. Nummeret foregår i både et fyldt badekar på scenen og højt oppe under kuplen i Hermans og forener maskulin styrke, rå kraft og skønhed i en imponerende demonstration af den menneskelige krops kunnen. Herudover præsenteres andre artistiske overraskelser!

 klovn.gif (1460 bytes)

18. august 2017

Cirkussæsonen går på held.

Cirkus Arli slutter som det første af de danske cirkus sæsonen den 22. august. Sæsonen startede 25. marts i Fløng.

I Cirkus Arli byder programmet bl.a. på et forrygende bordnummer med Alexander Arli og Francesco Fratellini. Alexander modtog i 2016 årets talentpris fra Den Danske Cirkuspris. Hans makker Francesco var i år nomineret til samme pris. Et klart kvalitetsstempel, selv om prisen havnede hos en anden af de tre nominerede.

Cirkus Baldoni har årets sidste teltforestilling 30. august. Sæsonen startede 18. marts i Lyngby. Fra 4. til 12. september besøger Cirkus Baldoni for 10. gang Færøerne, hvor de spiller i en række haller. Programmet er næsten det samme som under teltturneen. Dog rejser Mombasa Boys hjem til Kenya, og Fatimes kattenummer udgår, da man ikke må have dyr med på Færøerne. Patrik Veres var med i showet Vild med Trylleri i 2016 og har været med på denne turné som tekniker, så han viser sin trylleentre på Færøerne. Eddie og Maria Janaceks søn Kaya på 10 år skal lave rolla rolla, som han i øvrigt har gjort under Cirkus Baldonis forestillinger med skolerne.

I Cirkus Baldoni møder publikum bl.a. klovnetrioen Danilo, Cindy og Eddy

Cirkus Krone slutter sæsonen den 3. september. Sæsonen startede 17. april. Det er Irene Thierrys sidste sæson som cirkusdirektør. Fra og med næste år tager sønnen Frank Thierry over. Det er dog stadig tanken, at Irene og Jan Allan alias klovnen Allando skal være med i forestillingerne.

   

Wolf-familien, som optræder i Cirkus Krone, mestrer både stigebalance og jonglering.

Cirkus Arena startede sæsonen den 17. marts og har årets sidste forestilling den 4. september.

I Cirkus Arena er årets publikumsmagnet den fra DR Ramasjang og Cirkus Summarum populære Motor Mille. I en periode midt på sommeren blev hun afløst af Bubber. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Zirkus Nemo havde landspremiere 26. april. Sæsonen slutter i Odense den 16. september. Hvor de øvrige cirkus har mange endagsbyer, ligger Zirkus Nemo aldrig under en uge i en by. Og der er aldrig forestillinger søndag og mandag.

Selv om Zirkus Nemo har fremragende artister, er Søren Østergaard selv det helt store trækplaster. Bager Jørgen er en af Søren Østergaards mest elskede figurer. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Cirkus Mascot havde landspremiere den 29. marts. Sæsonen slutter den 24. september. Som tidligere år kan de i efterårsferien opleves med korte forestillinger i Bytorv Horsens.

I Cirkus Mascot kan du blandt andet opleve Rafaela Honden med hendes flotte schweiziske hyrdehunde. Nummeret modtog for nylig prisen som årets bedste cirkusnummer. Foto: Jacob Boas Leitisstein.

Cirkus Trapez slutter som det sidste danske cirkus sæsonen 29. september. De startede også lidt senere end de fleste af deres kolleger: 12. april.

   

Bladt stjernerne i Cirkus Trapez er Jackson family med deres kunstcyklistnummer.

 klovn.gif (1460 bytes)

18. august 2017

Barly 100 år. I årene 1974–1979 sendte DR tv den populære serie Cirkusklubben, hvor journalisten Kurt Møller Madsen havde besøg af en lang række artister og cirkusfolk. Et fast og elsket indslag i udsendelserne var, når en lille bebrillet herre viste genstande fra sin enorme samling og fortalte om dem. Det var jongløren Barly, hvis civile navn var Ølund Jacobsen. Som pensioneret artist havde han tid til at dyrke sin passion for gode historier, og i sin lejlighed på Sdr. Boulevard på Vesterbro havde han til sidst over 100.000 billeder, omkring 5.000 plakater og i nærheden af 500 rekvisitter og kostumer. Barly var født 18. august 1917 og ville være fyldt 100 år i dag.

Takket være Danske Cirkusvenner, som oprindelig hed Selskabet Barlys venner, lykkedes det at finde et blivende hjemsted til Barlys helt fantastiske samling: Cirkusmuseet i Hvidovre, som åbnede 1. september 2001. Ølund Barly afgik desværre ved døden i 1999 og nåede således ikke at se sit livsværk i de nye rammer.

På 1. sal i Cirkusmuseet har man genopbygget en kopi af Barlys værelse

Klik her for at læse Dan Roneklint Sørensens beretning om Barly

En lille bog om Barly ”Cirkus er livet” kan købes på Cirkusmuseet.

 klovn.gif (1460 bytes)

17. august 2017

Motor Mille elsker cirkus. Faktisk elsker hun det så meget, at hun drømmer om at stå i manegen og optræde med nervepirrende numre. Så derfor kørte hun sidste sommer land og rige rundt på sin motorcykel for at besøge Cirkus Arena, Cirkus Krone, Cirkus Arli, Cirkus Kæphøj, Cirkus Mascot og Cirkus Baldoni. I denne bog kan du komme med på Motor Milles cirkuseventyrsrejse. Hun viser nemlig sine fotografier fra turen i 2016, møder artister, fortæller cirkushistorier og lærer at kende forskel på cirkusteltene. Bogen, som er på 45 sider, er udgiver af forlaget Carlsen, som er Danmarks største forlag for børne- og ungdomsbøger. Vejl. udsalgspris 149,95 kr.  – Som mange ved har Motor Mille i år i en del af sæsonen præsenteret forestillingen i Cirkus Arena. Det er også hende, der har sat forestillingen i scene.

klovn.gif (1460 bytes)

17. august 2017

Circus on My Mind. Jørgen Lorenzen så forestillingen i Ridehuset, Århus, 15. august kl. 19.30. Han skriver:

Et godt cirkusnummer indeholder to ingredienser. Det basale er en artistisk dygtighed, som klart skal manifestere sig. Og den anden ingrediens er artistens evne til at få nummeret til at stråle – at ”sælge” det. Disse to ingredienser kan variere – den ene til fordel for den anden.   

Og så er der en tredje ingrediens, som man møder fra tid til anden: nummeret sættes ind i en større ramme. Det kan være, at forestillingen har et tema, som f.eks. i år Arlis tema: Ship Ahoy. Eller det kan være, at det enkelte nummer fortæller en historie, sættes ind i en ramme, hvor de artistiske færdigheder bruges som en af flere udtryksformer. Dramatiske optrin, dans, sprechstallmeisterens filosofiske speak, symboler og farver forstærker effekten, og selve artisteriet indgår i en sammenhæng.

Foto: Akademiet for Moderne Cirkus / Andreas Bergmann

Noget sådant er tilfældet, når man ser Circus on My Mind – og vist også andre nycirkus-forestillinger. De vil fortælle noget, gøre et større indtryk på publikum, end det enkelte artistnummer er i stand til. Vi nærmer os totalteater – et bombardement af alle sanser. 

Der var udsolgt – 180 mennesker. Der var afbestillingskø udenfor, og alle forestillinger i Aarhus havde været udsolgt. Publikum var overvejende ungdommelige og unge – nogle børn og få ældre. Der var 9 artister, hvoraf den ene havde sprechstallmeisterens/rekommandørens opgave. Ind imellem blev han filosofisk – som i en cabaret.  Tag f.eks. denne: ”Hvorfor holder vi os aldrig til øjeblikket. I stedet foregriber vi fremtiden eller kalder fortiden frem, som om den løb for hurtigt.” Eller: ”Når vi foretager os alle ting for at blive lykkelige, er det uundgåeligt, at det bliver vi aldrig.” Eller en kæk rekommandør-bemærkning til en håndstandsakrobat: ”Det var publikum, der skulle give en hånd – fandeme ikke dig.”

Han præsenterede de 8 artister som par med numre, og så var der lagt op til en konkurrence, hvor parrene skulle konkurrere – næsten som i Vild med dans. De 8 artister strippede indtil det hvide undertøj. Og så gik det løs. Det ene optrin afløste det andet, ofte med alle artister i sving på en og samme tid. Ideen med at lave en Vild-med-dans konkurrence med publikumsafstemning blev efterhånden nedtonet, og forestillingen gik i fisk – forstået på den måde, at artisterne kom ind med ballonhoveder som i et fremmed univers. En fisk var der også at se, og speakerens kommentar var: ”Døde fisk flyder med strømmen. Kun de levende fisk flyder mod. Men de store fisk æder de små”. 

Symboltydning? Det var vist op til den enkelte tilskuer.

Alfred Hall Kriegbaum og Sonia Matos. Publikum oplevede dem også i forbindelse med uddelingen af cirkusprisene den 9. august. Foto: Akademiet for Moderne Cirkus / Andreas Bergmann

Men man kunne hele vejen igennem glæde sig over toptrænede og alsidige multiartister – og fine præstationer, hvor de enkelte discipliner blev fremstillet og forsvaret, så artisten uden besvær kunne indgå i en hvilken som helst cirkussammenhæng.

Der var gode håndstandsakrobater og et fint nummer i trapez.

Partrapez med Eivind Øverland og Lalla La Cour. Foto: Akademiet for Moderne Cirkus / Andreas Bergmann

Et slinky-nummer, hvor slinkyen var skiftet ud med store soveposer. Der var gedigen masteakrobatik, og der var hårhang. Og masser af jonglage. Og så var der et uovertruffent nummer med en kautsjuk-pige, som påførte sig selv læbestift med tæerne.

Kautsjuk-artisten Ylva Havndrup. Foto: Akademiet for Moderne Cirkus / Andreas Bergmann

En kalejdoskopisk, udfordrende oplevelse – et totalteater med cirkus som grund – og brændstof. Det bliver spændende at se, om denne forestilling og andre nycirkus-forestillinger kan få tag i publikum. Og i de senere år han man i det traditionelle cirkus set islæt fra nycirkus, og enkelte nycirkus-artister er dukket op der. Der er allerede bygget bro, og måske kan broen blive bredere og større.

De medvirkende artister var de samme, som medvirkede ved nycirkusskolen AMoC afgangsforestilling i maj og som var grundlaget for, at Den Danske Cirkuspris tildelte AMoC årets talentpris. Når jeg læser den kyndige cirkusanmelder Rud Kofoeds omtale af afgangsforestillingen, gengivet her på siden den 20. maj 2017, virker det som om afgangsforestillingen i modsætning til Circus on my mind var den rene vare: gode artistnumre, uden at de var paket ind i en historie.

 klovn.gif (1460 bytes)

16. august 2017

Kulturdagen i Hørsholm holdes i år lørdag d. 19. august kl. 10-24 på Ridebanen. Der er masser af underholdning for børn og voksne. Blandt andet:

Kl. 11.30-12.15: Cirkus med Benny Schumann og artister (Store Scene)

Kl. 12.15-12.30: Cirkus-workshop med Benny Schumann og artister (Plænen)

Artisterne er 3 af de unge artister, som var bagrunden for, at nycirkusskolen AMoC netop har modtaget årets talentpris fra Den Danske Cirkuspris: Alfred Hall Kriegbaum, Sonia Matos og Anders Stehr.

Der er gratis adgang til festpladsen på Ridebanen kl. 10-24.

 klovn.gif (1460 bytes)

16. august 2017 

Cirkus Trapez. Når aviserne skriver om cirkus, er det som regel med omtale af uheld og problemer. Positive historier som fx årets uddeling af cirkuspriser har desværre ikke den store interesse.

Det cirkus, som i år har fået mest dårlig medieomtale, er utvivlsomt Cirkus Trapez. Her er lidt om, hvad den seneste uge har budt på:

I Jyske Vestkysten kunne man 8. august læse, at det er en familie fra Kurdistan, der driver Cirkus Trapez, og der også indgå et nyåbnet pizzeria på Torvet i Rødding i Trapez Cirkus Gruppen.

Historien skyldes en misforståelse. Det er en ung medarbejder, ikke en medejer, i Cirkus Trapez, som har familiemæssige relationer til dem, der driver pizzeriaet i Rødding.

Måske med artiklen i Jyske Vestkysten som kilde kalder Aarhus Stiftstidende den 15.august Trapez for ”det polskejede Cirkus Trapez”. Men der er forkert. Direktørparret er Isabella Enoch Sosman og hendes sambo Bernhard Kaselowsky. Som ansvarlig indehaver har de til CVR-registeret anmeldt Isabella Event v/Bernhard Kaselowsky. Bernhard er tysk statsborger. Når han ikke er på turne, har han i årevis boet i Sommersted i Sønderjylland. Det er dog muligt, at han på papiret har beholdt en folkeregisteradresse i Tyskland.

Cirkus Trapez. Forteltet er nyt. Hovedteltet er som sidste år Cirkus Baldonis gamle 4-masters telt, som Isabella Enoch købte for nogle år siden af Cirkusmuseet i Hvidovre, som igen et par år tidligere havde købt det af Cirkus Baldoni. Gang på gang i løbet af sæsonen er Trapez løbet ind i negativ omtale i medierne.

Mere alvorlig er episode, som blev omtalt i såvel i TV2 Øst som i Viborg Stifts Folkeblad, Ekstra Bladet og andre trykte medier den 15. august: Løse dyr og medarbejder i livsfare: Cirkus er i byen med et kæmpe kaos. Det handler om problemer for Trapez, da de mandag aften kom til Bjerringbro.

Folkebladet skriver, at 200 af cirkussets skilte i byen var blevet overmalet af ukendte gerningsmænd. På flere af dem står der nu "boykot", fortæller politiassistent Henrik Hansen tirsdag morgen. Cirkus Trapez har tidligere fået kritik for sin behandling af sine dyr, så politiet mener ikke, at det er usandsynligt, at dyreværnsaktivister står bag hærværket.

Senere på mandagen var den så gal netop med cirkussets dyr. Seks æsler og to ponyer slap efter klokken 21 ud af indhegningen og løb rundt i Bjerringbro. Det er lidt uvist, om det var aktivister, der lukkede dyrene ud. En beboer indfangede de otte dyr inde i sin have, hvorefter han kontaktede cirkusset og dyrene kom tilbage i deres indhegninger, og der blev lavet en aftale om udbedring af skaderne i haven.

Som om det ikke skulle være nok, var den senere på aftenen igen gal. Klokken blev en polsk medarbejder bragt til skadestuen på Regionshospitalet Viborg. Han var ifølge politiets oplysninger svært tilskadekommen og var vist nok kommet til skade, da han blev ramt af et spark fra en kamel. Han meldes dog uden for livsfare.

Flere medier skriver, at den tilskadekomne blot blevet læsset af ved ambulance-slusen ved sygehuset i Viborg. Men det passer ikke. ”Jeg var selv med og var på skadestuen i flere timer,” fortæller David Sosman, der arbejder i Cirkus Trapez og er søn af Isabella Sosman.

”Det er frustrerende og skadeligt for hele branchen, når et enkelt cirkus igen og igen – fortjent eller ufortjent – får dårlig omtale i medierne. Det være sig trykte medier, tv eller sociale medier som facebook,” siger Cirkusdirektørforeningens formand Martin Arli. Cirkus Trapez er imidlertid ikke medlem af cirkusdirektørerne forening, så Martin har ikke mulighed for at tage en ”kammeratlig samtale” med Isabella Enoch om de mange dårlige mediesager, Cirkus Trapez har givet anledning til.

Efter planen fortsætter Cirkus Trapez sin turne til 29. september. 17. til 20. august ligger de på Danmarks dyreste cirkusplads, Tangkrogen i Aarhus, hvor pladslejen er 4.500 kr. om dagen. I forbindelse gæstespillet i Aarhus byder Cirkus Trapez fredag d. 18. august kl. 15.00-16.00 indenfor i teltet på Tangkrogen til åben træning/åbent hus. Her vil der være mulighed for at opleve, hvordan de træner dyrene, herunder elefanten Ramboline, ligesom der vil være mulighed for at opleve artistoptræden.

 klovn.gif (1460 bytes)

16. august 2017

Cirkus Kæphøj fra Holbæk har bedt mig optage følgende:

Dette er en forespørgsel om I kunne være interesseret i at købe billetter til forestillingen ”Cirkus i farver – nu med dyr”.

Cirkussæsonen er ved at gå på hæld for store som små cirkusser, men inden teltdugen bliver smækket i for sidste gang i år har vi igen fået muligheden for et særligt samarbejde mellem to aktører fra cirkusverdenen nemlig Suzanne Berdino, med rødder i Cirkus Arena, og Cirkus Kæphøj – Holbæks eget børnecirkus.

I uge 36 vil det røde og gule telt på Vandtårnsvej lægge manege til en ca. 1 ½ times lang særforestilling. Her vil nogle af de 70 børne- og ungeartister, som har deres fritidstilbud i Cirkus Kæphøj, vise lidt af hvad de går og træner på. Dette vil blive blandet med dyrenumre fremført af Suzanne Berdino, som bl.a. vil have heste, hunde, geder og ænder.

Denne forespørgsel går derfor på om I kunne være interesseret i at købe et antal billetter til beboere, medarbejdere, samarbejdspartnere eller lignende.

Billetprisen er 60,- pr. stk. for parket og 75,- pr. stk. for loge, der vil være mulighed for at købe billetter til følgende forestillinger:

Fredag d. 9.9. kl. 17:00, lørdag d. 10.9 kl. 13:00 el. 15:00 og sidst, men ikke mindst, søndag kl. 11:00

Vi håber på positiv respons. Skulle der være spørgsmål, uklarheder eller lignende er vi selvfølgelig klar til en snak.

På vegne af Suzanne Berdino og Cirkus Kæphøj

Cirkusdirektør

Kim Berggren

7236 6045/7236 3333

Cirkus Kæphøj

 klovn.gif (1460 bytes)

15. august 2017

Cirque du Soliels forestilling Varekai, som gæstede København i marts, kan fra 6. til 10. september ses i Malmö Arena.

 klovn.gif (1460 bytes)

15. august 2017

Svenske Cirkus Maximum holder sommerpause. Sidste forestilling i Skåne i Cirkus Maximum var søndag den 13. august. Derefter har de lidt usædvanligt valgt at holde sommerpause indtil 1. september, hvor de genoptager turneen i Svenljunga. Sæsonen slutter vist nok 10. september i Arvika.

 klovn.gif (1460 bytes)

15. august 2017

Anders og Inga Enevigs Fond støtter udgivelse af cirkusbøger.

Forfatteren og folkemindesamleren Anders Enevig, som i mange år boede i Seden, var nordiske cirkushistorikeres grand old man. Han skrev en lang række bøger, herunder trebindsværket Cirkus i Danmark, firebindsværket Cirkus og Gøgl i Odense 1640 – 1940 og bogen om Cirkus – og gøglerslægter.

Kort før sin død i 2013 oprettede han sammen med sin hustru Inga og Anders Enevigs fond til trykning af bøger om kultur og lokalhistoriske emner. Han vidste, at det er svært at skaffe midler til udgivelse af bøger om ”smalle emner” som fx cirkus.

Enevig – fonden har netop bevilget støtte til udgivelse af to bøger..

Den første, ”Københavns Cirkusbygning og andre artikler om cirkus og artister”, udkommer efter planen på forlaget Wisby & Wilkens til november i år. Det er antologi, redigeret af Ole Simonsen, som er formand for foreningen Danske Cirkusvenner og for Den Danske Cirkuspris og i øvrigt har en fortid som kunstnerisk rådgiver for cirkus Benneweis.

Cirkusbygningen ligger i dag lidt i skygge af de nye Axel Towers. I artiklen ”Københavns cirkusbygning i 130 år – fra Renz til Wallmans” fortæller Ole Simonsen om bygningens historie. Artiklen om Cirkusbygningens historie blev første gang trykt i Cirkusbladet fra marts 2015 og senere samme år i oversat udgave i et svensk og i et hollandsk cirkusblad. Artiklen i den kommende bog er dog så væsentlig udvidet og ændret i forhold til den oprindelige udgave, at der reelt er tale om en helt ny artikel. Ændringerne er blandt andet sket på grundlag af materiale fra Københavns Stadsarkiv, Dagbladet Politikens arkiv samt avisartikler i Mediestream, som har fremskaffet mange interessante oplysninger.

Ud over artiklen om cirkusbygningen rummer bogen artikler om to artister, der har optrådt i Cirkusbygningen: Skolerytteren Anna Stennis havde sin debut i bygningen i 1910 og fik senere en international karriere. Og den amerikanske cowboy Jack Joyce, som danskerne første gang oplevede i Cirkusbygningen i 1909, og som siden i 10 år drev cirkus i Danmark.

I bogen skriver Finn Sejer Stendevad Nielsen om Anna Stennis. Mange kender hendes erindringsbog ”Rosen i den røde ring”, som udkom i 1959. Finn Sejer Stendevad Nielsen fortæller i sin artikel også om, hvad der skete efter det tidspunkt, hvor bogen slutter. Vidste du, at hun døde i Australien i 1990 i en alder af 102 år?

Videre er der en artikel om det store tyske Cirkus Strassburgers forsøg på at besøge Danmark i 1930. Også Cirkus Strassburger har relation til cirkusbygningen, som de under navnet Mikkenie-Strassburger havde lejet i sæson 1941 og 1942.

Derpå følger en artikel om Benneweis-elefanterne Thai, Siam, India og Ceylon. Herunder hvad der virkelig skete, da en af elefanterne gik amok i Nyborg en varm julidag i 1994, samt hvad der senere blev af elefanterne.

Enkelte af artiklerne har været offentliggjort i danske og udenlandske cirkusblade m.v. . Andre har kunnet læses på internettet. Samtlige artikler er dog gennemgået kritisk, og nogle er betydeligt udvidet i forhold til den oprindelige udgave.

Endelig rummer bogen en artikel om Den Danske Cirkuspris. Dels om den oprindelige pris og dels om, hvordan prisen efter næsten 50 år pause blev genoplivet i 2016. Den nye pris’ logo og hæderspriser er skabt af Kertemindemaleren Viggo Salting.

Det er samme Viggo Salting, som sammen med ægtefællen Helle Abildgaard har fået støtte til udgivelse af den anden bog.

1. juli 2018 vil kunstnernes udgivelse se dagens lys. Bogen vil blive en krønike om egne oplevelser fra turné med Cirkus Benneweis, og klovner der har ført cirkuskunstnerne rundt i europæiske cirkus. I år er det 32 år siden at Helle Abildgaard og Viggo Salting kom til Cirkus Benneweis, som direktør Eli Benneweis udtrykte det: ”Kom De bare for at snuse til miljøet.”

Viggo Salting skriver sammen med ægtefællen Helle Abildgaard en beretning om deres oplevelser fra turné med Cirkus Benneweis, og klovner der har ført cirkuskunstnerne rundt i europæiske cirkus. Malerparrets bog udkommer efter planen 1. juli 2018

Som enhver ved i dag, blev kunstnerne så optaget af cirkusverdenen med sin inspiration og mangfoldighed med mange nationaliteter. Artistens kunstneriske spænd, livet på en arbejdsplads i en omrejsende cirkus. Klovnens tackling, alvor og leg med det vi alle oplever i vores hverdag.

Landet over har mange oplevet Viggo Saltings levende foredrag. Den gode respons gav blandt andet ideen til at skrive en bog. Bogen vil bygge på kunstnernes subjektive oplevelser fra det virkelige cirkusliv. De mennesker, som Helle Abildgaard og Viggo Salting har mødt fra lav til høj i cirkus hierarkiet, og de klovner og artister, som har været inspiration til et utal af billeder. Bogen vil blive rigt illustreret.

 klovn.gif (1460 bytes)

14. august 2017

"KRAN" - særforestilling på Kastrup Havn. Nycirkuskompagniet GLiMT skriver:

KRAN er en forestilling for hele familien, skabt helt specielt til Kastrup Havn.

Den 26. og 27. august, begge dage kl. 14, kan du komme og opleve moderne cirkus, luftakrobatik, fysisk teater og live-musik, idet akrobater, musikere og performere indtager havnens rum og dens imponerende røde mobil-kran.

Pressefoto fra GLiMT

Forestillingen bliver skabt i en kamikaze proces på kun 4 dage, med nogle af nordens dygtigste nycirkus artister.

KRAN bliver til i samarbejde mellem GLiMT, Kastrup Havn, Tårnby Kommunebiblioteker og Tårnby Kommune.

Forestillingen spiller på den sydlige mole i Kastrup Lystbådehavn, ud for Restaurant Kastrup Strandpark, og spiller som følger:

Lørdag d. 26/08 kl. 14:00

Søndag d. 27/08 kl. 14:00

Det er ikke nødvendigt at bestille billet – bare kom og se med!

Holdet bag forestillingen er:

Instruktør: Camila Sarrazin

Performere: Kajsa Bohlin, Moa Asklöf Prescott, Karoline Aamås

Musiker/komponist: Henriette Groth

GLiMt skriver videre, at forestillingen "Det der er tilbage", som havde premiere i april 2017 i det gamle Skt. Elisabeth Hospital på Amager, nu skal nu på turné rundt i hele landet.

”Det der er tilbage” er en anderledes teateroplevelse, som udforsker det der er tilbage efter nogen, der stod en nær, er gået bort. En performer og en operasangerinde tager publikum med på en intim rejse gennem det der er tilbage af nogen – gennem objekterne, minderne og historierne.

GLiMT genopsætter forestillingen Empty Steps, med to unge, friske talenter, som netop er blevet færdige på Akademiet for Moderne Cirkus (AMOC) - nemlig Sónia Matos og Alfred Hall Kriegbaum.

Du kan læse mere om GLiMT og deres forestillinger på http://glimt.info/da/

 klovn.gif (1460 bytes)

14. august 2017

Svensk nycirkusfestival. East Sweden Circus Festival presenterar CIRKUS SLOTTET en nycirkus-festival i Finspång 23 – 27 augusti 2017. De skriver:

Välkommen till Sveriges första årligt återkommande internationella nycirkusfestival! Årets festival i Finspång, Cirkusslottet, är en festival för hela familjen den 23-27 augusti, med världsartister från Spanien, Frankrike, Finland, Marocko, Danmark, Sverige och Argentina.

Læs mere på http://www.ostgotateatern.se/pa-scen/139

klovn.gif (1460 bytes)

10. august 2017

Den Danske Cirkuspris 2017 – prisuddelingen onsdag den 9. august kl. 10:30

Inden selve prisoverrækkelserne viste artistparret Alfred Hall Kriegbaum og Sonia Matos flot parterreakrobatik. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Prisuddelingen blev lige som sidste år en festlig begivenhed. Den foregik i den stopfyldte Fægtesal ved Cirkusmuseet i Hvidovre.

Kulturminister Mette Bock overrakte dansk cirkus- og artistverdens fornemste pris, Den Danske Cirkuspris, til skuespilleren og zirkusdirektøren Søren Østergaard, Zirkus Nemo.

I sin tale til prismodtagere sagde kulturministeren blandt andet, at der var mange som undrede sig, da han sammen med sin ven og kollega Flemming Jensen i 1994 fandt på at turnere med et ny-cirkus inspirerede show, "Østergaard og Jensens Store Hundeshow".

Ministeren mindedes, at Søren Østergaard året før havde fået såvel en Robert som en Bodil for bedste mandlige hovedrolle i Niels Malmros-filmen Kærlighedens smerte. Danskerne kendte ham også som den lidt anløbne forretningsmand Frank Andersen fra tv-serien Landsbyen. En forretningsmand, som så gerne vil have succes, men aldrig fik det.

Alle havde forventet, at Søren Østergaard ville satse på en traditionel skuespillerkarriere. Man han var blevet ramt af cirkusbacillen. Han har selv fortalt, at det skete da han i 1969 fik en teltpløk i hovedet, da Cirkus Royals telt kollapsede under en forestilling i Esbjerg.

Ministeren nævnte videre, at Søren Østergaard i 1999 sammen med Anders Lund Madsen gik i luften med et crazy zirkus, Zirkus Nemo, som hurtigt fik en næsten kultagtig status, og som Søren Østergaard i de seneste mange år har været eneejer af.

Hvor landets øvrige cirkus satser på familieforestillinger for børn og voksne, laver Søren Østergaard voksencirkus. Mange synes utvivlsomt, at det vigtigste element i forestillingerne er Sørens egne figurer. Men hans artister er også af verdensklasse. Det var således en af dem, der sidste år fik prisen for årets bedste artistnummer.

”I de fleste brancher går det op og ned,” fortsatte ministeren. ”Det gælder også for cirkusbranchen, og de senere år har været lidt magre for flere cirkus, selv om udviklingen ifølge branchens folk nu ser ud til at vende. Men hvor andre cirkus har mærket krise og et par af de kendte – Benneweis og Dannebrog – har valgt at tage en time out, har Zirkus Nemo klaret sig godt.”

Ministeren fandt det helt naturligt, at det var Søren Østergaard, som bestyrelsen for Cirkusprisen valgte til at modtage årets hæderspris, Den danske Cirkuspris. En hæder, som kun tre gange tidligere er overgået en cirkusdirektør.

Søren Østergaard og kulturminister Mette Bock med det synlige bevis på hædersprisen: et maleri af Viggo Salting. Foto: Jacob Boas Leitisstein

Årets talentpris gik til AMoC (Akademiet for Moderne Cirkus) som anerkendelse af deres evne til at uddanne talentfulde artister med færdigheder, som kan bruges såvel inden for nycirkus som i klassiske cirkus og i teatersammenhæng. Det var Alfred Hall Kriegbaum og Sonia Matos, som på skolens vegne modtog prisen.

Prisen for årets bedste nummer tilfaldt Rafaela Honden fra Cirkus Mascot for hendes flotte nummer med ni store, hvide schweiziske hyrdehunde, som tydeligvis elsker at være i manegen.

Rafaela Honden. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Cirkusdirektørforeningens formand Martin Arli overrakte en nystiftet indsatspris til tidligere kulturminister Bertel Haarder. Prisen går til den politiker eller offentlige person, der har gjort mest for cirkus i det forgangne år.

Martin Arli begrundede valgte med, at Bertel Haarder i modsætning til en række tidligere ministre lyttede til branchen, da man i foråret 2016 bad ham tage cirkus tilbage under kulturministeriets ressort, efter at de i mange år havde været ”forvist” til justitsministeriet. Martin mindedes i øvrigt Bertel Haarder egen optræden i Cirkusbygningens manege, hvor han snublede og faldt hen over en noget kraftig kvindelig artist. Det gjorde Bertel Haarder også i sin takketale!

Martin Arli og Bertel Haarder med Indsatsprisen, som bestod af et lille maleri af Viggo Salting. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Formanden for Den danske Cirkuspris Ole Simonsen afsluttede prisuddelingen med at udråbe et hurra for de danske cirkus. Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

Den Danske Cirkuspris 2017 bestod i et maleri, skabt af maleren Viggo Salting, ledsaget af et beløb på 10.000 kr.

Talentprisen bestod i et diplom samt et beløb på 10.000 kr.

Prisen for årets bedste nummer bestod af et diplom samt et beløb på 1.000 Euro.

Indsatsprisen bestod af et lille maleri af Viggo Salting.

Prisoverrækkelsen fandt sted i Fægtesalen ved Cirkusmuseet i Hvidovre. På billedet ses bl.a. museumschef Anja Olsen (stående) og siddende kulturminister Mette Bock, fhv. kulturminister Bertel Haarder og Hvidovres borgmester Helle Adelborg.

Enkelte undrede sig over, at talentprisen gik til en nycirkusskole og ikke til en artist fra et af de omkringrejsende cirkus. Prisjuryen har imidlertid fundet, at der var flere klare talenter blandt det første hold artister fra skolen, som blev færdige i juni i år. Hertil kommer, at ethvert af de numre, som blev vist ved AMoC’s afgangsforestilling, også kan bruges i et traditionelt cirkus. De artistmæssige færdigheder, en god artist skal mestre, er ganske de samme hvad enten vedkommende optræder i et klassisk cirkus, et nycirkus eller i teatersammenhæng. Rektor AnneSophie Bergmann fra AMoC fortæller i øvrigt, at det er en myte, at de nyuddannede artister ikke ønsker job i traditionelle cirkus.

Danskerne har i øvrigt flere gange oplevet nycirkusagtige numre i en cirkusforestilling. Senest med nummeret Hand on Violin, som var hos Cirkus Baldoni i 2016. Og tidligere eksempelvis hos Benneweis med det forrygende komiske cykelnummer Farellos (2005 og 2010). Så grænsen mellem nycirkus og klassisk cirkus er ikke så skarp, som nogle tror.

Mange af de cirkusartister, som vi oplever i dag, kommer fra artistskoler og har ikke som i gamle dage været i ”mesterlære” hos en artistfamilie.

Klik her for at læse den ”gamle” teateranmelder Rud Kofoeds velskrevne reportage fra prisuddelingen. Rud Kofoed er selv medlem af prisjuryen. Ud over ham består den af teaterchef Pia Jette Hansen, skuespilleren og sceneinstruktøren Jan Hertz samt Danske Cirkusvenners formand Ole Simonsen, der har en fortid som kunstnerisk rådgiver for Cirkus Benneweis.

Klik her for at se TV2 Lorrys omtale af prisuddelingen. Indslaget varer 1 minut.

Klik her for at se DR's webomtale af prisuddelingen.

Klik her for at se Jacob Boas Leitissteins fotos fra prisuddelingen

Fra venstre: Formanden for Den danske Cirkuspris Ole Simonsen, AMoC som vinder af Årets Talentpris, repræsenteret af parakrobaterne Alfred Hall Kriegbaum & Sonia Matos. Bag Sonia ses jurymedlemmet Pia Jette Hansen, Søren Østergaard, sprechstallmeister og jurymedlem Jan Hertz, Årets Bedste Nummer: Rafaela Honden og Årets Indsatspris: Bertel Haarder

 klovn.gif (1460 bytes)

9. august 2017

Protest mod elefantbesøg. 10. til 12. august gæster Cirkus Trapez Herning. I det lokale storcenter HerningCentret kan man 9. og 10. april købe cirkusbilletter til 120 kr., hvor normalprisen er 170 kr. 10. august kl. 15:30 skulle centeret have haft besøg af elefanten Ramboline, som skulle lave lidt tricks som led i et reklamefremstød for Trapez. Men efter en sand shitstorm på HerningCentrets facebookside, har de aflyst aktiviteten. Sagen har også været omtalt i BT. Cirkus Trapez har nu besluttet fremover ikke at lade elefanten optræde udenfor cirkus.

Reglerne om hold af dyr i cirkus bestemmer nemlig: ”Dyr må kun fremvises for publikum under eller i umiddelbar tidsmæssig og stedlig forbindelse med forestillinger i cirkus mv. eller under opstaldning.” Så det er slet ikke tilladt for et cirkus at lade en elefant deltage i reklamefremstød som det omtalte. Reglerne er fastsat af Fødevarestyrelsen, og det lokale politi har ikke mulighed for at dispensere fra reglerne.

I nogle af indlæggene på facebooksiden er nævnt, at der er ulovligt at den enlige elefant Ramboline optræder i cirkus. Reglerne bestemmer nemlig, at ”elefanter skal holdes i socialt harmoniske grupper.” Fødevarestyrelsen kan dog i ganske særlige tilfælde dispensere fra denne regel, og Rambolines ejer Bernhard Kaselowsky har fået en sådan dispensation. 

 klovn.gif (1460 bytes)

8. august 2017

Cirkusrejse til 12. cirkusfestival i Budapest januar 2018. Brian ”Briano” Behrendt arrangerer i januar 2018 en rejse til den store cirkusfestival i Budapest, der afholdes hvert andet år.  

Der bliver afgang fra København torsdag den 11. januar om morgenen og hjemrejse mandag den 15. januar om aftenen. Det er dog også muligt at rejse hjem søndag.

Det bliver en rejse med hotel inkl. morgenmadsbuffet og cirkusbilletter. Hotellet ligger centralt i forhold til cirkusbygningen, og der er bad og toilet på værelserne. Hotellet er som tidligere år Ibis Budapest Heroes Square.  

Pris er pt. for enkeltværelse, cirkusbilletter til 3 forestillinger og tranfer T/R fra lufthavnen samt aftenbuffet lørdag 2.400 kr. ved overnatning i enkeltværelse. Ved overnatning i dobbeltværelse er prisen 3.400 kr. pr. par. Hertil kommer prisen for fly, som deltagerne selv skal bestille direkte hos flyselskabet.

For nærmere information: ring til Briano på tlf. 22 59 50 46 eller send en mail til brianbehrendt@ymail.com

 klovn.gif (1460 bytes)

6. august 2017

Cirkus Maximum 2017. I de sidste par uger har du kunnet opleve en af årets bedste cirkusforestillinger, nemlig forestillingen i svenske Cirkus Maximum, i Skåne. Ovenfor Maximums mangeårige dygtige og sympatiske dressør Anton Frank med 5 flotte hvide arabere.

Forestillingens gennemgående figur er som i 2016 den poetiske klovn Francesco (Francis Brunard), som også sammen med direktør Bengt Källquist har sat forestillingen i scene. Francesco åbner årets forestilling med en entre fra tilskuerpladserne. Danske cirkusgængere mødte ham hos Benneweis i 1995, 1996, 2004 og 2005.

Ikke mange diabolojonglører mestrer at have 4 diaboloer i gang. Men det gør Georgio Hromadko. Danskerne så ham i Cirkus Arena i 2012. Hans ansigtsmaske med sortmalede øjne med djævledryp er dog spøjs. Nummeret ville være mere elegant med en mindre markant sminkning!

Alexander Lichner udfører et imponerende nummer i swingtrapez. På billedet hænger han i én hæl. Hans entré indledes med et kort trick, hvor han balancere på mundbid i en Washingtontrapez. For så vidt imponerende, men helt uden sammenhæng med resten af entreen, som ikke er i Washingtontrapez. For mig at se ville entreen vinde ved, at han udelod dette trick. Rygter siger i øvrigt, at danskerne næste år kan opleve Alexander Lichner i Cirkus Arena

Danskere husker sikkert Duo Solys elegante nummer fra Zirkus Nemo 2017

Kimo viser ”egyptisk dans”. Det har intet at gøre med mavedans, men består i at han meget længe snurrer rundt og efter princippet med de russiske Babushka-dukker tager det ene runde fad frem efter det andet. Entreen slutter med, at han snurrer den anden vej iført forskellige former for lysende kapper. Han løber også rundt blandt publikum medens han ”spinner” en sådan kappe på en finger. Et usædvanligt nummer i et cirkus. Lidt langtrukkent efter min smag. Men publikum elskede det! Så hans gentagne opfordringer til applaus var slet ikke nødvendige. I øvrigt en uskik, at en artist i den grad beder om applaus!

Trio Alambria viser et traditionelt, men absolut pænt tårnlinenummer

Ud over de nævnte artister møder publikum i årets forestilling Ramon Maatz med et hundenummer, som klart er inspireret af Wolfgang Lauenburger, og Diorios i deres dødsglobe. Ved sæsonstart med 4 ryttere, men i hvert fald i Limhamn kun med 3. Ud over heste fremviser Anton Frank æsler.

 klovn.gif (1460 bytes) 

5. august 2017

Festlig 30 års jubilæumsforestilling i Cirkus Flik-Flak. Det var en flot og livsbekræftende forestilling, Odenses børne- og ungdomscirkus Flik-Flak havde premiere på fredag eftermiddag. Som altid hos Flik-Flak var der tale om en afvekslende og godt iscenesat forestilling, som publikum i det stopfyldte telt belønnede med stående ovation. Det er herligt at opleve de unge artisters entusiasme og begejstring. Samt at se, at Flik-Flak holder fast ved, at der både skal være plads til supertalenter og til dem, der kan knapt så meget. Forestillingen blev akkompagneret af Flik-Flaks eget bigband, der suverænt er Danmarks bedste cirkusorkester.

Rådmand Jane Jegind, formand for Odense kommunes By- og Kulturudvalg, bød velkommen. Th. cirkusdirektøren Tommy Hardam

Danmarks største og bedste cirkusorkester: Flik-Flaks bigband under ledelse af Mette Toftdal. Musikken var arrangeret af Elsebeth T. Cohrt

Nedenfor lidt fotos fra premiereforestillingen.

   

   

 klovn.gif (1460 bytes)

3. august 2017

Cirkusvogne spærrer vej efter uheld. Onsdag 2. august havde Cirkus Arena forestilling i Holbæk. 3. august var der forestilling i Kalundborg. Iflg. TV2 Øst stødte to af Arenas lastbiler sammen på Skovvejen ved Knabstrup, da den 2. august  ved 23-tiden var på vej fra Holbæk til Kalundborg . I et uopmærksomt øjeblik overså en chauffør nemlig, at den forankørende havde sat farten ned. Ifølge øjenvidner nåede chaufføren slet ikke at bremse den bagerste lastbil, hvilket resulterede i, at førerhuset fik et ordentligt tryk. Sammenstødet betød desuden, at der opstod et læk fra brændstoftanken. Da motoren ikke kunne slukkes manuelt, måtte brandvæsenet træde til. De fik klippet brændstofslangen og slukket motoren. Der skete kun materiel skade. Oprydningsarbejdet tog et par timer, hvor Skovvejen var fuldstændigt spærret for trafik. Uheldet blev også omtalt af Ekstra

 klovn.gif (1460 bytes)

3. august 2017

Monte Carlo Festival i tysk tv. Tysk fjernsyn, ARD sender torsdag den 10. august kl. 20.15 1½ times sammendrag fra 41. internationale cirkusfestival i Monte Carlo.

 klovn.gif (1460 bytes)

3. august 2017

Cirkus Kanutski. Hver sæson siden 1973 har Helsinge Ungdomscenter lavet cirkus i august måned. De optræder i et rigtigt cirkustelt, og Kanutski har mange flotte cirkusvogne. Cirkus er en hel lejr for alle unge, der har lyst, i Gribskov Kommune. Cirkus Kanutski øver og laver forestillinger i august måned, men er ikke aktive resten af året. I år er der forestillinger 4/8 kl. 19.00, 5/8 kl. 12.30, 14.30 og 16.30 og 6/8 kl. 12.30, 14.30 og 16.30. Der kan man se hvad de unge har lært siden den 27. juli, hvor de startede træning til årets forestillinger.

 klovn.gif (1460 bytes)

2. august 2017

Vil du med i Cirkus Roncalli i Lübeck? Martin Lasson Berglund så forestillingen 30. juli og var begejstret. Hvis der er tilstrækkelig interesse, arrangerer han en tur derned søndag den 20. august med afgang fra Lund og mulighed for opsamling i Malmö samt ved Hilton-hotellet i Kastrup. Martin skriver:

Roncalli jubileumsprogram i Lübeck 20/8!

Just nu befinner sig den framgångsrika Cirkus Roncalli i Lubeck och bjuder på en stor show med påkostat ljus- och ljudsystem, världsartister och en cirkusatmosfär utan dess like!

Söndagen den 20/8 finns det möjlighet att åka med på tur dit över dagen för att se showen kl 14. Cirkusbiljetter fr 15 euro till 62 euro + förköpsavgift! Resa från Lund via Malmö och Kastrup (fd Hilton) ner till Lubeck. Utresa tidig morgon och åter i Sverige kvällstid.

OBS! Turen genomförs om det finns tillräckligt många intresserade. Anmälan på antilop80@hotmail.com senast 6/8, detta pga utsålda föreställningar!

 klovn.gif (1460 bytes)

Link til ældre nyheder fra 2017

Link til nyheder fra 2016

Link til nyheder fra 2015

Link til nyheder fra 2014

Link til nyheder fra 2013

Link til nyheder fra 2012

Link til nyheder fra 2011

Link til nyheder fra 2010

Link til nyheder fra 2009

Link til nyheder fra 2008

Link til nyheder fra 2007

Link til nyheder fra 2006

Link til nyheder fra 2005

Link til nyheder fra 2004

Link til nyheder fra 2003

Link til nyheder fra 2002

Link til nyheder fra 2001

Link til nyheder fra 2000

 

Tilbage til forsiden